- 29 Mayıs 2024
- 1.765
- 506
- 35
- Konu Sahibi yagmurpapatya
Karbonhidrat yasak şeker hastasıyım protein ağırlıklı beslen dediler ekmek vs yok çok zorlanıyorum fikirlere ihtiyacım var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bendede gebelik sekeri vardi , hamileligimde 6 kilo vermiştim. Ekmek olarak cavdar yiyordum her ogunde 1 dilim varsa file market yakinlarinizda oranin cavdar ekmegi harika tavsiye ederim. Dilimleyip dolaba atiyodum ısıtıp yiyodum. Zaten cok istahli degildim seker korkusuyla hepten gitmisti iştahım gunde tek öğün bazen 2 öğün yetiyodu bana. Bulgur pilavi yapiyodum salatayla karistirip yiyodum kısır gibi bol ekşili falan . Bakliyatlarin hepsini doyasiya yedim bebegimde gayet saglikli dogdu.Karbonhidrat yasak şeker hastasıyım protein ağırlıklı beslen dediler ekmek vs yok çok zorlanıyorum fikirlere ihtiyacım var
Bide takibimi surekli watsap uzerinden endokrin doktoru yapiyodu. Bana cavdar ekmegini her ogun iki dilim yiyebilirsin demisti. Ama ben korkudan 1 dilim yiyodumKarbonhidrat yasak şeker hastasıyım protein ağırlıklı beslen dediler ekmek vs yok çok zorlanıyorum fikirlere ihtiyacım var
İnsülin vurguluyorum günde 4 defa yarin gideceğim 1 dilim yiyebilirisn dedi dahiliye ve meyve dahi yasak şeker vs geçtim bir avuç kiraz yediysen yeter gün boyu meyve yok diyor ekmeksizlihege alıştım ama bu seferde 2 saate bir acikiyorum zorluyor beniBide takibimi surekli watsap uzerinden endokrin doktoru yapiyodu. Bana cavdar ekmegini her ogun iki dilim yiyebilirsin demisti. Ama ben korkudan 1 dilim yiyodum
Takibe aldi 5 gün insulun bakacak parmaklarım süzgeç oldu olcumden ben şeker hastasi iken hamile kaldım çok zorluyor cokkk ah minik şimdiden bizi ipe dizdiBide takibimi surekli watsap uzerinden endokrin doktoru yapiyodu. Bana cavdar ekmegini her ogun iki dilim yiyebilirsin demisti. Ama ben korkudan 1 dilim yiyodum
Ben o acikmalara baslarda yogurdun icine marul salatalik falan katıp gecistiriyodum sonra hic canim istememeye basladi.İnsülin vurguluyorum günde 4 defa yarin gideceğim 1 dilim yiyebilirisn dedi dahiliye ve meyve dahi yasak şeker vs geçtim bir avuç kiraz yediysen yeter gün boyu meyve yok diyor ekmeksizlihege alıştım ama bu seferde 2 saate bir acikiyorum zorluyor beni
Kefir dekan aldım badem fındık az az yiyorum ne yiyeceğini de şaşırdım valla yaBen o acikmalara baslarda yogurdun icine marul salatalik falan katıp gecistiriyodum sonra hic canim istememeye basladi.
