Gebeliğe Hazırlık Gebelikte tiroid acil

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ebrarin annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
37
15
3
39
Selamlar şimdi kan degerlerimi aldım 2.gebeligim bu . 5 haftalık olmuşum çok şükür fakat tiroid 5.53 çıkmış çok fazla dedi sağlık ocağindaki doktor . Bebeğin zeka gelişimi etkilenir dedi lütfen bilenler böyle şeyler yaşayanlar yazabilir mi bende normalde tiroid vs yoktu

Ben yaşamadım ama yaşayan çok gördüm normalde yüksek değilken gebelikte yükselebiliyor. Öncelikle testi tekrarlamanızı tavsiye ederim yeniden kan verinn yine de yüksekse ilaç kullanın. Merak etmeyin hormon ilaçlarının bebeğe bi zararı yok

Benmde 4.43 tü ilaç kullanıyorum suan. Bir dahiliyeye gitmeniz gerekiyor .

Benimde oyle idi canim
Zaten normalde tiroidim hep yuksekti hamilelikten once 8*9 larda idi dahiliye doktorum hamile kalmami yasaklamisti 3 ayda degerimi 2.5a dusurduk istedgn zaman dusuneblrsn dedi ..o ay hamile kaldim fakat kaldgm gbi tekrardan 5*80 e firladi tekrar doktora gittim ilacin mg ona gore ayarladi suan hala ilac kullanıyorum ve gebelgn sonuna kdarda kullanicam telaslanma.. iyi bir dahiliye doktoru bul kendine suan benim degerim tekrar ilacla 1.95e dustu ilk 3 aylik donemde maksimum 2.50 olmasi gerekiyor doktora gdersen ilaca baslatacaktir
Duzene giriyor merak etme

Bende kullandım, kullanmalısın bi sakıncası yok kullanmanın. Gebelikte arayabiliyor

Gebelikte yükselebiliyor tiroit veya öncesinde de olabilir siz farkına varamamış olmalısınız sürekli değişen bi hormon tiroit hormonu kadın doguma gidin ger ay rutin baktirin ilaçla basit düşen bi hormon Allah gönlünüze göre versin

Ben tiroid hastasıyım ve ilaç kullanıyorum.Doktorum hamilelik durumunda kontrol altında olmamı yoksa dediğiniz gibi bebeğin zeka gelişiminin etkilenebileceğini söylemişti.

Belki normalde tiroid rahatsızlıgınız minimum düzeydeydi ama hamilelikle birlikte yeterli enzimi sağlayamamış olabilir tiroid beziniz,bu normal bir şey.Birkaç hamilede daha duymuştum.Düzgün bir endokrin uzmanına gidin ve kontrol altında ilacınızı kullanın.İlaçlarınızı kullandığınız ve düzenli kan testi yapıldığı taktirde korkulacak bir şey yok ama ihmal etmeyin lütfen.Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…