• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte pupp hastalığı

ssblsdt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2020
265
86
48
32
Merhaba anne olmuş ve yeni anne adayları. Hamilelik sürecinde pupp hastalığı geçiren var mi? Son aylara doğru vücudu saran kasıntıyla beraber kızarık ve lekeler oluştu mu sizlerde. 29 haftalık gebeyim son bir haftadır çok kötü durumdayım. Her yerim kasiniyor kızarık ve leke oldu. Tüm bacağım. Kollarım. Göbeğimi sardı bu hastalık. Sağlık ocağı. Acilin verdiği kremler ise yaramadı. Cildiyeye gittim gebeliğin son aylarında böyle oluyor mus dedi. Oda krem verdi halen kasiniyorum ve yayılıyor. Kantaron yağı. Tuz. Sirke. Limon falan hepsini denedim mikrobu alır diye ama nafile. Gece uyuyamıyorum habire kasiniyorum. Bu durumu yaşayan anne adayları var mi?

Merhaba anne olmuş ve yeni anne adayları. Hamilelik sürecinde pupp hastalığı geçiren var mi? Son aylara doğru vücudu saran kasıntıyla beraber kızarık ve lekeler oluştu mu sizlerde. 29 haftalık gebeyim son bir haftadır çok kötü durumdayım. Her yerim kasiniyor kızarık ve leke oldu. Tüm bacağım. Kollarım. Göbeğimi sardı bu hastalık. Sağlık ocağı. Acilin verdiği kremler ise yaramadı. Cildiyeye gittim gebeliğin son aylarında böyle oluyor mus dedi. Oda krem verdi halen kasiniyorum ve yayılıyor. Kantaron yağı. Tuz. Sirke. Limon falan hepsini denedim mikrobu alır diye ama nafile. Gece uyuyamıyorum habire kasiniyorum. Bu durumu yaşayan anne adayları var mi?

Merhabalar
Birsey sormak istiyorum bu hps adi verilen bu hastalik 2.5 yasindaki kizimda da basladi ve yayiliyor dr idrar tahlilini 1 ay boyunca 1 hafta araliklarla yapicaz eger her seferinde temiz cikarsa kendiliginden gececek ve 3 ayi bulur gecmesi dedi.cok endise ediyorum daha fazla vucudunu sarmasindan.sizin gecti mi acaba lutfen yardimci olur musunuz?Bu sureci nasil atlattiniz

Merhabalar
Birsey sormak istiyorum bu hps adi verilen bu hastalik 2.5 yasindaki kizimda da basladi ve yayiliyor dr idrar tahlilini 1 ay boyunca 1 hafta araliklarla yapicaz eger her seferinde temiz cikarsa kendiliginden gececek ve 3 ayi bulur gecmesi dedi.cok endise ediyorum daha fazla vucudunu sarmasindan.sizin gecti mi acaba lutfen yardimci olur musunuz?Bu sureci nasil atlattiniz
Maalesef halen kaşınıyorum. Önce isilik gibi çıkıp sonra onlar birleşip leke oluştu. Tüm vücudum kızardı. Ayak tabanlarım bile. Yüzüm dışında her yerim oldu. Devlet hastanesi özel hastane kullanmadığım krem kalmadı. En son hapta verdiler ayni. Suan kasiniyorum leke gibi oluşmuyor bu seferde bildiğimiz koca koca yaralar var. 1 aydır uyku falan yalan oldu.

Benim değil çok yakın tarihte teyzemin başına geldi o yüzden yazıyorum. Doğuma birkaç ay kala başladı onda da görüntü çok kötüydü gerçekten, kollarında bacaklarında komple lekeler kızarıklar kaşınmalar yaralar.. Ne kullansa da geçmedi taa ki doğum yapana kadar. Yeğenim doğdu ve bir iki ay içinde teyzemin cildi de normale döndü yavaş yavaş
Geçmiş olsun

Cok merak ediyorum gecmeye basladi mi cevap verir misiniz acaba
Maalesef halen kaşınıyorum. 19 Ekim de başladı ve halen devam ediyor. Önce isilik gibi çıkıp sonra harita gibi birleşip koca koca lekeler oluştu. Yüzüm dışında her yerim kaşındı. 5-6 tane ayrı markalarda krem kullandım ve hap verdiler faydası olmadı. Anahtar ile kendimi kasıyordum. Uyku falan bu 1 aydır yalan oldu. Sirke tuz limon kolonya karbonat kantaron yağı vazelin herseyi kullandım. Geçmedi. Suan ekstra göbek çatlağım ve göğsüm çıktı basıma. Göbeğim zaten felaket kasiniyor. Suan leke oluşumu olmuyor yerine kaşınan yerler koca koca yara oluyor. Yara olmasida kötü yaraların ağzı açık kasiniyor. Devlet hastanesi ve özel hastanedeki iki ayrı doktor gebelik alerjisine bağlı Puup hastalığı dedi. Yediğimizden mi hormonlardan mi artık bilmiyorum ama Rabbim bunu kimseye yaşatmasın. Canima kıyacak kadar deli etti beni. KAn tahlillerim temiz çıkmıştı. Ama hic ihmal edilecek bir durum degil. Suan size yazarken bile kendimi kasıyorum. Çok araştırdım kiminin doğumdan sonra geçiyor mus kiminin geçmiyor mus. Suan 32 haftalığım nasıl dayanicam diyorum kendime ama 1 aydır kabus gibi hayatım.

