Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Slm arkadaşlar lohusa pijama ve kısa doğumda giyebilecegim bir gecelik alicam trendyoldan baktım tavsiye edebileceğiniz yer varmı alıp memnun kalan artık hazirliklara basliycam
Canım ben instagramdan bunu aldım çok kullanışlı kumaşı da harika rahat emzirebiliyorsun yeri var

Eklentiler

• 0349A6B1-A6D7-455F-B014-8C95610E0CE0.png
    0349A6B1-A6D7-455F-B014-8C95610E0CE0.png
    572,9 KB · Görüntüleme: 46
Doğuma başlamadan önce muayenede 1 cm açıklığım vardı. Doktor bebekte gelişim geriliği olduğu için suni sancıyı kaldıramayabilir sezeryana dönmek zorunda kalabiliriz diye bilgi verdi doğumdan önce. Dediği gibi de oldu maalesef. Yarım saat suni sancı aldım sadece nstde bebeğin kalp atışlarının çok düştüğünü görüp alelacele ebeyi çağırdık suni sancıyı kestiler sezaryene aldılar hemen. 2170 gr doğdu, çok minik kızım ama sağlıklı çok şükür hemen yanımıza getirdiler emzirdim. Bugün öğlen taburcu oldum şimdi evdeyim ama ağrılarım çok. Normal mi bilmiyorum yatarken çok zorlanıyorum 2 gündür 1 saatlik uykuylayım uyuyamıyorum dikiş yerimin ağrılarından. Gazdan çok büyük abdest zorladı beni çok ağrım oluyor tuvalete çıkarken
Ha pardon gazdan çok büyük abdest zorladı demissin evet birkaç gün sıkıntı olur ama merak etme sezeryan acıların çok sürmeyecek

Canım benim öncelikle sağlıkla eline almana çok sevindim.Hayırlı olsun.Uykusuzluk cekeceksin biraz malesef.Anestezinin etkisi geçene kadar bebegin uyusa da sen uyuyamıyorsun.Ilk doğumda abartmış olmayayım yaklasik 4 gün uyumamıştım.Toplam 3 saat belki vardi yoktu.En sonunda yavas yavaş uyumayı başardım.Agrilarin 3.gün oldukça azalmış olacaktır hic merak etme.Gaz konusu malesef sezaryanin yan etkisi.Rahim açıldığı için bağırsaklar dış havaya maruz kalıyor ve hastanede ilk gaz çıkarılsa bile 10-15 gün süren bir gaz problemi oluyor.Gaz yapacak yiyeceklerden kesinlikle uzak dur.En büyük sıkıntı zaten acıyan sezeryan kesinin gaz çıkarmaya çalışırken inanılmaz acıması ve baskı olması.Bu da durumu zorlaştırıyor..Kimyon bana iyi gelmişti.Tuvalette bebek gibi kendi sırtımı sıvazlıyordum bu sorun yüzünden.Allah kolaylık versin canım..Yine de herşey çok güzel olmalı..Yoğun annelik duyguları, acıyla şaşkınlıkla karışık coşku..Bebisinin çabucak memeye uyum sağlaması da çok iyi olmuş.
Dediklerini birebir yaşıyorum resmen bende. Birkaç saat uyuyabilmeye o kadar ihtiyacım var ki şuan nasıl ayakta durabildiğime üstüne bebeğime yetecek enerjim olabildiğine şaşırıyorum. Garip bir güç veriyor Allah insana. Aniden ameliyata alınmam bebeğimin kalp atışının gözümün önünde düştüğü anlar aklıma geldikçe psikolojim bozuluyor gibi hissediyorum ama bebeğimin yüzüne baktığım an hepsi gidiyor. Çok karmaşık bir o kadar güzel. Ameliyat ağrılarını da atlattıktan sonra daha güzel olacağına inanıyorum

Dediklerini birebir yaşıyorum resmen bende. Birkaç saat uyuyabilmeye o kadar ihtiyacım var ki şuan nasıl ayakta durabildiğime üstüne bebeğime yetecek enerjim olabildiğine şaşırıyorum. Garip bir güç veriyor Allah insana. Aniden ameliyata alınmam bebeğimin kalp atışının gözümün önünde düştüğü anlar aklıma geldikçe psikolojim bozuluyor gibi hissediyorum ama bebeğimin yüzüne baktığım an hepsi gidiyor. Çok karmaşık bir o kadar güzel. Ameliyat ağrılarını da atlattıktan sonra daha güzel olacağına inanıyorum
Bi tartı alalım bu arada 😀 doğum sonrası ilk tartı.Moral olsun

