gebelikte sık ultrasona girmek

Lova

yâ Allah yâ Muhammed kuzularim size emanet.
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
761
48
323
Ben iki tane dusuk yasadigim icin hamileligim boyunca cok fazla girdim ultrasona.farkli doktorlara gittim gerekirse.bazen haftada iki falan girdim.hep bi korku vardi cunku icimde.simdide acaba bebegime bir zarari olmus mudur diye korkuyorum.kizim bir yasinda su an.boyle bi duurum yasayan var mi?

hiç sanmıyorum bir zararı olduğunu çünkü sorunlu gebeliklerde zaten 2 haftada bir yada her hafta kontrole çağırabiliyorlar üstelik ultrason cihazı x ışınları ile değil ses ötesi seslerin vücüda gönderilerek bakılan bir cihazdır.. bence içini ferah tut

Selam ultrason cihazlarını üreten ve satan bir firmada çalışan biri olarak ultrasonun bilinen hiçbir zararı yoktur.
Ses dalgası ile çalışır, hiç endişe etmeyin.

insallah canim
Selam ultrason cihazlarını üreten ve satan bir firmada çalışan biri olarak ultrasonun bilinen hiçbir zararı yoktur.
Ses dalgası ile çalışır, hiç endişe etmeyin.

cooook tesekkur ederim sana.

Canım bende hamileyken çok pimpirikli ve takıntılı olduğum için kendi doktorum haricinde de yok cinsiyetini göstermedi,cinsiyeti kesin mi, bugün az hareket etti vs diyerek hep ultrasona giriyorum yada sağlık ocağına el doopleri ile kalp atışlarını dinlemeye gidiyordum..Bi zararı olmadı oğlum şu anda 13 aylık ....

Bende 4 aylikken bi kanama gecirdim ondan sonra psikolojim bozuldu hafta da en az 2 3 kere ultrasan giriyordum.artik acildeki tum kadin dogumculari tanimistim bana en sonunda bana su bebegi rahat birakin artik her seferinde rahatsiz ediyoruz ve bebekler bunu hic sevmez dedi.ama hicbir zarari yokmus.zaten bende gitmeyi biraktim iki hafta sonra dogum yaptim.kizim 4 yasinda sagligida gayet iyi hic korkma

Cok tesekkur ederim canim benim

ya kızlar bende sık sık giriyorum çok endişeliyim düngece uyuyamadım

son araştırmalar zararlı olduğunu söylüyormuş .özellikle ilk evrelerde ısı verdiği için bebek bundan etkileniyormus .. hatta yurt dışında ultrason sayısı gebelik boyunca 5 -6 ile sınırlı imiş ... şuan benimde riskli gebeligim var ve çok kararsızım.. rabbim yardimcimiz olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…