• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte suyun azalması

İlk hamileligim de benim de suyum hep azdı. Doktorum bol bol su ic derdi. Fakat başka doktorlara sorduğumuzda içilen suyun amniyotik sıvısına katkısı olmadığını söylüyor. Fakat bu forumda bazı arkadaşlar havuç suyunun ise yaradığını yazmışlardi. Bunu denemenin bir zararı yok nasılsa.

Amniyon sıvıya katkısı olurmu olmazmi bilemem ana 1bucuk litre su çok az daha fazla icmen lazm canm zorla kendini :)

Arkadaşlar merhaba ben 35+4 günlük hamileyim suyum biraz azalmış günde en fazla 1.5 litre su içebiliyorum yeterli midir acaba
Ben de bircok izlediğim uzman dr videolarinda su icmekle o suyun bir alakasi olmadigi yönünde. Tabiki bol su icmek lazim o ayri da. Bunda da havuc suyu ise yarayanlar cok olmus forumda bircok kez okumustum. Aşırıya kacmadan gunde 1 2 havucun suyunu icebilirsin.

Teşekkürler kızlar havuç suyunu deneyeceğim bide birşey daha soracağım bi hafta önce bebek 2500 gr dı şimdi tekrar baktı hala 2500 gr bebek hiç kilo almamış acaba hiçmi beslenemiyor çok korkuyorum pazartesi farklı bi dr muayene olacağım o zamana kadar bi sıkıntı olurmu acaba

Teşekkürler kızlar havuç suyunu deneyeceğim bide birşey daha soracağım bi hafta önce bebek 2500 gr dı şimdi tekrar baktı hala 2500 gr bebek hiç kilo almamış acaba hiçmi beslenemiyor çok korkuyorum pazartesi farklı bi dr muayene olacağım o zamana kadar bi sıkıntı olurmu acaba
Hiç korkmayın ve ultrason ölçümlerine çok kesin gözüyle bakmayın. Aynı doktorun cihazında aynı gün ölçümlerinde bile farklılık çıkabiliyor. Bende de bi hafta sonra önceki ölcumunden daha zayıf çıkmıştı. Doktorun cihazı kullanmasına bağlı değişimler olabiliyor yani atıyorum elini bir milim farklı tutsa ölçümü başka çıkar. Farklı doktora gitseniz orda da başka çıkacaktır muhtemelen

Arkadaşlar merhaba ben 35+4 günlük hamileyim suyum biraz azalmış günde en fazla 1.5 litre su içebiliyorum yeterli midir acaba
hayır çok yetersiz. hamile olmasan bile yetersiz o miktar. benimde suyum azalmıştı 30. haftada günde yarım litre havuc portakal suyu 4 litre su içeceksin dedi doktorum. 33 haftada normale dönmüştü. havuc suyu önemli. gebelik şekeriniz yoksa öneririm. ama suyuda en az 4 litre içmeniz lazım.

Hiç korkmayın ve ultrason ölçümlerine çok kesin gözüyle bakmayın. Aynı doktorun cihazında aynı gün ölçümlerinde bile farklılık çıkabiliyor. Bende de bi hafta sonra önceki ölcumunden daha zayıf çıkmıştı. Doktorun cihazı kullanmasına bağlı değişimler olabiliyor yani atıyorum elini bir milim farklı tutsa ölçümü başka çıkar. Farklı doktora gitseniz orda da başka çıkacaktır muhtemelen
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ilk gebeliğim olduğu için pek bilgim yok bazı şeylerde inanın doğru dürüst uyku uyuyamıyorum birazda evfamlıyım galiba ondan stresliyim kendimi çok dinliyorum ya doğum başladıysa diye stresle bekliyorum bide kontrolde dr suyu biraz azalmış falan deyince bide gelişemediğini öğrenince tuz biber oldu bi an önce sağ sağlım bi doğuverse dünyalar benim olacak valla

Back