gebelikte kuyruk sokumu ağrısı

kelebek8

hiçbişey eskisi gibi deil
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
876
46
318
Merhabalar , ben 17 haftalık hamileyim,yaklaşık 1,5 aydır kuyruk sokumumda ağrı oluyor.normalde o kadar rahatsız etmiyor ama yorulduğumda fazla ayakta kaldığımda çıban varmış gibi batıyor.doktoruma sordum gebelikle ilgisinin olmadığını,kuyruk sokumu kemiğimi kırmış olabileceğimi söyleyip ortopediye gitmemi önerdi.diyelim ki kırık var peki bu arada kuyruk sokumu kemiğim kırılırken ben neredeydim.
sizlerde bu ağrıyı çeken varsa lütfen yazsın.doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum.çünkü daha öncede baş ağrılarım oluyordu onun içinde gebelikle ilgisi yoktur senin migrenin vardır demişti.oysa arkadaşlarımda da hamile olanlarda doktorları hamilelikten olduğunu söylemiş.kuyruk sokumu kemiği ağrısı içinde kalsiyum vermiş.
bu adama ne sorsam ilgisiz ve bilgisiz cevaplar veriyor.sizce doktorumu değiştirmelimiyim.bu arada doktorumun özel muayenehanesine gidiyorum muayene ücreti 120 tl.

ilk gebeliğim bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

slmlar kelebekciğim aynı ağrıdan bendede oluyodu hatta oturamıyodum ,uzanır halde yatıyordum bende 21haftalık hamileyim su ara azaldı ama bunun nedeni uzun süre oturmuyorum belki ondandır.bence sorun yok ayrıca ortopedistede gerek yok çünkü çok fazla hamile gördüm bu ağrıyı ceken bence bele yük bindiğinden oluyo fazla yorgunluğa gelemiyo vücut:) bebişin hayırlı olsun,benimde ilk hamileliğim rahat ol.sevgiler...

ayrıca kişisel fikrim doktorunla iletişiminin iyi olması çok önemli.doktorunu değiştir derim çünkü emin ol çok daha iyileri var benim doktorum süper bende özel muayenehaneye gidiyorum 150tl veriyorum ama helali hoş olsun zaten sen hiç bişey sormadan tek tek anlatıyo bi seansımız en az 30 dkka sürüyo ilgi alaka süper sonuçta parasını verdikten sonra doktor mu yok değiştir gitsin:))

teşekkür ederim açıklamaların için.gerçekten içimi rahatlattın.benim doktorum ultrasondan sonra 10 dakika içinde bizi şutlamaya çalışıyor.:)ne sorsam hamilelikten değil diyor.bende parasında değilim.ancak o kadar parayı ilgilenmesi için veriyorum.devlet hastanesindeki gibi muamele görmek için değil.bu arada sen hangi şehirdesin.doktorunun adını söyleyebilirmisin.ben birkaç tane araştırdım.ama emin olamıyorum.

canım benim de inanılmaz ağrım oluyordu senin olduğun haftalarda.oturmak kabustu benşm için.sonra geçti.ama şunu da söyleyeyim ben 13 yaşımdayken çok kötü düşmüştüm kuyruğumun üstüne bir hafta yürümekte zorlanmıştım.ondandır diye düşünüyordum ama benim gibi olanlar varmışbu arada kuyruk sokumu kırıklığı ve eğriliği normal doğuma engel olabiliyormuş.cbiz 36.haftadayız şimdi çatı muayenesi yapılınca normal doğumda sorun olur mu olmaz mı anlaşılır.