Ah inşallah😂😂 benim yaklaşık 10 hafta çok zor geçti bulantı kusma hicbirsey yiyemedim elim kolum kalkmıyordu tekrar gebelik bunları yaşamak şu anda korkutuyor ama her güzel şeyin zorluğu var çok şükür 🤗
Benim ilk hamileligim resmen hamilelik değilmiş:KK70: hiç bişeyim yoktu yaa bundada ne ararsan var cinsiyetleri de farkli değil ki ayni😂😂

Doğuma başlamadan önce muayenede 1 cm açıklığım vardı. Doktor bebekte gelişim geriliği olduğu için suni sancıyı kaldıramayabilir sezeryana dönmek zorunda kalabiliriz diye bilgi verdi doğumdan önce. Dediği gibi de oldu maalesef. Yarım saat suni sancı aldım sadece nstde bebeğin kalp atışlarının çok düştüğünü görüp alelacele ebeyi çağırdık suni sancıyı kestiler sezaryene aldılar hemen. 2170 gr doğdu, çok minik kızım ama sağlıklı çok şükür hemen yanımıza getirdiler emzirdim. Bugün öğlen taburcu oldum şimdi evdeyim ama ağrılarım çok. Normal mi bilmiyorum yatarken çok zorlanıyorum 2 gündür 1 saatlik uykuylayım uyuyamıyorum dikiş yerimin ağrılarından. Gazdan çok büyük abdest zorladı beni çok ağrım oluyor tuvalete çıkarken
Sezeryanda malesef yatarken zorlaniyosun canım yanda yatamiyosn sırt üstü yatıp bacaklarimi oturur gibi kaldiriyodum uyurken ama bi hafta 10 güne geciyo bebegini sağlıkla büyüt kucuk bebek her zaman daha cabuk buyur :)

Valla zaman geçtikçe nasıl olacak tedirginliği heyecan korku bütün duygular hurrraaa hücum ediyor beynime ilk gebelik daha mi ürkütücü ne 🤷‍♀️ Bazen rahme doğru bi baskı basınç oluyor nefesim kesiliyo💣 diyorum doğum esnasında sancı bunun gibiyse ki daha fenası diyenler var bilmiyom nasıl olacak 🤦‍♀️

Kan degerlerim düşmüş hastanede on gün önce vermiştim ona baktılar o zaman gayneferon içiyordum kabızlık çok yaptı bıraktım iyice düşmüştür dedi hepsire başka kan ilacı yazdı doktor hem kabızlık bulantı yapmiyormus hem çok iyiymiş morelin bozuldu bebegim iyi beslenemedi 😔birdahaki ay kan istediler inşallah düzelir herseyide yiyorum aslında
Hangi kan ilacını yazdı acaba gyno ferro bende de kabizlik yapıyor

Z zezesu Hatta -1.5 kiloymuş. maşaallah 🌿 Nasıl başardın bunu? 🙃
Merhaba 😃 aslında ben bunu başta planlı olarak yapmadım. Kilo almayı hiç istemedim bu doğru ama ilk 3 ay çok zor geçti benim için. O süreçte çok hastalandım halsizliklerim oldu yiyip içemedim, sürekli kustum, eklem ağrılarım ve gece kaşıntılarım oldu bu yüzden iyilik halim olmadığı için ve yiyip içemediğim için ilk 3 ayda 7 kg verdim. Sonrasında da doktor çok iyi gidiyorsun kilo almasanda olur dedi. Zaten çok zayıf hamile kalmamışsın dedi haklıydıda çünkü boyum 1.73 hamile kaldığımda 83.7-84 kg arası bir ağırlıktaydım. Kilo almak istemiyorum dediğimde hiç unutmuyorum bana yeme demişti 😁 3. Aydan sonrada dikkat ederek bu şekilde devam ettim. Ama son haftalarda maalesef epey kilo aldım. İştahım açıldı. Birde ben ilk 3 ay zor geçince 4. Ayda aylıksız izne ayrıldım. Hazırlanmam gereken ciddi bir sınav vardı 2. Trimester rahat geçer dediler. Bu süreci değerlendireyim dedim. 6. ayda da zaten idari izin başladı. Yani 3. ay dolduğundan beri evdeyim işe gidip gelmiyorum. Hareket olmadığı için günlük harcadığım enerji de kısıtlandı ki öncesinde epey aktif bir yaşantım vardı yani çalışırken. Öyle olunca son haftalarda da iştah artınca kilo alma seviyem arttı maalesef. İnşaallah en az kg ile doğuma giderim. Hala gelebilmiş değilim hamile kaldığım kg ya. Geçen gün kontrol vardı özelde gittiğim doktoru değiştirdim, doğum yapacağım doktora geçtim. Şeker yükleme yaptırdın mı dedi. Yaptırmadım dedim. Buradaki arkadaşlar bilir ben şeker yüklemeye karşıyım hem çok rahatsız edici bir işlem (çok eskiden yaptırmıştım) hemde maalesef muhakkak o kadar glulozun bir anda vücuda alınmasının bebeğe zararı olduğuna inanıyorum. Zaten hamilelikte şeker tüketimim öncesine göre oldukça düşmüştü. Yani bende gizli şeker çıksa bile doktorun vereceği diyetten farksız bir şeker tüketimim olduğuna emindim. Bu yüzden yaptırmadım dedim. Doktor dedi ki iyi ki yaptırmamışsın. Sende gizli şeker olma ihtimali 0. Çünkü hamileliğinin başından beri hiç kilo almamışsın ve bebeğin kilosu ve gelişimi de gayet normal. Bu durumdaki bir gebede bir gizli şeker olamaz dedi. Doktor öyle deyince içim daha da bir rahatladı. Yani benim gebelikte kilo serüvenim böyle 😁

