Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Hayırlı sabahlar olsun kızlar
Doğumdan sonraki 10. Günüm 62 kg düştüm 2 kg kaldı ama anne sütü savaşı veriyorum resmen bugün eczaneye gidip bestlak galactago vs damlalara ve takviyelere bakacağım
archimom archimom
Canım sütün yetiyordur bence ama.Sen sıkınca fiskirsin istiyorsun belki...Lakin her zaman öyle olmaz.Emzirme Akademisi,Emzirme Sorunları gibi gruplar var face de.Onlara katil istersen çok doğru şekilde yönlendirme yapıyorlar.

Güzel cnm rahat gorunuyo 👏 bende pijama takımı bunu seçtim saframda taş var usutmemek için kalın bir model seçtim çorabı göz bandı dahil pembesini seçtim bu modelin kisada askılı bir gecelik sipariş ettim doğuma giderken altta kalsın diye herseyi çıkarıyorlar malum
Seninki de güzelmiş kuzum bende takımı böyle aldım daha sonra da kullanışlı olur diye dantelli lohusa takımlarından almadım pek sevmiyorum onları ama bunlar hem kullanışlı hem güzel ☺️

Seninki de güzelmiş kuzum bende takımı böyle aldım daha sonra da kullanışlı olur diye dantelli lohusa takımlarından almadım pek sevmiyorum onları ama bunlar hem kullanışlı hem güzel ☺️
Evet cnm bencede görüntüleri var ama kullanislari yok bence rahatlık önemli doğum zor biraz rahat etmek hakkımız 😊

Canim pijama güzel görünüyor ama doğumdan sonra giyemeyeceksin öyle bir handikapı var.Emzirirken onu kapalı giyilmiyor.Onu düğmeli modeller tercih ediyoruz ki emzirmek kolay olsun
İlk bir haftası için seçtim cnm usutmemek için annemde gelicek oda alır öyle birşeyde almam lazım ihtiyacım olucak 😊

Valla zaman geçtikçe nasıl olacak tedirginliği heyecan korku bütün duygular hurrraaa hücum ediyor beynime ilk gebelik daha mi ürkütücü ne 🤷‍♀️ Bazen rahme doğru bi baskı basınç oluyor nefesim kesiliyo💣 diyorum doğum esnasında sancı bunun gibiyse ki daha fenası diyenler var bilmiyom nasıl olacak 🤦‍♀️
Ben geçen sağlık ocağına gittim idrarın ha kaçtı ha kacacakti biraz yurusem idrar torbama bebek inanılmaz baskı yapiyo ben sancısı evde çekmekten yanayım hastanede habire ellerini alttan koyup bakıyorlar insan perişan oluyo evde iyice açılıp gitmek iyi bir engel yoksa

Canım bu hususta farklı görüşler var. Ben 2.gebeligimde şeker yükleme yaptırmadım.Doktorum gerek yok demişti ve plesantam erken ayrıldı konuyu herkes biliyor artık. Şimdi perinatoloji bu durumu şekere bağlıyor. Çünkü bu gebelikte şeker cıktı ve muhtemelen geçmiş gebeliginde de vardı diyorlar. Ben de fazla kilo almadım biliyorsun. Hamile kaldığım kilo aslında 80. Ben 78 de ögrendigim için 78 yazdım.Su an 83 kiloyum.Seker yükleme yaptırdığım sırada da bu civarda idi yanlış hatırlamıyorsam.Kilo ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Hastanede incecik kadınlar yatiyordu gebelik şekerinden. Başından beri gebelik diyetine yakın bir diyet uyguladigin için sağlıklı beslendigin için sekerin varsa bile kontrol altındadır elbette ama istisnalar da var. Ben diyetime katı bir şekilde uyduğum halde düşmedi.Hastane de de düşmedi insulin kullanıyorum yine yüksek olduğu zamanlar oluyor. Diyet te ise yaramıyor bazen...Ben de şeker yüklemesine çok karşıydım ve yaptırmadım da 2.gebelikte ama au an fikrim tamamen başka..Kan değerlerim normaldi şekere işaret eden hiçbirşey yoktu ama yüklemede şak diye cıktı ve plesantamda hasar var yine şu an..Neyse ki önceden tespit edildi
Geçmiş olsun canım evet bu konu tartışmaya oldukça açık bir konu gerçekten. Ama ben zaten kendi içimde şeker yüklemeye karşı olduğum için doğum yapacağım güvendiğim kendimi teslim edeceğim doktorun bana bu şekilde söylemesi açıkçası benim içime su serpti çünkü öncesinde Gazi üniversitesinde bir profesöre gidiyordum perinotologdu epeyde tecrübeli 60-62 yaşında o illa istemişti şeker yükleme bende yaptırmıcam demiştim bana kızdı biraz. Çok başarılı ama çok da ilgisiz bir doktordu ağzından zorla laf alıyordum. Aman ne uğraşacam bununla dedim hem dünyanın muayene ücretini veriyorum hem sorularına cevap alamıyorum bende doğuma girip girmeyeceği bile belli değil nöbetine bağlıymış. Bende normal doğum yanlısı başarılı bir özel doktora geçtim. Kadınla epey konuştum güvendim kendisine, daha önce 4-5 arkadaşım 0 dikişle onda normal yaptılar. bu yüzden Kadına güvendiğim için şeker konusunda da böyle söylemesi beni daha da bir rahatlattı. Onu belirmek istedim. İnşaallah hiçbir anne adayı gebelik sürecinde böyle sıkıntılar yaşamaz. Çünkü şeker ciddi bir rahatsızlık Allah yaşayanlara da şifalar versin sana da inşaallah.. hepimiz bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız umarım. 🤲🏻