Maalesef halen kaşınıyorum. Önce isilik gibi çıkıp sonra onlar birleşip leke oluştu. Tüm vücudum kızardı. Ayak tabanlarım bile. Yüzüm dışında her yerim oldu. Devlet hastanesi özel hastane kullanmadığım krem kalmadı. En son hapta verdiler ayni. Suan kasiniyorum leke gibi oluşmuyor bu seferde bildiğimiz koca koca yaralar var. 1 aydır uyku falan yalan oldu.
Merhabalar
Kizimi gecen gun universite hastanesine romatoloji bolumune goturdum icim rahat etsin diye bu hastaligin tek ilaci dinlenmek dedi hic bir krem ise yaramaz sureci kisaltmaz dikket etmeniz gereken cok ayakta kalmamak kosmamak ve bolca oturmak veya yatmak mak8simum 6 ay da gececek ve iz kalmayacak dedi.kizimin izleri ayni sizlerin dedigi gibi isilik seklinde basladi vr yaralar kocaman oldular bi siliniuot gibi oluuor sonra bir bakiyorum tekrar cikiyor ama cok sukur ko endise edilecek bir durum degil dedi dr

Benim değil çok yakın tarihte teyzemin başına geldi o yüzden yazıyorum. Doğuma birkaç ay kala başladı onda da görüntü çok kötüydü gerçekten, kollarında bacaklarında komple lekeler kızarıklar kaşınmalar yaralar.. Ne kullansa da geçmedi taa ki doğum yapana kadar. Yeğenim doğdu ve bir iki ay içinde teyzemin cildi de normale döndü yavaş yavaş
Geçmiş olsun
Dediğiniz gibi kiminin Doğum yapınca geçiyor kiminin 1-2 ay daha sürüyor. Umarım benim sürmez çünkü bu gecem yine kabus gibiydi. Allah’ın verdiği cana kıymak gunah olmasa ve hamile olmasaydım herhalde canima kıyardım. İnsanlara kasıntı deyince normal kasıntı sanıyor. Ama alakası yok. Çok değişik pis birsey ya. Geceleri uyuyamiyorum ve eşimde uyuyamıyor bu yüzden. Ağlamam ayrı yatakta dönüp kalkmam ayrı. Napicam gerçekten bilmiyorum. Rabbimden sadece kendim ve bu hastalığı geçirenler için sabır diliyorum.

Merhabalar
Kizimi gecen gun universite hastanesine romatoloji bolumune goturdum icim rahat etsin diye bu hastaligin tek ilaci dinlenmek dedi hic bir krem ise yaramaz sureci kisaltmaz dikket etmeniz gereken cok ayakta kalmamak kosmamak ve bolca oturmak veya yatmak mak8simum 6 ay da gececek ve iz kalmayacak dedi.kizimin izleri ayni sizlerin dedigi gibi isilik seklinde basladi vr yaralar kocaman oldular bi siliniuot gibi oluuor sonra bir bakiyorum tekrar cikiyor ama cok sukur ko endise edilecek bir durum degil dedi dr
Geçmiş olsun. Belki görüntü olarak benzerlik aynıdır ama kızınızla durumumuz ayni değildir. Bendeki durum tamamen gebelikle alakalı. İnşaAllah kızınızda iz kalmaz ve çabucak geçer ve tekrarı olmaz. Ama benim iz falan umrumda değil. Sadece kasıntım bitsin önceki hayatıma donmek istiyorum. Çünkü hayatım değişti resmen psikojim bozuldu. Doğumuma kalmış nerdeyse 1.5 ay sevinemiyorum. Sürekli kaşımaktan kendimi ağlıyorum uykusuzum vücut direncim düştü.

Geçmiş olsun. Belki görüntü olarak benzerlik aynıdır ama kızınızla durumumuz ayni değildir. Bendeki durum tamamen gebelikle alakalı. İnşaAllah kızınızda iz kalmaz ve çabucak geçer ve tekrarı olmaz. Ama benim iz falan umrumda değil. Sadece kasıntım bitsin önceki hayatıma donmek istiyorum. Çünkü hayatım değişti resmen psikojim bozuldu. Doğumuma kalmış nerdeyse 1.5 ay sevinemiyorum. Sürekli kaşımaktan kendimi ağlıyorum uykusuzum vücut direncim düştü.
Belki de bilemiyorum tabi cok gecmis olsun rabbim en kisa zamanda sagliginiza kavustursun ve sag salim bebeginizi kucaginiza alirsiniz sevgiler

geçmiş olsun bende doğumdan sonra çıktı haziranda erken normal doğum yaptım 35 haftalıktı bebeğim ağustosda kulaklarımın arkasında isilik şeklinde çıkmaya başladı saç diplerimde kaç tane doktora gittiysem sen strese düşmüşsün dedi ilaç tedavileri vs hiç bi işe yaramadı samsunda dr.asiye yıldız allah ondan razı olsun hem açıkladı hem tedavi etti kortizonlu ilaç serum kullandım yapma krem ve bi kaç tane daha krem gün gün dozunu düşürdü toplam 10 günlük tedaviydi ve 8.ci günde söndü şuan ara ara kaşıntılarım var ama çok şiddetli değil yaralarım geçti bu hamileliğin 35 haftasından sonra çıkarmış genelde hormonlardan dolayı ve aşırı derecede strese maruz kaldığım için tetiklemiş kaşındıkça daha çok stres yaptığım için kaşınmaanı keseceğiz ve zamanla piskolojik kendisi gececek bişey demişti gerçekten öylede oldu çok çektim çok zor umarım yardımcı olabilirim burda birine 🙏

Back
X