gebelikte sigara icen varmi

gulsumcapar

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2014
6
7
6
Antalya
Arkadaslar merhaba.21 hf gebeyim ilk haftalarda sigara hic icmedim ama 2 haftadir acayip canim istiyor.gunde 2 taneyi gecmemek sartiyla iciyorum ama zarari varmi bilmiyorum bebege.icmeyince damarlarim patlayacak gibi oluyor esimle tartisiyorum elim ayagim titriyor.bunu tiryakisi olan anlar tabi.bu durumu geciren varmi?

Malesef bende birakamadim 32 haftalik hamileyim hala iciyorum.. yapablcgm bise yok birakamiyorum basima agrilar girio canm cok istioo.. ama az iciyorum ki hamile kalmadan once gnde yarm paketten fazla icerdim.. ama inanilmaz derecede azaltmama yardimci oldu hamilelik.. gunde 4 taneyi gecmez .. hele birde havalar sicak ya icesim bile gelmiyor...

Al iste, biraz önceki konuda da söylemek istediğim de bu . O çocuğunun suçu ne ?

Günde 1 paket biterdi de ikincisini açardım. Hamile kaldığımı öğrendiğim ilk zamanlar günde 1 tane içtim bir hafta kadar. Sonra bıçak gibi kestim. Benim zaaflarım yüzünden karnımdaki sabinin ne günahı vardı? Zaten o sigarayı içerken keyif alabiliyo musunuz? Çocuk içerde hareket ederken çekebiliyo musunuz içinize derin derin? Bugün yarın doğumum var artık son günlerim. Gece yattım aklımda sigara, sabah kalktım aklımda sigara. Balkonuma çıkmaz oldum ki aklıma gelmesin diye. Çok zorladı çok. Ama evladımın gelişimi sağlığı benim tiryakiliğimden önemli mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nasil vicdaniniz el veriyo .allah korusun bebegi kaybedincemi pisman olcaksiniz nasil kiyilir o bebege nasil ona o pis dumani solutuyosunuz pes gercektn

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynen katılıyorum size bende sigara içen bir insandım ama ne zaman testte çift çizgiyi gördüm o an bıraktım ve bir daha elime bile almadım.12 haftamda kürtaj olmak zorunda kaldım ona rağmen başlamadım ki ikinci hamileliğimde vucüdüm arınsın sigaradan diye.nasıl içiniz rahat ediyor anlamıyorum.bırakamadım diye birşey yok istemek başarmanın yarısıdır.isteyen insan bırakır.siz o dumanı çekerken emin olun bebekte nasibini alıyor.benim 6 ay oldu aklıma gelmiyormu geliyor içmek de istiyorum ama kendime engel olmasınızda biliyorum

Burda yillar boyunca cocuk diye aglayan kadinlar var siz nasil iciniz rahat ediyo sigara icerken o cocuklara zarar verirken. sigara icin kadinlarda plasenta kirec tutuyo ve dolayisiyla bebek iyi gelismiyo insaf kardesim iki dakkikalik zevk icin deyer mi

Acaba zararı var mı diye düşünmeye gerek var mı?
şimdi bebeğinizi kaybetmeyecek olsanız dahi ileride bebeğinizle ilgili sağlık sıkıntıları çekmeyeceğiniz ne malum? keza sizin için de aynı şey geçerli
evladınız için bırakmaya değeceğini düşünüyorum..

içmeye devam ederseniz bebeğiniz nikotini tanıyarak dünyaya gelecek.. bebeğiniz büyüyünce onun da bağımlı olma ihtimali çok yüksek. üstelik sizin içtiğiniz sigaralar yüzünden birçok hastalığa yatkınlığı olabilir
hatta gebe kalmadan önce bırakın diyor çoğu doktor. benim annem de içmiş, ben de çok erken yaşta başladım sigaraya.. 15 yılın ardından bırakabildim... o ilk sigarayı içtiğim güne lanet ederek geçti yaşamım, çok şükür sonunda kurtuldum.. bir buçuk yıldır da ağzıma sürmedim.
Sigarayı hamilelik gibi bir neden olmadan bırakmış biri olarak söylüyorum size bunu.. imkansız değil.. Hamileliği bahane edip ömür boyu kurtulabilirsiniz sigaradan. ileride çocuğunuza da kötü örnek olmamış olursunuz.. sigara içen anne babaların çocukları da erken yaşta sigaraya başlıyor...
ancak bu dediklerim çok da bir şey ifade etmeyebilir size. ancak bilin ki sizi ve bağımlılığınızı çok iyi anlıyorum, bu yüzden bir video önereceğim.

Ben önce sigarayı bırakmaya karar verdim, sonra bir videodan destek aldım.. sigara bağımlılığını hem psikolojik hem de biyolojik olarak çok iyi analiz edip kesin kurtuluş yolunu gösteriyor inanın. dünyada milyonlarca insan bu şekilde kurtulmuş, dünya çapında sigara bıraktırma merkezleri de var, Türkiye'de henüz yok sanırım ama video yeterli oluyor. bu yöntemi geliştiren kişi günde 2-3 paket sigara içen bir tiryakiymiş. yani sigara bağımlılığını çok iyi tanıyan insanlar tarafından hazırlanmış. çok yüksek başarı elde ediliyor... bir deneyin derim. içinde hastalık vs gibi korkutmalar ya da çirkin görüntüler yok.. içenleri yargılamıyor, aksine anlıyor, bu esaretten kurtulmanın yolunu gösteriyor gerçekten. mutlaka izleyin derim, çok kolaylaştıracak işinizi..
video linki: http://www.youtube.com/watch?v=NqKHnwbEl30

canım ben hamile olduğumu öğrenince bıraktım..

tek kelime ile 9 ay sigaradan başka birşey aşermedim diyebilirim..

ne iğrendim kokusundan ne unuttum..

her saniye aklımda geçti 9 ay..