Son düzenleme:
Ben geçen sağlık ocağına gittim idrarın ha kaçtı ha kacacakti biraz yurusem idrar torbama bebek inanılmaz baskı yapiyo ben sancısı evde çekmekten yanayım hastanede habire ellerini alttan koyup bakıyorlar insan perişan oluyo evde iyice açılıp gitmek iyi bir engel yoksa
Bu idrar problemi bende de var. Bebek sanki idrar kesemi itiyor sıkıştırıyor bazen öyle hissediyorum. Tuvalete gitmelerim acayip sıklaştı.😫😫

Hiç kilo almamayı başarabilirsin bence çok yaklaşmışsın ya da 40 a kadar beklerse bir kaç kilo alırsın ve doğumla tekrar eksiye düşersin inşaallah ^-^ Ben oğlumda -4 kiloya düşüp +16 ile bitirdim. Biraz doktorumun da payı var çünkü kiloya karşı olduğu için beni bi muayenede azarladı. Bir ayda üç kilo alınır mı diye. Eve gelip bi tartıldım kıyafet ağırlığından öyle gözükmüş. Sonra kızdım ve onun bana kızdığı kiloya kadar kendimi hiç tutmadan yedim 🤣 Ne saçmalık 😅
Kime ceza verdiysem artık 🙃
Kıyamam ya ben o yüzden asla doktorun yanında tartılmıyor mutlaka muayene günü evde sabah kalkıp lavaboya girip tüm kıyafetkerimi çıkarıp öyle tartılıyorum 😁😂🤣 tartalım dediklerinde de ben evde tartıldım diyorum 🤣

Dün 100 gr şeker yüklemesi yaptırmıştım. Sonucum çıkmış. Doktor normal dedi. 12 saat açlık 67 şeker sonrası 1.saat 142 2.saat 137 3.saat 101 cikmis. Ama doktor diyet yapacaksin gunde 1 ogun meyve, tatlı şeker yok, abartmadan ekmek serbest dedi. 50 gr yüklediğimde 155 çıkmıştı sonuç. Ama aşırı stresli idim başka bir nedenle.

Dün 100 gr şeker yüklemesi yaptırmıştım. Sonucum çıkmış. Doktor normal dedi. 12 saat açlık 67 şeker sonrası 1.saat 142 2.saat 137 3.saat 101 cikmis. Ama doktor diyet yapacaksin gunde 1 ogun meyve, tatlı şeker yok, abartmadan ekmek serbest dedi. 50 gr yüklediğimde 155 çıkmıştı sonuç. Ama aşırı stresli idim başka bir nedenle.
Geçmiş olsun canım.

Bu idrar problemi bende de var. Bebek sanki idrar kesemi itiyor sıkıştırıyor bazen öyle hissediyorum. Tuvalete gitmelerim acayip sıklaştı.😫😫
Alakasi yok ama benim şekeri kontrol altına almadan önce çok kötüydü gecede 10 kez kalkıyordum sebebi sekermiş.Tamam idrar torbası sıkışıyor ama bu haftalarda o kadar olmaz demişti doktor geçtiğimiz haftalar için.Seker kontrolünden sonra kurtuldum şükür..Gecede 2 kez kalkıyorum.Ama bu haftalardan sonra sık idrara çıkma problemi artar artık

X