Gebelikte sebepsiz kanama

ayanz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
308
539
103
34
Herkese Selam ,
Hemen konuya gireyim
sata göre 7 haftalık ama sanırım geç döllenme nedeniyle ultrasonda görülen 5 haftalık gebeyim .

Neredeyse 2 haftadır lekelenmeyle başlayan kanamam var . Şuan az miktarda adet kanaması gibi geçiriyorum. Farklı doktorlarada gittim

Söylenen şu ;
Kesenin yeri güzel , şekli güzel , etrafında bir kanama alanı yok , bu kanamanın sebebini bilemiyoruz.

Progestan fitil kullanıyorum ve 2 kerede iğne oldum.
Doktor düşük riskin varda demiyor ,
Yerleşme kanaması olmasını umut ediyorım dedi
Ama bu kanama bitmiyor kesinlikle ..

Piskolojim darma duman. Gebemiyim değilmiyim hala içimde kese varmı onu bile bilmiyorum. Doktorlar beni 2 günde bir görmektende yıldı artık :)

Takmicam , olucagı varsa olsun , sağlıksızsa zaten düşer diye düşünüyorum ama takmıcam dedikçe her tuvalete gittiğimde o kırmızı akıntıyı görmek beni çok yordu ..

Varmıdır böyle örnek sizde veya çevrenizde ?

9.haftaya kadar sürdü progestan kullandığım için lekeye döndü ama devam etti yani başlangıçta kanama alanım falan hicbirseyim yoktu, 17.haftada muayene de kanama alnim oluştuğu için tedbiren progestan başladım, 24.haftada gittiğimde tamamen küçülmüş eski olmuş artık dedi, 25teyim.bu hafta da kullanacagim progestan, bu süreçte dikkat ettim ağır kaldirmadim bol dinlendim, karnımı kasacak zorlayacak herşeyden kacindim ilişki kesinlikle yasakti, sonuç olarak iyiyiz, inşallah sizinde kanama biter gebelik sağlıkla devam eder, benim de iki düşüğüm olduğu için bundan ümidim yoktu, nasipten ötesi de yok, tedbir aldıktan sonra duadan başka yapacak birşey de kalmıyor, stres yapma, daha önceki dusuklerim yüzünden olduğunu düşünüyor doktorum baslangictaki kanamamin, çünkü öyle stresliydim korkuyordum ki tirtir titriyordum, korkudan tansiyonum 15oluyordu, her kontrol böyleydi kasilmaktan kanamam başladı, başka sebepte olmadığı için doktor stres kaynaklı olabilir demişti

9.haftaya kadar sürdü progestan kullandığım için lekeye döndü ama devam etti yani başlangıçta kanama alanım falan hicbirseyim yoktu, 17.haftada muayene de kanama alnim oluştuğu için tedbiren progestan başladım, 24.haftada gittiğimde tamamen küçülmüş eski olmuş artık dedi, 25teyim.bu hafta da kullanacagim progestan, bu süreçte dikkat ettim ağır kaldirmadim bol dinlendim, karnımı kasacak zorlayacak herşeyden kacindim ilişki kesinlikle yasakti, sonuç olarak iyiyiz, inşallah sizinde kanama biter gebelik sağlıkla devam eder, benim de iki düşüğüm olduğu için bundan ümidim yoktu, nasipten ötesi de yok, tedbir aldıktan sonra duadan başka yapacak birşey de kalmıyor, stres yapma, daha önceki dusuklerim yüzünden olduğunu düşünüyor doktorum baslangictaki kanamamin, çünkü öyle stresliydim korkuyordum ki tirtir titriyordum, korkudan tansiyonum 15oluyordu, her kontrol böyleydi kasilmaktan kanamam başladı, başka sebepte olmadığı için doktor stres kaynaklı olabilir demişti
Hayırlısı ile kucağınıza alın inşallah..
tek stresim bir oğlum var ben biraz erken davranarak ona gebe olduğumu söyledim.her sabah uyanınca her yatmadan önce karnımı öpüyor kardeşim diye seviyor , birşey olursa ona nasıl söylerim diye stres yapıyorum çok..
dediğiniz gibi nasipten ötesi yok 😚 hep karanlık tablolar okuyorum kanamayla ilgili..bu biraz beni karamsızlaştırdı sanırım.