Aynı ağrı bende de oluyor ve bende senin gibi 17 haftalık hamileyim. gündüzleri uzun süre ayakta kalınca akşamları oturmakta zorlanıyorum. Kuyruk sokumum eklem bölgem- leğen kemiğim hep ağrıyor. En son kontrolüm 1 hafta önceydi. doktoruma ağrılarım olduğunu söyledim. Bana normal olduğunu, rahmin artık büyümeye başladığını söyledi. bol bol su içmemi önerdi. Benim ağrılarım dinlenince geçiyor. Dediğim gibi yorulunca zorlanıyorum. Sende rahat ol daha hamileliğin başındayız en kısa zamanda iyi bir doktor bulmanı öneririm... :)

ccanım benim de oluyordu. gerçi benimki senin kadar erken baslamamıstı 7. ayda falan baslamıstı ama oluyordu, herkesin bunyesıne gore degısır muhtemelen rahim baskı yapıyor genısledıkce.. sonradan on taraf agrımaya basladı arada kramplar gırıyor falan.... yani mevcut her durumun once gebelik kaynaklı olabılecegının degerlendırılmesı gerekıyor bence. doktorunu bılemem tabı ama en onemlı sey doktoruna guvenmen. guvenmiyorsan bence de degiştirmelisin.. kolay gelsin...

teşekkür ederim arkadaşlar açıklamalarınız için.cuma randevum vardı bu gün aradım iptal ettim.bir daha gitmeyeceğimide kibar bir dille söyledim.
bu hafta yeni bir doktora daha gideceğim.benim için dua edin.:) umarım bu iyi olur.

hepinizin bebişleri hayırlı olsun.Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

25.haftadayım ben şuan yaklaşık bir aydır aynı ağrıyı bende çekiyorum..uzun süre oturduğumda çok artıyor..yürümek iyi gelir dediler...yürüyüş deneyebilirsin,bir de ben medikalciden oturma simidi aldım nereye gitsem yanımda taşıyorum çok faydası oluyor..ortası boş olduğundan kuyruk sokumuna yük binmiyor rahat ediyorsun...ortopediyi bana da önerdiler ama hamileyken röntgen çektiremeyeceğimize göre boşuna gitmedim bende.

selamlar kızlar,
Kuyruk sokumu ağrısı aynı haftalarda 17. haftada bende oldu.Ortopedi Dr una gidecektim, sonra kendi Dr um hamilelikte olur ama biraz erken dedi.Neyse tam 1 ay boyunca bu ağrıyı çektim.Lavobada ellerimi yıkarken hafif eğiliyordum ve sonra destek alarak kendimi düzeltiyordum, berbat bişi.Hep öyle kalacağımız sandım.Şükür şimdi geçti.Yalnız arada yine aynı pozisyonda oturunca veya yorulunca oluyuyor.Hatta yan oturmayı deneyin sanki düz oturunca daha da baskı yapıyor.1-2 güne geçiyor.

Bende 17 yaşımdayken yokuşta kayıp , kuyruk sokumu üzerine düşmüştüm ve her yağmurlu havada hafif ağrı yapardı, onla mı bağlantılı, hamilelikte mi oluyor anlayamadım.

Ağrı için simit yastıklar varmış, onları kullanmayı deneyin ve dik oturup belinizin boşluğuna yastık koyun.Benim geçtiği için ben simit yastık kullanmadım, kullanan arkadaşlarım oldu sadece..belki çözüm olabilir.

benim kuyruk sokumum doğuştan ebe marifetiyle kırıldı,7 sene öncesine kadar farketmedim bile,ne zamanki çok kilo aldım o zaman üstüne oturamaz oldum,sonra abuk sabuk bi iki ortopedistten sonra yozgatta şahane bi ortopedist buldum,ağrımı geçiricek ilaçlar ve oturma simidi verdi.ilaçları kullanmıyorum artık,ama simidim bi mucize,boş sandalyede oturamam asla,ama simitle 48 saat kımıldamadan otururum.belinize yüklenmeyin,dik oturmaya çalışın,ve çok yorulmayın.şimdilik gebeliğimde ağrım yok şükür ki,ama ,ilerleyen zamanda nolur bilemem.

