gebelikte serephene kullandım :(

jeyre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2008
22
0
nolur bilen duyan varsa yardım etsin....doktorum gebe olduğumu bilmeden serephene verdi.gebeliğin 5. haftasında kullandım.x grumu ilaç olduğunu yani en kullanılmamaı gereken bir ilaç olduğunu öğrendik. doktorumuz siz bilirsiniz, gebeliği ister devam ettirin ister ettirmeyin dedi.profa gittik. oda kesinlikle ALDIRIN dedi.çok fazla hormon yüklemesi olduğundan dolayı bebekte ileride hormonel bozukluklar,üreme organlarında sorun olabilir ,bu anomalilikler normal gebeliklerde 500 de 1 iken sizde 50 de 1 e iniyor mesela dedi.çok az vaktimiizn olduğunu bir an önce karar vermemiz gerektiğini söyledi.napıcağımzıı şaşırdık.benim durumumda biri varsa ,bi bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

Gecmis olsun canim.o ilactan kullanmadim ama X grubu bir ilactan( ostrojen hormonu icerikli Estraferm ) kullandim hem de haftalarca.. Karar senin kararin olacak ve ne yapacaksan su 1 hafta icinde karar ver,kalp atislarini duyduktan sonra karar vermen daha zor olacaktir..insallah ne karar alirsan sen ve bebisin icin en hayirlisi olur. Bence son bir kere daha bir baska dr.a gorun,insallah aldirmak zorunda kalmazsin....

Gayet saglikli Allaha sukur .. 3 aylk henuz buyuk bi saglik sorunu yasamadik sukurler olsun ki .
Profilinde muglada oturdugunun bilgisi mevcut,izmir yakin sayilir sana,imkanin varsa buraya gelip gorunebilirsen 1-2 cok cok iyi dr.ismi verebilirim sana..

Son düzenleme:
muğladaydım ama şu an izmirdeyim.zaten tüm bunlar izmirde kentte başıma geldi.sizin önericeğiniz doktoru öğrenebilirmiiym?bir de sie gebelik sırasında ne yapmanız tavsiye edildi aldırıp aldırmama konusunda?

Allah yardımcın olsun arkadaşım. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

çok zor bir durum her ay benim de aklıma takılıyor , ya anlamadan kullanırsam diye allah yardımcın olsun

hadi yaa ben de sana kent hast. den namık beyi yada orçun beyi tavsiye edecektim..
ege üni.den mehmet sait yücebilgin var , bir de 9 eylülde riskli gebeliklere bakan serkan ( soyadı güçlüydü sanırım ) bey var .. bunlar benim sana gitmeni tavsiye edeceğim isimler ..
orçun bey çok iyidir , benim takibimi yapan güya çok iyi denilen bir tüp bebek dr.unun göremediklerini gördü, belki onun sayesinde sağlıkla dünyaya getirdim yavrumu ..
kentteki namık hocayı çok kişiden duydum süper diye .. m.s.Yücebilginin de bir çok kişiden duydum methini , serkan beye ise mikroyla hamile kalan ikizleri olan bi arkadaşım gidiyordu , çok iyi ve haftalar öncesinden randevunu alman gerekiyor demişti bana ..
bana aldırmam konusunda bir şey denilmedi , mecbur kullanıcaz bu ilaçları denildi ve bu prospektüslere takılmamamızı , ilaç içerikleri güncellense de bazen prospektüslerini nedense güncellemiyorlar demişti takibimi yapan iyi bir tüp bebek dr.u ...

çok zor bir durum her ay benim de aklıma takılıyor , ya anlamadan kullanırsam diye allah yardımcın olsun

korkmayın , ilk aylarda bir şey olmuyor diye biliyorum .. ablam üstüne görme olayını yaşamış ve farkında olmadan 550lik apranaxın yarısını içmiş regl oldum heralde diye , Allaha şükür bi şey yok yeğenimde ..
tabi yine de tedbirli olmakta fayda var , ağrınız olduğunda minoset ( pluss olmayacak ) için , yani parasetamol içerikli ağrı kesici ateş düşürücüler kullanın .. zaten onları günde bir kaç kere hamileyken-emzirirken dahi kullanabiliyoruz ..