Son düzenleme:
Merhaba 😃 aslında ben bunu başta planlı olarak yapmadım. Kilo almayı hiç istemedim bu doğru ama ilk 3 ay çok zor geçti benim için. O süreçte çok hastalandım halsizliklerim oldu yiyip içemedim, sürekli kustum, eklem ağrılarım ve gece kaşıntılarım oldu bu yüzden iyilik halim olmadığı için ve yiyip içemediğim için ilk 3 ayda 7 kg verdim. Sonrasında da doktor çok iyi gidiyorsun kilo almasanda olur dedi. Zaten çok zayıf hamile kalmamışsın dedi haklıydıda çünkü boyum 1.73 hamile kaldığımda 83.7-84 kg arası bir ağırlıktaydım. Kilo almak istemiyorum dediğimde hiç unutmuyorum bana yeme demişti 😁 3. Aydan sonrada dikkat ederek bu şekilde devam ettim. Ama son haftalarda maalesef epey kilo aldım. İştahım açıldı. Birde ben ilk 3 ay zor geçince 4. Ayda aylıksız izne ayrıldım. Hazırlanmam gereken ciddi bir sınav vardı 2. Trimester rahat geçer dediler. Bu süreci değerlendireyim dedim. 6. ayda da zaten idari izin başladı. Yani 3. ay dolduğundan beri evdeyim işe gidip gelmiyorum. Hareket olmadığı için günlük harcadığım enerji de kısıtlandı ki öncesinde epey aktif bir yaşantım vardı yani çalışırken. Öyle olunca son haftalarda da iştah artınca kilo alma seviyem arttı maalesef. İnşaallah en az kg ile doğuma giderim. Hala gelebilmiş değilim hamile kaldığım kg ya. Geçen gün kontrol vardı özelde gittiğim doktoru değiştirdim, doğum yapacağım doktora geçtim. Şeker yükleme yaptırdın mı dedi. Yaptırmadım dedim. Buradaki arkadaşlar bilir ben şeker yüklemeye karşıyım hem çok rahatsız edici bir işlem (çok eskiden yaptırmıştım) hemde maalesef muhakkak o kadar glulozun bir anda vücuda alınmasının bebeğe zararı olduğuna inanıyorum. Zaten hamilelikte şeker tüketimim öncesine göre oldukça düşmüştü. Yani bende gizli şeker çıksa bile doktorun vereceği diyetten farksız bir şeker tüketimim olduğuna emindim. Bu yüzden yaptırmadım dedim. Doktor dedi ki iyi ki yaptırmamışsın. Sende gizli şeker olma ihtimali 0. Çünkü hamileliğinin başından beri hiç kilo almamışsın ve bebeğin kilosu ve gelişimi de gayet normal. Bu durumdaki bir gebede bir gizli şeker olamaz dedi. Doktor öyle deyince içim daha da bir rahatladı. Yani benim gebelikte kilo serüvenim böyle 😁
Canım bu hususta farklı görüşler var. Ben 2.gebeligimde şeker yükleme yaptırmadım.Doktorum gerek yok demişti ve plesantam erken ayrıldı konuyu herkes biliyor artık. Şimdi perinatoloji bu durumu şekere bağlıyor. Çünkü bu gebelikte şeker cıktı ve muhtemelen geçmiş gebeliginde de vardı diyorlar. Ben de fazla kilo almadım biliyorsun. Hamile kaldığım kilo aslında 80. Ben 78 de ögrendigim için 78 yazdım.Su an 83 kiloyum.Seker yükleme yaptırdığım sırada da bu civarda idi yanlış hatırlamıyorsam.Kilo ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Hastanede incecik kadınlar yatiyordu gebelik şekerinden. Başından beri gebelik diyetine yakın bir diyet uyguladigin için sağlıklı beslendigin için sekerin varsa bile kontrol altındadır elbette ama istisnalar da var. Ben diyetime katı bir şekilde uyduğum halde düşmedi.Hastane de de düşmedi insulin kullanıyorum yine yüksek olduğu zamanlar oluyor. Diyet te ise yaramıyor bazen...Ben de şeker yüklemesine çok karşıydım ve yaptırmadım da 2.gebelikte ama au an fikrim tamamen başka..Kan değerlerim normaldi şekere işaret eden hiçbirşey yoktu ama yüklemede şak diye cıktı ve plesantamda hasar var yine şu an..Neyse ki önceden tespit edildi

