• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte tsh 12 çıktı

BenNehir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2020
101
76
13
Arkadaşlar ben ameliyat olduğum için 14 sene önce, tiroid ilacı kullanıyorum. Çok da düzenli kullanıyorum. 7 haftalık gebeyim. 2 hafta önce tiroid hormonlarıma baktırdım normaldi. Bana kimse gebelikte böyle alt üst olacağını söylemedi. Aynı düzende ilaçlarımı aksatmadığım halde tsh 12 çıktı. İlaçlarımı düzenledik ama...
Bebeğe bir şey olmuş mudur? Zeka gelişiminde sıkıntı yapar mı? Çok korkuyorum. Bu şekilde olup doğum yapanlar var mı?

Baya yüksek cıkmış. Bendede hamile olmadan önce çıkmıştı ilacla düzene soktuk hamile olunca biraz yükseldi doktorum bunun normal oldugnu söyledi tekrar ilaclarimin dozunu artirdi suan gayet iyi seviyede. Son kontrolüme gittim bida doğumdan sora gidecem. Ama bebek doğduktan sonra ilaci kesecem öyle gidcm

Her ay kontrolle gitmediniz mi. Yada kontorele gidiyo muydunuz

Bilemeyiz dedi. Böyle deyince tabi ben daha kötü oldum :KK43:
Korkunun nedenini anlıyorum 😔😔
Allah yardımcın olsun canım benim yaaa. Insallah saglikla hayırlısıyla kucağına alırsın evladını 🤲🤲🤲
Peki ilacını düzenlemediler mi?
Bu arada hastalığının tanısı ne?

Korkunun nedenini anlıyorum 😔😔
Allah yardımcın olsun canım benim yaaa. Insallah saglikla hayırlısıyla kucağına alırsın evladını 🤲🤲🤲
Peki ilacını düzenlemediler mi?
Bu arada hastalığının tanısı ne?
Ben zehirli tiroid ten ameliyat oldum yıllar önce şimdi tiroid bezim yok
Hipotiroidi yim

Tiroid zaten kontroldeydi. Diyorum ya 15 gün önce baktırdım normal çıktı. Gebelik hormonları bozuyormış . 15 gün sonra tekrar baktırdım 12 çıktı
Birden bu kadar artması garip yani. Benim ilacla hemen 1in altına düştü bebek büyüyünce 2in üstüne cıktı doktorum bunun normal oldgunu söyledi. Ilaci şuan 3 gün 50mg alıyorum 4 gun 25mg alıyorum. Siz nasıl kullaniyosunuz. Yemeye içmeye dikat edin. Allahın izniyle düzelir inşallah

Ben zehirli tiroid ten ameliyat oldum yıllar önce şimdi tiroid bezim yok
Hipotiroidi yim
Geçmiş olsun canım. Anladım. 😔😔
Bitkisel kürleri araştır diyecektim ama tiroidlerin alındıysa işe yaramaz sanırım. O yüzden ilacının düzenlenmesi lazım acilen.

Birden bu kadar artması garip yani. Benim ilacla hemen 1in altına düştü bebek büyüyünce 2in üstüne cıktı doktorum bunun normal oldgunu söyledi. Ilaci şuan 3 gün 50mg alıyorum 4 gun 25mg alıyorum. Siz nasıl kullaniyosunuz. Yemeye içmeye dikat edin. Allahın izniyle düzelir inşallah
Hiç tiroid bezim yok belki ondan
Acaba ikiz olduğu için mi böyle oldu. Bilemiyorum ki :KK43:

Ikizmi bebisler ondan olablir. Doktorunuzla konuşun iyice aklinizda bise kalmasın ve stres etmeyin.

Ikizmi bebisler ondan olablir. Doktorunuzla konuşun iyice aklinizda bise kalmasın ve stres etmeyin.
O da bilemem diyor ya :( yani en baştan biri bana deseydi ki gebelikte böyle böyle. Ben her hafta baktırırdım tiroide

O da bilemem diyor ya :KK43: yani en baştan biri bana deseydi ki gebelikte böyle böyle. Ben her hafta baktırırdım tiroide
O nasıl doktor öyle ya saçmalamış o bilmeyecek kim bilecek acaba. Valla benim hamilelik öncesi cıktı doktorum bana herşeyi anlatti gebelikteki riskini gebe olunca gel diye. Zaten ben her ay düzenli kontorele gidiyodum. Gebe kalınca hemen gittim ayarladı. Siz doktorunuzu değişin.

Hayır canım hiçbir şey olmaz bebekte gerilik falan da olmaz ne biçim doktor bunlar hamileye denir mi bunlar. Şaka gibi:-/ ben kronik haşimatoyum canım ilaçlarımı düzenli kullandığım halde gebeliği öğrenmeden bir ay önce 2,50 ilken değerim 5 haftalık gebeyken test sonucu 16 çıktı tsh o kadar yükselmiş ki hemen doz arttırdılar bir ay sonra gittim8 e düşmüş, doktor 3 ün altında tutmamız lazım dedi yine yükselttiler doz şu an stabil ilerliyor 5 aylık hamileyim ama ne dahiliye doktoru ne de kadın doğum doktoru zeka geriliği diye hiçbir şeyden bahsetmedi bAna .. riskli sadece tiroit yüksekliği gebelikte dediler . İçini ferah tut hiçbir şey olmaz Allah’ın izniyle

Merhaba,

Çok geçmiş olsun. Benim de 1 ay öncesinde değerim 0,7 iken 5. haftada 5,5e yükseldi. Zaten haşimato nedeniyle düzenli ilaç kullanıyordum, ona rağmen. Doktor da bu kadar yükselmesine şaşırdı. İkiz şüphesi vardı, tanımlanamayan bir alan daha var kesenin yanında ve ilk beta ölçümü 31.000in üzerinde. Şimdi yazdıklarınızı okuyunca durumunuza benzer geldi. Doktorum 4 gün için 50 mg daha artırdı dozu. Sizde doz değişimi nasıl oldu? İnşallah faydasını görmüşsünüzdür.

Doktorum zeka geriliğine dair internette yazılanlara itibar etmeyin, bir sorun olmaz dedi.

Back