Gebeliğe Hazırlık Gebelikte oruc

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Derin1774

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2019
22
10
6
36
Slm bayanlar ben 1 aylık hamileyim öyle mide bulantısı as erme şimdilik yok daha erken belki ama malum ramazan da geliyor oruç tutmak istiyorum bebek için bı zararı olur mu ki

Slm bayanlar ben 1 aylık hamileyim öyle mide bulantısı as erme şimdilik yok daha erken belki ama malum ramazan da geliyor oruç tutmak istiyorum bebek için bı zararı olur mu ki
Rabbim onun Rızkını karnında veriyor zarari yok tabiki ne zaman ki doktor sana çocuğun kötüye gidyor tutma derse o zaman tutmazssin.

Bende 7haftalık hamileyim. Oruç tutsam mı diye düşünüyorum ama acayip acıkıyorum. Hamile olmadan önce böyle değildi. Oruç da aksatmadım hiç. Ama yemek yiyorum bir saat sonra falan birden acıkıyorum tansiyonum düşüyormuş gibi oluyor. Hemen birşeyler atıyorum ağzıma. Yine bir süre sonra aynısı. Sürekli böyle oluyor 3 haftadır. Daha önce de bir gebelik geçirdim ve 9.haftada kürtaj olduğum için de birşey olur diye korkuyorum açıkçası. Sizce ne yapmalıyım. Annem tutma zaten hamile olduğun için şuan sana farz değil önce onu düşünmelisin diyor.

Doktor herhangi bir sıkıntı yok diyorsa tutabilirsin... Rabbim onunda seninde sağlığını sıhhatini verir niyetin sağlam olduktan sonra merak etme... :KK69:

Buna biz değil dr unuzla karar vermelisiniz. Vitamin değerlerinizi olcturun kendinizi nasıl hissediyorsunuz ona göre yol alırsınız hem bir gün deneyin eğer yapabilirsenjz devam edebilirsiniz ama ben hamilelikte doğru bulmuyorum. Neticede Rabbim bizlere kaza edebilme imkanı vermiş .

kendi vücudunuzu en iyi siz tanıyorsunuzdur,iyi hissetmeyecek olursanız, risk alıp deneme yanılma yolu ile bebeğinizi tehlikeye atmış olursunuz.bence doktora danışmadan buradan karar vermeyin.

Doktorunuza sorun o bir sorun olmaz derse tutabilirsiniz ama tutmayın derse de tutmayın fidye verirsiniz.... Öncelik bebeğinizin sağlığı :)

Bende son kontrolum de doktorum kendi söyledi oruç tutmanı istemiyorum şimdi olmazsa ilerde bebeğin ve senin için direnc kaybi olabilir diye ki benim vitamin değerlerim de bünyem de zayıf biraz bir de çok acıkıyorum hamilelikten önce 1 öğün ile dururdum yemekle aram yoktu şimdi obur gibiyim midem deliniyor sanki 1saat geçmeden. O yüzden tutamayacağım sanırım eşimde istemiyor bir şey olursa size ne olacak, Alkah bu hakkı vermiş sonra tutamadıklarını kaza edersin dedi, bu sebeple tutamayacağım.
Aslında denesem yaparım illa ki orucumu hic bırakmadım ama şimdi korkuyorum biraz 20.hafta da olacagiz oruç zamani bunyem zayif ya birsey olursa diye.

Bence o kadar sure aclik ve en onemlisi susuzluk sivi almamak bebeginiz icin yapacaginiz dogru birsey olmaz , cok rahatsizlik hissetiyorsaniz hamilelikten sonra telafi edersiniz...

canim bende tutmayi dusunmuyorum dayanamam zannediyorum simdiden bulanti kusmalar var hem gunler cok uzun gunahina girmek istemem elbette
ramazanda tutulan orucun sevabi ve hazzi cok baska oluyor ama sartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmak lazim ben sahurda yaparim aralardada yemek yerim ama ezandada oturup sofraya o hazzi almak istiyorum oruc gibi ezani beklerimde:KK68:

Gebelikte oruç tutulmasi bence sakıncalı doktor izin versin vermesin ben tutmazdim çünkü vücudu susus bırakmak hiç doğru değil hamileyke ve gün içinde beslenememek hem size hem bebeğe güç kaybettirir zaten gebelikte oruç farz değil niye zorluyorsunuz bırakınca hamileliğin tadını çıkarın güzel güzel beslenin bebeğinize iyi bakin. İlk aylar özellikle gelişim için çok önemliiii kendinizi düşünmüyorsaniz bebeğinizi düşünün

Ben de tutmayı düşünmüyorum ilk gün doktor kontrolün var ona göre hareket etcem ama.. bugün ütü yapıyordum acıktım bitsin atıştırım dedim elim ayağım titreye başladı kendimi zor attım mutfağa bu şekilde olursa tutmam yani hem kendime hem bebeğe eziyet.. 8. haftadayız zaten beyin gelişimi için önemli dönem.. Seneye telafi ederiz hayırlı sağlıklı gelsin bebeklerimiz💗

Doktor onun içerde yiyeceği de suyu da var demişti😄
Ben tuttum çok sıkıntı olmadı çok şükür. Bide daha çok yeni sizde de sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Ben 25. Haftadayım ve tutuyorum doktorum tutma dedi ama devam etsem mi açıkcası bilemedim kendimi aç hissetmiyorum ama susuyorum biraz sizce riskli birşey mi yapıyorum kızlar ?

Back