Gebelikte şiddetli eklem ağrıları

gldbrr2021

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2022
31
9
Merhabalar 25 haftalık hamileyim 1 ay önce sağ el bileğimde bir ağrı başladı gittikce şiddetlendi ve vücuduma yayıldı. Sabah kalktığımda el ve ayaklarımda çok şişlik oluyo ellerimi sıkamıyorum bileğim takılıyor açılmıyor çok canımı yakıyor. Şimdi sol bileğimde de var ama normal bir ağrı degil bir yerimi dahi kaşıyamıyorum. Ayak bileklerimin arkasında ve tabanlarımda da çok ağrı oluyor. Uyuşma vs yok karpal tünelden şüphelendim ama değilmiş. Bu durumu yaşayan var mı?

Doktorunuzla konuştunuz mu?

Daha öncesinde konuşmuştum ağrılarım daha hafifken, hamilelikte olabilir vs dendi siddetlendikten sonra konuşmadım
Açıkçası 8. haftadan daha ileriye giden bir gebeliğim olmadığı için normaldir/değildir diyemeyeceğim. Tansiyonunuz normal seyrediyorsa gebelik kaynaklı normal siskinliklerdir, vücut biraz su topluyor sanırım.
Ağrılarınız çok şiddetliyse tekrar konuşun doktorunuzla. Acile de gidebilirsiniz, bazı hastanelerde kadın doğum acili oluyor. En azından bakilmadiysa tansiyonunuza bakılır ağrılarınız için de net bir şey söylenir rahatlarsınız.

Tansiyonumu evde de sürekli kontrol ediyorum progestan kullanıyorum bu yuzden tansiyonum düşebiliyor bazen. Ödemim oluyor evet. Cevabınız için teşekkür ederim

Tansiyonumu evde de sürekli kontrol ediyorum progestan kullanıyorum bu yuzden tansiyonum düşebiliyor bazen. Ödemim oluyor evet. Cevabınız için teşekkür ederim
Tansiyonunuz yukselmiyorsa ödem korkulacak bir şey değil diye biliyorum. Yine de doktorunuzla konuşun.
İnşallah durum hakkında bilgisi olan arkadaşlar da görür konunuzu da yazarlar.
Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi. ❤

Aklıma takıldı ama romatizma olabilir mi acaba?

Ben de romatizmadan şüphelendim ama geçmişte yaşadığım bir rahatsızlıkta romatizmayla alakalı her şeyim araştırıldı bir şey çıkmadı. Belki gebelikte ortaya çıkan bir şeydir tam bilemiyorum bi crp baktırsam iyi olacak sanırım

Evet bir baktirin. Umarım en kısa zamanda ağrılarınız hafifler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…