Gebelikte sürekli kabus görmek düşük sebebi olur mu?

Mutlu3065

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2024
51
4
26
Merhaba arkadaşlar ilk gebeligimde sürekli sıçrayarak uyanırdım uykudan ve hep kabus görürdüm sabah uyandığımda düşükle sonuçlanıyordu yine aynı şey başıma geldi ve yine düşük oldu acaba gördüğüm kabuslarla alakası var mıdır korkudan mi düşük oldu ne dersiniz? Bu durumu yaşayan var mı?

Merhaba arkadaşlar ilk gebeligimde sürekli sıçrayarak uyanırdım uykudan ve hep kabus görürdüm sabah uyandığımda düşükle sonuçlanıyordu yine aynı şey başıma geldi ve yine düşük oldu acaba gördüğüm kabuslarla alakası var mıdır korkudan mi düşük oldu ne dersiniz? Bu durumu yaşayan var mı?
Korku ve stres gebeliği etkiliyor diye biliyorum, bilinçaltı ile ilgili bir eğitime katılmıştım insanın korkuları imtihanları çeker demişti hoca. Bende düşükler yaşadım ve ilki hariç diğer kayıplarımda bebeğimi kaybettiğimi görürdüm rüyada korkardım. Sonrasında Nlp uzmanından destek aldım bilinçaltı temizliği noktasında. Kendime zaman tanıdım bi süre ve hep aynı şey olmayacağına inandım, olumlu düşündüm, güzel hayaller kurdum hep, ortada hiçbirşey yokken eşimle bebek kıyafeti aldık mesela fiili niyet olsun dedik, bebeğimiz olunca giysin dedik. Şuan hamileyim bu gebeliğimde başlarda çok iyiydim ta ki 3 aylıkken yoğun kanama yaşayıncaya kadar, yine aynı şey olacak kaybedeceğim düşüncesine kapıldım, doktor düşecek olanı biz tutamayız Allahın elinde dedi bende teslim oldum, ama kabuslar yine görmeye başlamıştım kayınvalidemin ısrarıyla bir hocaya gittim. Ki ben bir din kültürü öğretmeniyim güvenemiyorum hacı hocalara, şirke girmekten de çok korkuyorum, para kabul etmeyen bir adam o bir tık güven verdi, Eşim kayınvalidem ben gittik içeri girer girmez bana dedi ki sen tereddütlüsün inanmayarak gelmişsin, bende açık açık söyledim şirke girecek bir şey yapmak istemiyorum dedim. Öyle bir şey yapmanı istemem zaten dedi. İlk önce biraz konuştu, kendine sor dedi neden anne olmak istemiyorum Neden korkuyorum anne olmaktan. Ben gerçekten istediğimi söyledim. Sonra ben söylemeden kabus görüyor musun diye sordu, görünmeyen kötü niyetli varlıklardan bahsetti insana zarar veremezler ama vesvese verirler fısıldarlar, rüya görmeye sebep olabilirler vs dedi. Azıcık tırstım ama korkma sende olsaydı hissederdim dedi. Sonra gözünü kapat bilmem kendini şöyle bir ormanda düşün şunu hayal et vs vs...

Bu konuda bilgisi olan yok mu?
Farkındayım baya uzun oldu :) neyse velhasıl en son bana dediki ikindi vaktinde sakın uyuma, bir de esmaül hüsnadan bir kaç zikir tavsiye etti, suya oku iç dedi. Ya Allah, Ya Rahman, Ya Kerim, Ya hakim, Ya kuddüs bunları 33 defa en sonda 33 ihlas bir fatiha oku "Allah'ım derdi veren sen, dermanı veren sen, şifayı veren sensin ya Rab" diye dua et dedi, Felak nas qyetel kürsi oku bol bol. Bak sana ayet hadis esma dışında bir şey söyledim mi korkma şirke girmezsin dedi. Öyle çıktık. Sonuç olarak uyguladım mı evet ama Allaha dua ettim hep, senin elinde Rabbim sen bebeğimi muhafaza eyle, rahmimi ona korunaklı kıl diye. Bizim elimizden bir şey gelmiyor yaşatan Allah

Psikolojik sebeplerden önce mutlaka fiziksel sebepleri araştırmak gerekiyor, genetik test yaptırın. Düşüğe sebep olan bir durum varsa tespit edilmeli

Aynı durum
u yaşadim aynısı korktum akşam sabah kanamam basladi

Ümmü sıbyan diye bende okutcam eğer olursa artık olursa İnşallah siz ne yaptınız

X