Sizinki toklukmus ignelere zamanla alisiyo insan, benimki aclikti asla dusuremiyorduk sabah aç karna uyandigimda 200leri gecmis oluyodu şekerim surekli dozaj arttiriyoduk. Oyle boyle gecti hamileligim. Hepsi gecicek arkadasim sabır. Minik bebegin iyi olsun yeterkiTakibe aldi 5 gün insulun bakacak parmaklarım süzgeç oldu olcumden ben şeker hastasi iken hamile kaldım çok zorluyor cokkk ah minik şimdiden bizi ipe dizdi
Hem acılık hem tokluk ölçümü yapıyorum ikiside yüksek Dr gitim gün 190 açlık 250 tokluktu şuan nadir 170 vs çıkıyor açlık tokluk evet alışıyorum ama işte mecbur bebek için herşey onun içinSizinki toklukmus ignelere zamanla alisiyo insan, benimki aclikti asla dusuremiyorduk sabah aç karna uyandigimda 200leri gecmis oluyodu şekerim surekli dozaj arttiriyoduk. Oyle boyle gecti hamileligim. Hepsi gecicek arkadasim sabır. Minik bebegin iyi olsun yeterki
Bu yememeye inanin alisiyosunuz , bu arada benim sekerimi findik fistikta yukseltiyodu tokluk icin ben 4 doz 6 doz falan vuruyodum insulini cunku toklukla sorunum yoktu ben yemeyi pek sevmiyodum.. bu form biskuviler var ilerleyen donemlerde sekerimi yemek sonrasi olcuyodum mesela dusukse tatli olan form biskuvilerden sadece 1 tane yiyodum canim isteyince. Sekersiz gofretler var ondan aliyodum kahvemin yaninda falan 2 tane yiyodum... ama bunlari biraz zaman ilerleyince surece alisinca yapmaya basladim.. mesela canim hamburgermi istedi o gun 4 doz vuracağıma 6 doz vuruyodum tabi bunlari doktoruma danisarak yaptim hep. Doktorum arada sirada yapabilirsin dozu artirip yiyebilirsin demişti.Hem acılık hem tokluk ölçümü yapıyorum ikiside yüksek Dr gitim gün 190 açlık 250 tokluktu şuan nadir 170 vs çıkıyor açlık tokluk evet alışıyorum ama işte mecbur bebek için herşey onun için
Herseyden tadiyodum tatlimi istedim 1 catal aliyodum esim yiyodu kalani esim 100 kilo oldu hahahhhaHem acılık hem tokluk ölçümü yapıyorum ikiside yüksek Dr gitim gün 190 açlık 250 tokluktu şuan nadir 170 vs çıkıyor açlık tokluk evet alışıyorum ama işte mecbur bebek için herşey onun için
Hahahaha valla bende bir ısırık aliom kola bagimlisiydim şuan 1 yudum bile almiom normalde aksmaa biterdi kola ama dikakt edecefiz evet bende aliscam gecicek elbet bu dönemdeHerseyden tadiyodum tatlimi istedim 1 catal aliyodum esim yiyodu kalani esim 100 kilo oldu hahahhha
Su an iciyorum bende kola hamileyken agzima surmezdim bebegime zararli diye hepsi geciyo arkadasim bebegin iyi olsunHahahaha valla bende bir ısırık aliom kola bagimlisiydim şuan 1 yudum bile almiom normalde aksmaa biterdi kola ama dikakt edecefiz evet bende aliscam gecicek elbet bu dönemde
Normalde de yasak bana şeker hastasıyım ya şeker hastası iken hamile kaldım sanırım icmemdaha yaSu an iciyorum bende kola hamileyken agzima surmezdim bebegime zararli diye hepsi geciyo arkadasim bebegin iyi olsun
Inan kola icmeye baslayinca kilo aldim geri icme canim sagligindan onemli degil ya.Normalde de yasak bana şeker hastasıyım ya şeker hastası iken hamile kaldım sanırım icmemdaha ya
Tabiii yok bacım dikkat ediyorum ozellikle bebiş içinInan kola icmeye baslayinca kilo aldim geri icme canim sagligindan onemli degil ya.
Beslenmene dikkat et lutfen ben o kadar yemiyodum ki 32. Hafta bebegim 2 hafta onden giderken kontrollerde gerilemeye basladi doktorum kiziyodu hep ama istahim iyice kapanmisti bebekte buyudugu icin mide kuculuyo heralde. 35. Haftada 3.100 gram olan bebegim 37. Haftada ultrasonda 2.800e düştü. Son hafta kendimi zorlasamda 2.910 dogum yaptim. Bebekler depodan beslenir diyolar yalan sen yemene dikkat et ekmek yemesende herseyden yeTabiii yok bacım dikkat ediyorum ozellikle bebiş için
humus, şekersiz fıstık ezmesi, kaşar peyniri , mercimek , tavuk göğsü çok güçlü proteinler. bir tabak kaşarlı tavuklu nohutlu salata yiyerek bile yüksek oranda protein alabilirsinKarbonhidrat yasak şeker hastasıyım protein ağırlıklı beslen dediler ekmek vs yok çok zorlanıyorum fikirlere ihtiyacım var
Saol canım basmati pirinç ye dedi sınırsız ekmek yerine deneyeceğimhumus, şekersiz fıstık ezmesi, kaşar peyniri , mercimek , tavuk göğsü çok güçlü proteinler. bir tabak kaşarlı tavuklu nohutlu salata yiyerek bile yüksek oranda protein alabilirsin