• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sigara

firuzecevik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2024
51
9
3
23
Selam kızlarım ben 9+6 dayım vicdan bir kenara zaten zararlı bişey. Sadece el alışkanlığı olduğunı fakettim içmeyince içmiyorum ama güce ihtiyacım var geç olmadan bir şeyler kötü gitmeden sorunsuz hamilelik geçirelim haftanızı yazın günde ne kadar içtiğinizi varım diyelim ve beraber tek tük içende olsa bırakalım gün gün burdan birbirimize haber verelim ben bu postu attıktan sonra bırakıyorum güncel bugün 5 adet içtim. Paketim evde atmayacağım irademi nefsimi ve bebeğimi koruyacağım. Ve bize yaşayan varsa deneyimlerinden bahsedin lütfen güç verelim birbirimize

Ben çocuğum olsun diye uğraşıyorum sen günde 5 tane içtim diyorsun hey güzel Allah ım🥲 keşke tam bıraktığınızda çocuk düşünseydiniz ne diyim kendinize de bebişe de yazık:(

Sigara yerine tarçın çubuğu üfleyip içine çekmeyi dene arkadaşım hamileliğinde böylelikle sigarayı bıraktı. İrade çok önemli 3tü 5ti bu iş böyle olmaz. Bir tanesi bile bebeğe zarar verebilirken bu vebalin altına girme🙏🏻 bebeğin için bu illetten kurtulabilirsin. Kararlı ol.

bu öyle azaltmakla olmaz. az içtiniz diye bebek daha iyi olmuyor. yargılamıyorum veya eleştirmiyorum ben de günde bir paket içen biriydim. bebeği öğrendiğim an kestim sigarayı. Allah korusun bu öyle el alışkanlığıymış, dudak tiryakiliğiymiş falan olmaz. bahane aramayın. kesecekseniz birden kesin.

Off bu konuyu ben açacaktım aslında. O kadar çok üzüldüm ki. Bu konu beni zaten çok üzüyor. Ben ki bebeğim olsun diye 3 sene ameliyatlar operasyonlar geçirmiş birisiyim. Hamile kaldığımı öğrendim, dünyalar benim oldu. O kadar sevindim ki. Ama gelin görün sigara illetinden kurtulamadım. Gebelikten önce günde 1 paket içiyordum ne yazık ki 🥺 gebe kaldığımı öğrendikten sonra da günde 5’i geçirmemeye çalıştım. Bu arada 11 yıldır da içiyorum yani. Öyle ağız tiryakiliği değildi. Sonra sonra günde 3 oldu, 1 oldu derken bir baktım bırakmışım. Keşke evladımın varlığını ilk öğrendiğimde çat diye kesebilseydim ama elimden bu kadarı geldi. Doğumuma da 1 aydan az kaldı, ağzıma sürmüyorum

Selam kızlarım ben 9+6 dayım vicdan bir kenara zaten zararlı bişey. Sadece el alışkanlığı olduğunı fakettim içmeyince içmiyorum ama güce ihtiyacım var geç olmadan bir şeyler kötü gitmeden sorunsuz hamilelik geçirelim haftanızı yazın günde ne kadar içtiğinizi varım diyelim ve beraber tek tük içende olsa bırakalım gün gün burdan birbirimize haber verelim ben bu postu attıktan sonra bırakıyorum güncel bugün 5 adet içtim. Paketim evde atmayacağım irademi nefsimi ve bebeğimi koruyacağım. Ve bize yaşayan varsa deneyimlerinden bahsedin lütfen güç verelim birbirimize
Paketim evde atmayacağım değil direkt atın. İnsan evladı için her şeyi yapıyor. Birçok arkadaşım günde 1 paket bitirirken hamile olduğunu duyar duymaz paketi çöpe attı. Sizde yaparsınız.

İnanın ben bir iki dakikalığına sigara ortamına girdim diye (mecbur kaldığım için keyfi değil)kendimi berbat hissediyorum, azaltarak ya da birden bi şekilde bırakın.

İki evladım var ikisinde de sigara kullandım maalesef üstüne bir de küllerini yaladım çok dua ettim bırakmak için ama maalesef ben başaramadım şu an yine hamileyim altı haftalık ve günde 15’e yakın içiyorumçok şükür 17 yaşında bir kızım sekiz yaşında bir oğlum var gayet sağlıklılar gönül ister ki tabii ki içmeyelim ama ben resmen sigaraya aşerdim

Sigaranın üçü beşi olmaz. İlk gebeliğimde öğrendiğim an tamamen bırakmıştım ben de can sıkıntısından içerdim. Sağlıklı insanı kanser yapan bir şey karnınızdakine ne yapmaz öyle düşünün ve bir anda bırakın bebeğinizi düşünüyorsanız. Öyle "ben içtim çocuğum sağlıklı, bir şey olmadı." diyenler var diye sizin de çocuğunuza bir şey olmayacağının garantisi yok. Başkasına olmamıştır size olabilir. Annelik fedakarlık ve farkındalık gerektirir. Yargılamayın demişsiniz ben yargılamıyorum ama böyle bir konuda sizi çok yargılarlar burada.

Ben 14 sene sigara ictim bırak gebeliği öğrenmeyi korunmasız iliski denemelerine basladigimizda sigarayi kökten biraktim. Subatta biraktim agustosta hamileydim ciğerleri ne kadar ki diye düşün icme bilmem kim icti bisey olmadi falan diyenler oluyo , ya olursa? Bu vicdan azabina değmez

Back