Herkese Selam ,
Hemen konuya gireyim
sata göre 7 haftalık ama sanırım geç döllenme nedeniyle ultrasonda görülen 5 haftalık gebeyim .

Neredeyse 2 haftadır lekelenmeyle başlayan kanamam var . Şuan az miktarda adet kanaması gibi geçiriyorum. Farklı doktorlarada gittim

Söylenen şu ;
Kesenin yeri güzel , şekli güzel , etrafında bir kanama alanı yok , bu kanamanın sebebini bilemiyoruz.

Piskolojim darma duman. Gebemiyim değilmiyim hala içimde kese varmı onu bile bilmiyorum. Doktorlar beni 2 günde bir görmektende yıldı artık :)

Takmicam , olucagı varsa olsun , sağlıksızsa zaten düşer diye düşünüyorum ama takmıcam dedikçe her tuvalete gittiğimde o kırmızı akıntıyı görmek beni çok yordu ..

Ben onuncu haftaya kadar kahverengi lekelenme yaşadım içeride kanama alanı yoktu iğne kullandığım halde yaşıyordum.
Bazen olabiliyor Bol bol dinleneceksiniz kesilmesini bekleyeceksiniz.

Herkese Selam ,
Hemen konuya gireyim

Söylenen şu ;

Merhabâ ben de şu an sizinle aynı durumdayım ama kalp atışını duymak için daha 4 günüm var kesilip tekrar başliyor kanama kafayı yemek üzereyim doktor da çok net bir açıklama yapmadı

Ben onuncu haftaya kadar kahverengi lekelenme yaşadım içeride kanama alanı yoktu iğne kullandığım halde yaşıyordum.
Bazen olabiliyor Bol bol dinleneceksiniz kesilmesini bekleyeceksiniz.
İlk başta benimde kahveydi , bazende açık pembe , keşke hala öyle olsa.. şuan normal kanama seklinde , sadece sildikçe geliyor ama kırmızı kan :/

Merhabâ ben de şu an sizinle aynı durumdayım ama kalp atışını duymak için daha 4 günüm var kesilip tekrar başliyor kanama kafayı yemek üzereyim doktor da çok net bir açıklama yapmadı
Evet şuan doktorlar net birşey söylemek istemiyor.
Düşeceği varsa zaten düşer , düşmesse görüşürüz diyor açıkca :) haklıda aslında ama bu kanama beni çok yıprattı . bende 4-5 gün sonra gideceğim tekrar. Umarım duyarız kalp atışını. Sizin son adet tarihiniz nedir ? Hemen hemen aynı dönemde hamile kaldık sanırım benimki 13 şubatta döllenmiş diye tahmin ediyoruz.

Evet şuan doktorlar net birşey söylemek istemiyor.
Düşeceği varsa zaten düşer , düşmesse görüşürüz diyor açıkca :) haklıda aslında ama bu kanama beni çok yıprattı . bende 4-5 gün sonra gideceğim tekrar. Umarım duyarız kalp atışını. Sizin son adet tarihiniz nedir ? Hemen hemen aynı dönemde hamile kaldık sanırım benimki 13 şubatta döllenmiş diye tahmin ediyoruz.
Son adeti hatırlamıyorum ama benimki tüp bebek ve 25 Şubat'ta transfer oldum. 10 mart'ta pozitif olduğunu öğrendim. İkiz kese göründü ama bebekler görünmedi kan geldi diye doktora gitmeseydim yarın randevum vardı aslında şimdi de bir koyu bir açık kırmızı kan geliyor şu an yazarken bile var Allah'ım zaten zor hamile kaldım bu yüzden çok korkuyorum. 😭😭😭

Benim de lekelenmem olmustu ilk 9-10 hafta. Ama doktorum gecen aydan kalan regl kendini bu sekilde disariyor atiyor demisti cok tuhaf gelmisti :) Kalp atisini 6.5haftalikken duymustum.kesenin yeri guzel hersey normal ilerliyor diyip fitil vermisti. Sonra kanama bitti zaten. Icinizi ferah tutun.