yok arkadaşım ben ağrıkesiciden bahsetmemiştim.arkadaşın kullandığı ilaçtan kullanıyorum ve aynı durumda olup farketmeden ilaç içsem bana da dr aynı şeyi söyleyecek eminim , nihayetinde hormon ilacı bir de benim için şansımı denemek gibi bir şey sözkonusu olamaz.bunun için cesaretim yok.hiç bir terslik olmadığı halde oğlum sorunlu doğdu , ikinci bebekte en ufak bir risk sezsem sonlandırırım çünkü tekrar aynı üzüntüleri kaldırabilecek kadar güçlü değilim.regl de olsam test yapıyorum bir gariplik sezersem ve inşallah kimse bu duruma gelmez.
istenilen bir bebeği sonlandırılmasının lafı bile acı. bir doktorla daha görüş arkadaşım istersen ama bence bütün doktorlar sorunlu doğar dediği halde şansa bırakma.

Allah yardımcın olsun arkadasım umarım bıseycıgı yoktur bebegının sag saglım kucagına alırsın...

yarın başka biri vasıtasıyla randevu aldık namık beyden,bakalım bir de onun görmesini çok istiyorum.o gercekten bu konuda çok iyiymiş.azten en başından beri namık beye gitmek istedik ama randevuyu gece bıraktıkları için kent hastanesinde başka doktora gittik,oda bizden kan testi falan istemedi ve bunlar geldi başımıza...yarın benim için dua edin tüm burda bunları okuyan arkadaşlar,bebiş için en iyisi olsun inşallah!!Allah hepinizden razı olsun,:Alllah kimseyi böyle bir karar vermek zorunda bırakmasın...Nolur arkadaşlar gece yatarken bir de benim için dua edin,bebişim için hayırlısı olsun diye,lütfennn

yarın başka biri vasıtasıyla randevu aldık namık beyden,bakalım bir de onun görmesini çok istiyorum.o gercekten bu konuda çok iyiymiş.azten en başından beri namık beye gitmek istedik ama randevuyu gece bıraktıkları için kent hastanesinde başka doktora gittik,oda bizden kan testi falan istemedi ve bunlar geldi başımıza...yarın benim için dua edin tüm burda bunları okuyan arkadaşlar,bebiş için en iyisi olsun inşallah!!Allah hepinizden razı olsun,:Alllah kimseyi böyle bir karar vermek zorunda bırakmasın...Nolur arkadaşlar gece yatarken bir de benim için dua edin,bebişim için hayırlısı olsun diye,lütfennn

arkadaşlar hepinize nasıl teşekkür etsem bilemiyorum!dün izmir kent hastanesinde namık beye gittik.ama ben kürtaj olucam diye ac,hazrlıklı gittim,bu doktora çok güvendiğm için ne derse anında yapıcaktım.ilk önce asistanı baktı ,bir sorun teşkil etmez bu ilaç bebeğe dedi.zorla bana kalp atışlarını dinletti,istemiyorum dedikce dinle bak herşey iyi olacak,iyi düşün dedi.sonra prof geldi,baktı,hiç bişi olmaz merak etmeyin dedi.veeee bebişimizin yaşamasına karar verdik:)Allah hepimizin bebeğine sağlık versin inşallah!!!

çook sevindim.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

ay cok sevindim arkadasim namik beye en yakin arkadasim gitti cok cok memnundu ne derse yapti hic kafasini baska bilgilerle kurcalamadi. canim ya ilac cok etkilese zaten bebegin gelismezdi, Allah korusun. sen her seyi bosver once Allah'a sonra doktoruna guven. namik bey o kadar titiz bir adamdirki, kili kirk yarar. Insallah hersey cok guzel olucak hic kendini strese sokma canim.

çok ama çokkkkkkkkkk sevindim ... korka korka açmıştım konuyu ama süper haberlerle dönmüşsün .. ben inanıyordumdum o bebişin sağlıklı olduğuna , şükür Allaha :Saruboceq:
inşallah bundan başka sorunlar yaşamaz sağlıklı bir hamilelik süreci geçirir yine sağlıcakla alırsın kuzunu kucağına :Saruboceq:

sizlerin desteğiyle şimdi çok mutluyum,sağolun.inşallah mutlu sona da bebeğimle beraber ulaşacağız.bundan sonra namık beyin hastasım :) bu inanılmaz rahatlatıyor beni.
bundan sonrada sizlere ihtiyacım olacak,ee nede olsa tecrübesizim,umarım sizleri burada hep bulabilirim...tekrar çok teşekkürler,kucak dolusu sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…