Hiç kilo almamayı başarabilirsin bence çok yaklaşmışsın ya da 40 a kadar beklerse bir kaç kilo alırsın ve doğumla tekrar eksiye düşersin inşaallah ^-^ Ben oğlumda -4 kiloya düşüp +16 ile bitirdim. Biraz doktorumun da payı var çünkü kiloya karşı olduğu için beni bi muayenede azarladı. Bir ayda üç kilo alınır mı diye. Eve gelip bi tartıldım kıyafet ağırlığından öyle gözükmüş. Sonra kızdım ve onun bana kızdığı kiloya kadar kendimi hiç tutmadan yedim 🤣 Ne saçmalık 😅
Kime ceza verdiysem artık 🙃

Canım bu hususta farklı görüşler var. Ben 2.gebeligimde şeker yükleme yaptırmadım.Doktorum gerek yok demişti ve plesantam erken ayrıldı konuyu herkes biliyor artık. Şimdi perinatoloji bu durumu şekere bağlıyor. Çünkü bu gebelikte şeker cıktı ve muhtemelen geçmiş gebeliginde de vardı diyorlar. Ben de fazla kilo almadım biliyorsun. Hamile kaldığım kilo aslında 80. Ben 78 de ögrendigim için 78 yazdım.Su an 83 kiloyum.Seker yükleme yaptırdığım sırada da bu civarda idi yanlış hatırlamıyorsam.Kilo ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Hastanede incecik kadınlar yatiyordu gebelik şekerinden. Başından beri gebelik diyetine yakın bir diyet uyguladigin için sağlıklı beslendigin için sekerin varsa bile kontrol altındadır elbette ama istisnalar da var. Ben diyetime katı bir şekilde uyduğum halde düşmedi.Hastane de de düşmedi insulin kullanıyorum yine yüksek olduğu zamanlar oluyor. Diyet te ise yaramıyor bazen...Ben de şeker yüklemesine çok karşıydım ve yaptırmadım da 2.gebelikte ama au an fikrim tamamen başka..Kan değerlerim normaldi şekere işaret eden hiçbirşey yoktu ama yüklemede şak diye cıktı ve plesantamda hasar var yine şu an..Neyse ki önceden tespit edildi
Benim de bu bebekte çıkabilir açken glukoz değeri 100 çıkıyor. Tam sınırda. Kilolu başladığım için mi yoksa hamilelikten önce de böyle miydim bilmiyorum. Öncesinde eğer ölmüyorsam doktora gidip kan tahlili falan yaptırmazdım çünkü 🙃

Hiç kilo almamayı başarabilirsin bence çok yaklaşmışsın ya da 40 a kadar beklerse bir kaç kilo alırsın ve doğumla tekrar eksiye düşersin inşaallah ^-^ Ben oğlumda -4 kiloya düşüp +16 ile bitirdim. Biraz doktorumun da payı var çünkü kiloya karşı olduğu için beni bi muayenede azarladı. Bir ayda üç kilo alınır mı diye. Eve gelip bi tartıldım kıyafet ağırlığından öyle gözükmüş. Sonra kızdım ve onun bana kızdığı kiloya kadar kendimi hiç tutmadan yedim 🤣 Ne saçmalık 😅
Kime ceza verdiysem artık 🙃