Benim de lekelenmem olmustu ilk 9-10 hafta. Ama doktorum gecen aydan kalan regl kendini bu sekilde disariyor atiyor demisti cok tuhaf gelmisti :) Kalp atisini 6.5haftalikken duymustum.kesenin yeri guzel hersey normal ilerliyor diyip fitil vermisti. Sonra kanama bitti zaten. Icinizi ferah tutun.
Ayy Allah razı olsun içimi biraz rahatlattınız ama benimki lekeleme gibi değil kan gibi kıpkırmızı kesiliyor geri geliyor. Sevinemiyorum bile bebeyim diye ne olur dua edin. Pazartesi kalplerini duyayım😭😭😭😭

Ayy Allah razı olsun içimi biraz rahatlattınız ama benimki lekeleme gibi değil kan gibi kıpkırmızı kesiliyor geri geliyor. Sevinemiyorum bile bebeyim diye ne olur dua edin. Pazartesi kalplerini duyayım😭😭😭😭
Insallah guzel haberler alirsiniz 🙏 Mubarek ayda dualarim sizinle🙏🌸

İlk başta benimde kahveydi , bazende açık pembe , keşke hala öyle olsa.. şuan normal kanama seklinde , sadece sildikçe geliyor ama kırmızı kan :/
İlaçlarınızı kullanın ve dinlenin yapacak başka bişey yok iğne vermiyorsa

Aynı durumdaymışız sanırım . Aynı şekilde banada içinde kalanlar atılıyor dedi 🥹 çok teşekkürler

Be
n bugün içim rahat etmedi kanamamda çok diye gittim tekrar , hiç bir sorun yok dedi doktor kese etrafında kanama yok , sen halk dilinde üstüne görüyosun yada içindekiler atılıyor gibi düşün dedi. Önemli olan kese büyüyor mu, çevresinde kanama varmı bu dedi . Bendede yokmus cok sükür , iğne verdi tekrar 1 doz oldum. Fitile devam dedi. Kalp atısı hala duyulmadı ama daha erken zaten :)

ben de aynı durumdayım kızlar, çarşamba ve bugün kırmızı kanamam oldu. O gün doktora gittim kese etrafında bir şey yok dedi, bugün tam rahatladım demişken yine kanamam oldu. Çok kötü oldum. Benimki de tüp bebek, Allah evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah. Çok üzgünüm

Herkese Selam ,
Hemen konuya gireyim

Söylenen şu ;

Küçük kızımda 6 aylık olana kadar aynısını yaşadım şu an 5 yaşında ☺️ bol bol dinlenin stresten uzak durun.

ben de aynı durumdayım kızlar, çarşamba ve bugün kırmızı kanamam oldu. O gün doktora gittim kese etrafında bir şey yok dedi, bugün tam rahatladım demişken yine kanamam oldu. Çok kötü oldum. Benimki de tüp bebek, Allah evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah. Çok üzgünüm
Fitil vermedi mi size? Fitil hemen geçiriyor bide çok ayağa kalkmamak lazım hep uzanın bol su için ama fitil muhakkak kullan

Herkese Selam ,
Hemen konuya gireyim

Söylenen şu ;

Biraz geç gördüm ama yazmak istedim, az önce acilden çıktım tam üstüne denk geldi. Aynı sizin haftalarınızda ben de aynı şikayetleri yaşadım. İlk gittiğimde kese bile görünmedi dış gebelik olabilir dediler çünkü baya erken öğrendim ben hemen regl geciktiği gün yaptım testi. Sonra kese gördük bebek gördük kalp atışı gördük 7 hafta 9 hafta derken 12.haftaya geldik elhamdulillah. Bi dönem kanama alanı vardı sonra kayboldu. Ara ara açık kahverengi akıntılarım oldu önemsemedim. Bu süreçte fitil progestan kullandım 5 gün de iğne oldum. 10-11-12.haftalar gayet iyiydi ama bu son 3 gündür koyu kahverengi akıntım oldu. Bugün işte acile gittim kanama alanı yok dedi bin şükür kalp atışı da gördüm. Ağır iş yapma cinsel ilişki yasak ve progestana devam et dedi bu kadar. Kendi doktorum da bu tarz kanamaların rahim büyüdüğü için normal olduğunu söylemişti ama insan dayanamıyor. Hatta kendi doktorum progestana gerek yok, düşecek bebeği pamuklara da sarsan düşer, düşmeyecekse amuda da kalksan düşmez dedi. Bu beni teselli ediyor. Sana da iyi gelir bence. Mübarek akşam hürmetine Rabbim hepimizi sağ salim kavuştursun hiç kimseyi evladıyla sınamasın 🫶🏻

Back
X