merhaba arkadaşlar, 21 haftalık hamileyim benim bel ağrılarım 4.ayda başlamıştı ancak ben çok uzun yıllar spor yapmıştım. o dönemlerde omurilikte eğrilik, belde düzleşme ve L3 L4 kemiklerinde kayma oldu. ben sadece çok yorulduğumda ağrı yaşardım yıllardır. ama hamilelikte hergün bu ağrıları yaşıyorum. çalıştığım için 1 saat yerimden kalkmadan oturursam kuyruk sokumunda batma oluyor. ee bütün günde kalkıp egzersiz yapamayacağımız için iş yerinde Allah yardım eder diyorum:)

spor hekimliğine gittim gebelik öncesi gelip egzersizlere başlamam gerekiyormuş ancak artık çok geç. kısacası belimizi dinlendirmemiz çok önemli.. kilo arttıkça bu ağrılar devam edecek

-----> meraba kelebek bnde 10 haftalik hamileyim. Bundan 5 yil once tren fren yapinca kuyruk kemigimi cok kotu bi sekilde koltuk demirine carptim.. Ogun uyustu morardi sonra gecer gibi oldu.. Uzun sure ayakta kalinca oturursam kalkamiyorzm.felcli gibi oluyorum sanki bi sureligine.. Yatakta bile sagdan sola esimin cevurdigi hatirliyorum. Cok beter bisey.. Gecen sene akillsndim gittim doktora almanyada kaliyorum doktor belimden rönttgen cekti kalcami gostermeme ragmen.. Masaja yolladi iyi gibi geldi basta ama simdi yine ortalikta bu agri napcam bilmiyorum hamile olunca daha bi sk oluyor

cnm merhaba bu agrı bende de olm uştu senın haftalarındayken hatta uzerıne bıle oturamıyordum yaz ayına denk gelmştı bnmkı tam guneşlendıkce gectı sana tavsıyem sıcak tutman ve gebelıklede alakalı bışı bu kırık kuyruk sokumuylada zaten duramazsın dr un abartmış:)))

kızlar merhaba , o yazdığım ağrıyı ilk gebeliğimde yaşamıştım.20.haftada bebeğimi kaybettim.şimdi tekrar hamileyim 16.haftadayım ama henüz ağrılarım yok.rahatım bilemiyorum tekrardan oluşur mu .ama tahta veya sert sandalyeye falan oturunca kalkmam ağrılı oluyor.

Sea geçen gebeliğim benimde yaza denk gelmişti.bende güneşlendim ama şezlong daha da ağrıttı.pek işe yaramadı bende.

Ispartalı canım bende ıspartalıyım.ıspartanın neresindensin.ben kocaelinde kalıyorum.keşke hamile kalmadan tam bi tedavi ettirseydin.hamilelikte kalça ağrıları artıyor birde seninki sorunluymuş.sıkıntı yaşayabilirsin ileri gebelik haftalarında.yinede bi doktora görünsen iyi olur.

Ben yenisarbademlidenim cnm.evet haklisin bu pismanligi yasiyorum. Geli gecici olmasindan onemsememistim. Kadin doktorum onemsemedi bile sicak tut dedi.. Bu haftalarda gitmem lazim cunki yurumekte bacagimu kaldirmakta zorluk cekiyorum iyice.. Cok beter bi agri bu umarim atlatirim. Bebegime zarar gelir diyede endise ediyorum.insallah seninde tekrarlamasin agrilarin sagsalim bebegini kucagina al insallah

Konunun üzerinden yıllar geçmiş ama aynı sorunu ben de yaşıyorum hem de 6. haftada siz ne yaptınız hanımlar nasıl geçti? bir süre sonra kendiliğinden geçiyor mu acaba?

Konunun üzerinden yıllar geçmiş ama aynı sorunu ben de yaşıyorum hem de 6. haftada siz ne yaptınız hanımlar nasıl geçti? bir süre sonra kendiliğinden geçiyor mu acaba?
Bence ayakta cok kalip yoruluyorsaniz vucudunuz size belirti veriyordur dinlenmeniz icin benim ilk haftalarda degil de simdi ara ara oluyor yatip dinlenince azaliyor
Sabit ayakta durmak da yapiyor mesela mutfakta o tezgah basinda falan devamli basi olunca o kisma,benim oyle yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…