çok zordur anlıyorum..

ben ne yaptım? kendimi yemeye verdim.. çok kilo almayı sigara içmeye tercih ettim.. başka yol bulamadım..

attım kendimi sokağa.. cebime sigaraya yetecek para koymadım şeytana uyarım diye.. deli gibi yürüdüm sinirim geçene kadar..

dizi seyrettim.. arka arkaya 5-10 bölüm.. kendimi bağladım onlara..

çay kahve içmedim sigaralı ortama girmedim.. kaçtım hep..

çok mu stres oldu.. evet.. içmemenin stresi bile zararlı iken içmeyi düşünemiyorum..

içmezsen stres yaparım bebeğe o da zararlı denmesini anlamıyorum.. içerkenki vicdan azabı stres yapmayacak mı?

ya sonrası? bebeğindeki her ufak rahatsızlıkta aklına gelecek.. "benim yüzümden mi" diyeceksin.. annelik böyle bişey..

hamilelikle bitmeyecek.. kısmetse belki 2 sene emzireceksin.. o zaman da mı içeceksin? kıymetli sütünü mü zehirleyeceksin?

bence temiz bir sayfa aç bebeğin ve ciğerlerine.. "başaracağım" de.. inan bi süre sonra o kadar da zor olmayacak..

gurur duyacaksın kendinle stresinde geçecek o zaman..

babam 50 senelik tiryaki idi.. günde 2 paket sert sigara içerdi.. bi bypass oldu ağzına koymadı bi daha 3 senedir..

korku bıraktırır.. korkunu körükle ve bırak.. çok zor olacak.. ama olacak..

Doktorlar dahi hamilelikte gunde 5 taneyi gecmemek sartiyla sigara icmeye karsı değiller. Bu bilgi seni sigara icmeye cesaretlendirmesin ama durum boyle. Bende sigara tiryakisiyim ama sana tavsiyem dayan icme nekadar doktor zararsiz desede icmemek cok daha iyidir. Bebegini dusun bu sana sigarayi birakmada yardim edicek emin ol.

Bu konuyu duyup doktoruma sormuştum. Günde 5 adet sigara hamilelik ve bebekle alakalı değil, kalple alakalıymış. Yani günde en fazla 5 tane sigara içersen kalp krizi, damar tıkanıklığı riskin düşük olurmuş. Kardiyalogların bi tavsiyesiymiş yani hamilelikle alakası yok dedi. 1 tane dahi içsen zararı var açıkçası.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

için için aman bırakmayın
sizin gibi yapan kuzenimin iki çocuğa da sürekli hasta
biri ağır astımlı ve allerjisi var sürekli hastanede

ben ilk gebeligimi ogrenir ogrenmez birakmistim sonra zaten kokusundan bile tiksinmistim. ama midem bulandigi icin birakmamistim birakmam gerektigi icindi sebebi.

sonra yine basladim dusuk yapinca stresten uzuntuden. oysa ne kadar anlamsiz. ve suan hala iciyorum azalttim tabi bazen gunde iki tane bazen 5 tane filan iste degisiyor. acikcasi korunma donemimi atlattim folikasite basladim. bilinclli bir anne olmak icin elimden gelen herseyi yapiyorum saglikli besleniyorum protein sebze agirlikli vs. ama gelgelelim sigarayi hala birakamadim. eylulde calismalara baslamayi dusunuyoruz tatile gidip. muhtemelen bu paket son olacak gibi duruyor. zaten esimlede cok kotu tartistik bu sogara yuzunden. siz siz olun biraktiktan sonra sinirden geberecek bile olsaniz baslamayin.

benim doktorum kesinlikle icme nirsey olsa bir lmur kendini suclarsin dedi. tamamen birak dedi. lighti incesi farketmiyor dedi. tamam gunde bestane ama izin degil birakamiyorsan artik sinirlama getirkyorlar bu yonde tabi bu bebegine zarar gelmeyecegi anlaminda degil tabiki

günde 1 yada 2 tane içiyordum. Bebek oldugunu öğrenmeyi bırak hazırlık aşamasında bıraktım. Şimdi Rabbım oyle bir nefret verdi ki kokusuna tahammül edemiyorum. Sizde kurtulun inşallah

hamilelikte sigara içmek bir yana dursun bebek yapmadan önce uzmanlar sigara kullanan anne ve babanın en az 1 sene öncesinden sigarayı bırakması gerektiğini söylüyor çünkü hastalıklı genler bebeğe geçiyormuş(bebeğiniz diğer sağlıklı anne babaların bebeklerinden 1-0 yenik başlıyorlar hayata) vücut sigaradan ne kadar arınırsa o kadar iyi yani. her yerde herkes bas bas sigaranın zararlarından bahsederken (ki artık herkes bunun bilincinde ve farkında) hamilelikte sigara içilir mi konusunun açılması mide bulandırıcı gerçekten sigara kullananlar çok bencil oluyorlar...

Ben de maalesef 8 aylık hamileyim fakat bırakamadım. Günde 10 tane kadar içiyorum maalesef.

Eltim doğurana kadar gunde yarim pakete yakın iciyordu kizi oldu ve cok saglikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…