Gebelikte şeker taramam yüksek çıktı..

hayr_hayr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013
379
17
48
İstanbul
arkadaşlar şeker taraması yaptırdım ve yüksek çıktı.. kollarım delik deşik oldu.. ne zormuş bu test ya.. yüksek çıkan ve hem kendisi hem bebeği sağlıklı olan var mı?

kaçlık yüklemede yüksek çıktı
bnm 50lik yüksek çıktı ama doktorum da söylemişti bi hafta sonraki 100lük yükleme önemli diye
100lükte düştü şeker hastası değilsin çok yediğinde tokluktan vücudun kaldırmıyor demişti

arkadaşlar şeker taraması yaptırdım ve yüksek çıktı.. kollarım delik deşik oldu.. ne zormuş bu test ya.. yüksek çıkan ve hem kendisi hem bebeği sağlıklı olan var mı?

kaçlık yüklemen kaç çıktı canım? zaten doktorun seni ona göre dahiliye ve diyetisyene yönlendirecektir. benim 50 yüksek çıktı. 100lükte de alınan 4 değerden 1 değerim yüksek çıkınca glükoz intolrensaı teşhisi kondu. hem dahiliye hem diyetisyene gittim. ama Allaha bin kere hamdolsun diyeti uygulayınca şeker kontrol altında eğer diyet işe yaramasaydı hem diyet hem insülin vurulma olacaktı... henüz doğumum olmadı ama şuana kadar hamdolsun her şey yolunda şekerle ilgili.. başka şeyler ilerleyen aylarda çıkabiliyor tabi :)Allah hepimizi beterinden esirgesin..

İşte şeket yüklemesini dğru yapsalar da hamilelere hemde bebeğe işkence yapmasalar artık

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar doktor sonucuma çok şaşırdı.. ilk önce 50 gr yüklendi ve değerim 166 çıktı.. yüksek yani.
diğer gün 100 gr yüklendi.. sonuç şöyle:

açlık 88
60 dk 151
120 dk 146
180 dk 168

doktor ilk iki değerinin yüksek çıkması gerekirken son 2 değerin yüksek çıkmış dedi.. dahiliyeye yönlendirdi.. 2 hafta sonra tekrar yükleme yapalım dediler.. açlık tokluk kan şekerim çok normal ama neden böyle sonuç çıktığını bilmiyorum... doktorlarda çözemedi ..

ben daha ne o suyu içerim nede 4 saat beklerim.. yaptırmayacağım ..sadece yediklerime dikkat edicem .. ne yapayım.. öyle yorgunum ki..

Hayirrr sakin icmeyin o içi seker dolu suyuuu, hamilelikte insulin hormonu yükselir, çok şeker alımında seker hastası olma riski oluşur, o yüzden sizin çok karbonhidrat tuketmemeniz gerekiyo. Bu konuda doktorlara sinir oluyrm bayiltiyolar kadınları bu şekilde sekerinizi olcucez diye. Ölçüm taptirmaniza gerek yok şeker ve karbonhidrat fazla tuketmedifiniz sürece. Bu doktorlar şeker hastası olmayan insani hasta edecek yaa

içtiğim suyun içindekiler kısmına baktım,hiçte güvenemedim zaten.. ilk bebeğim olduğu için tedbirimizi alalım dedik.. bebek büyük doğarmış,doğduktan sonra şekeri düşermiş dediler.. son 2 ayım kaldı zaten.. şekeri azaltırım dedim.. eşim de içme bence demişti ama dinlemedim.. size katılıyorum.. karbonhidrat nelerde var? beni bilgilendirir misiniz? 2 hafta sonra tekrar 100 gr.. yükleme yapalım dediler ama ben yaptırmayacağım.. o suyu içince bebeğim nasıl içimde oynadı anlatamam aç karına bebeğim de şaşırdı kaldı..

Yaptırmayin sakin keşke basta da yaptirmasaydiniz çünkü yedikleriniz bebeğe doğrudan gidiyor yani bebek sizden herşeyi alıyor o şekerin de hepsini aldı yazık bebise bu doktorlar hic dusunmuyo. Ekmek patates pilav makarna şuan pek aklıma gelmiyo ama bunlarda hep karbonhidrat var internetten de bakarsanız daha çok yiyeceğe ulaşırsınız, ayrıca seker de karbonhidrat tir aslında çok az alin ve meyveyi de çok az tuketin meyvede de şeker cok bol bol sut için protein alin peynir falan, yumurtayı da azaltabilirsiniz gaz yapıyo çünkü :) ve bi de aslında kilo yapan karbonhidrattir, size zeytinyağı içmenizi tavsiye ederim yağ kilo aldırmıyor pek fazla ve zeytinyağı bebeğinizin gelişimine büyük katkı sagliycaktir

çoook teşekkür ederim canım arkadaşım.. dikkat edeceğim.. Allah bir daha bebek nasib ederse yaptırmayacağım bu testi..

çoook teşekkür ederim canım arkadaşım.. dikkat edeceğim.. Allah bir daha bebek nasib ederse yaptırmayacağım bu testi..

Rica ederim canım :) hatta dur ben kitabimdan hamile beslenmesiyle ilgili olan sayfaları çekip yolliyim sana o çok yardımcı olur

Canım bak burada hamileyken nasıl besleneceksin emzirirken nasıl besleneceksin çocuğunu sutten keserken neler yedireceksin hepsi yaziyo :) allah hayirlisiyla bebisi kucağına almayı nasip etsin inşallah :)

Eklentiler

• $1406333048006.jpg
    52,6 KB · Görüntüleme: 543
  • $1406333058357.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 476
  • $1406333069524.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 458
  • $1406333079569.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 419
  • $1406333089238.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 405
  • $1406333097656.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 414
  • $1406333107088.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 400
  • $1406333116901.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 424
  • $1406333125686.jpg
    52,2 KB · Görüntüleme: 397
  • $1406333134853.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 418

canım benim de 100lükte sadece 2. saat tokluk yüksek çıktı... ben d eçok pişmanım bu üğrenç şekerli suyu içtiğime hem de 2 kez 24. haftamdan beri diyet yapıyorum ve açlık tokluk ölçtürüyorum hamdolsun diyetle yolunda her şey. istersen bir diyetisyene gitmeye başla. ben faydasını gördüm. geçmiş olsun Allah hepimizi beterinden esirgesin inşallah..

Merhaba arkadaslar bende bu testi yaptirmadim onun yrine doktor o zaman aclik tokluk sekerine bkalim dedi acken 78 civarinda cikti. Tokluk ise 67 cikti.Bu normalmi bende tatliyi malesef birazz fazla tüketiyorum. BUGUNDE saglik ocaginda kontrolum vardi ebe bu degerler niye böyle cikmis seker yuklemesi yaptirdinmi dedi hayir yaptirmadim diyince zaten iki dilim baklavaya es deger niye yaptirmiyorsun normaldede tatli yemiyirmusun filan diye bilmis bilmis konuştu benmde bu konuya hiç qklimda yokken canim skldi bu durum normalmi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…