Gebelikte sık merdiven inip çıkmak tehlikelimi

sudedemir098

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2023
75
29
23
Kızlar merhaba 6 haftalık gebeyim evim 5. katta ve asansor yok bazen gunde 2 kez inip çıkmak durumunda kalıyorum sizce risklimi doktorunuz bu konu hakkında birşey söyledimi hiç

Düşük riski yoksa bisey olacağını sanmıyorum ama yinede dinlenerek yavaş yavaş çıkın. Bebek daha yeni dikkatli olmak lazım

Kızlar merhaba 6 haftalık gebeyim evim 5. katta ve asansor yok bazen gunde 2 kez inip çıkmak durumunda kalıyorum sizce risklimi doktorunuz bu konu hakkında birşey söyledimi hiç
Bana doktorum yasaklamıştı merdiven çıkmayı.
Bizim ev asansörlü.
Ramazan bayramında eşimin amcasigile gittik eşim bana amcasının evinin asansörsüz olduğunu söylemedi ben de sormadım aklıma gelmedi.
5 kat çıktık indik 1 gün sonra bebek de hareketsizlik hissettim acile gittim sancı çıktı.Sonra kendi doktoruma gittim suyum azalmış felan sınıra gelmiş merdivenle alakalı mı bilmiyorum ama (gebelik şekeri çıktığı için yürüyüş de çok yaptım hoca fazla yürüme demişti belki ondan da olmuş olabilir) Bir sonraki doktora gittigimde kordon boğazına dolanmisti
Sonraki gittigimde kordon eline dolanmisti
2 gün sonra gittim acil yatış yapıldı sezeryan oldum
Bebekde kan oksijen seviyesi sınırdaymış
35+3 de doğum yaptım
Prematüre doğdu bebeğim
Merdiven çıkmaktan alakasi var midir olabilir belki
Siz de dikkat edin.

yavas yavas çıkın yine de henüz yeni gebelik çünkü

Bana doktorum yasaklamıştı merdiven çıkmayı.
Bizim ev asansörlü.
Ramazan bayramında eşimin amcasigile gittik eşim bana amcasının evinin asansörsüz olduğunu söylemedi ben de sormadım aklıma gelmedi.
5 kat çıktık indik 1 gün sonra bebek de hareketsizlik hissettim acile gittim sancı çıktı.Sonra kendi doktoruma gittim suyum azalmış felan sınıra gelmiş merdivenle alakalı mı bilmiyorum ama (gebelik şekeri çıktığı için yürüyüş de çok yaptım hoca fazla yürüme demişti belki ondan da olmuş olabilir) Bir sonraki doktora gittigimde kordon boğazına dolanmisti
Sonraki gittigimde kordon eline dolanmisti
2 gün sonra gittim acil yatış yapıldı sezeryan oldum
Bebekde kan oksijen seviyesi sınırdaymış
35+3 de doğum yaptım
Prematüre doğdu bebeğim
Merdiven çıkmaktan alakasi var midir olabilir belki
Siz de dikkat edin.
şuan 6 haftalığım yavaş yavaş dinlene dinlene inip çıkıyorum aylar ilerledikçe hiç merdiven kullanmamayı düşünüyorum zaten yine de risk oluştururmu acaba çok kararsız kaldım

şuan 6 haftalığım yavaş yavaş dinlene dinlene inip çıkıyorum aylar ilerledikçe hiç merdiven kullanmamayı düşünüyorum zaten yine de risk oluştururmu acaba çok kararsız kaldım
benim düsük riskim falan yok ama doktorum düz yürüyüşler dışında ilk 3 ay çom fiziksel aktivite olmasın dedi. yani dikkatli olmak lazım

Doktorunuza danışın daha sağlıklı olur.
Her hamilenin durumu farklı sonuçta
İnşallah bi zararı olmaz
Bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza 🥰

X