Hangi kan ilacını yazdı acaba gyno ferro bende de kabizlik yapıyor

Merhaba canım kadınlar ,🌸🌸:KK200:
Biz 2020- 2021 de bebek bekleyen anne adayları olarak,
-Gebelikte Sağlıklı Beslenme / Yeterli ve Dengeli Kilo Alımı / Kilo Takibi

hususlarında bilinçli ve temkinli olan gebelerimizi aynı çatı altında toplayarak sağlıklı beslenme/gebelik diyetleri ile ilgili bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak,birbirimize moral vermek,motivasyon saglamak adına için bu topiği açmaya karar verdik 👏🏻 👏🏻 Haftalık kilo takibi tablosu oluşturarak gebelik sürecimizde aldığımız/verdiğimiz kiloları titizlikle takip etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Aşağıda bulunan tabloya katılmak isteyenler bilgilerini beni etiketleyerek yorum olarak yazıp aramıza katılabilirler.TÜM GEBELERİMİZ DAVETLİDİR :emir_bebek::anneadayı:

🌟 ÖNEMLİ NOT: Üst üste 3 hafta kilo bildirimi yapmayanlar liste dışı kalacaktır.

Katılımcılar
:anneadayı::anneadayı:
Gebelik
Haftası
:emir_bebek:
BoyBaşlangıç
Kilosu
Güncel
Kilo
Alınan/Verilen
Kilo
Doğum
Sonrası
İlk Tartı
Doğum
Sonrası
Güncel
Kilo
@Edifar:emir_bebek:1.685567+12 kg61
@ugurbocuuu:emir_bebek:1.606070+10 kg6563
H Hufezaa :emir_bebek:1.5562.573.4+10.9 kg
@Sistematik-:emir_bebek:1.675884+26 kg
@iSsra351.527684.9+8.9 kg
@numnumk351.6075.384.1+8.8 kg
@bynsyma331.675865+7 kg
@oxfordlu321.6062.272.3+10.1 kg
Melodiam Melodiam 321.757384.2+11.2 kg
@Pelusyastik311.726674+8 kg
M Mom42 301.675564.5+9.5 kg
@GonulSenligim301.5553.560.1+6.6 kg
archimom archimom 301.627883.2+5.2 kg
Z zezesu 301.7383.782.2-1.5 kg
@Hannereyyan301.5862.573+10.5 kg
A Asss aaa 301.6372.283.2+11 kg
@Torvi281.707883.1+5.1 kg
@sumici281.585360+7 kg
@Oydar281.5864.568.5+4 kg
@Bahar2930281.605062.5+12.5 kg
@ebse26271.625966.1+7.1 kg
@Sarellam271.606269.4+7.4 kg
@Nurov251.625261.5+9.5 kg
@srplmtmtk251.6063.671.1+7.5 kg
@Emoshhh241.777884+6 kg
@ayse vera241.636564-1 kg
@Mugolata241.676772+5 kg
@Kurabiyemusavir231.6278.475.8-2.6 kg
@Naksigul231.5751.559.6+8.1 kg
ilknurrr22 ilknurrr22 221.665860+ 2 kg
@KaRaKiZ3834171.7060.564+3.5 kg
@tildamilda171.555559.2+4.2 kg
@MelekBusran151.6055.554-1.5 kg
@Polsaa141.606362.4-600 gr
@diyetlikadn121.716262.6+600 gr
@Filiz169381.6560.559-1.5 kg
nervouscookie nervouscookie 71.586563.2-1.8 kg
@MelodiXX71.7062.5

Canım ben instagramdan bunu aldım çok kullanışlı kumaşı da harika rahat emzirebiliyorsun yeri var

Kizlar mesajlara cvp yazamadım telefon bı turlu mesaj yazmıyordu mesajlar hep birbirine girdi karışıklık oldu kusura bakmayın çok uğraştım cvp yazamadım istegramdan resim atan arkadaş güzelmiş kısa elbise rahat görünüyor ben seçtim trendyoldan bakalım nasıl gelcek . Bir arkadaşta gayneferon ilacını sormuş cnm kabızlık yapiyo bana suda çözülen bir ilaç vermiş migdem almadı içmedim gayneferon aç içilmeli yoksa etkisi kalmiyo iki gündür aç içiyorum iyi ilaç ama aç icilcek bulantı yapmadı bu sefer bir gün oldu bulantı şimdi iyi mecbur bunu icicem bende de çok kabızlık yapiyo incir yiyorum iyi geliyo biraz

Güzel cnm rahat gorunuyo 👏 bende pijama takımı bunu seçtim saframda taş var usutmemek için kalın bir model seçtim çorabı göz bandı dahil pembesini seçtim bu modelin kisada askılı bir gecelik sipariş ettim doğuma giderken altta kalsın diye herseyi çıkarıyorlar malum

Eklentiler

• 0_org_zoom (1).jpg
    0_org_zoom (1).jpg
    111,7 KB · Görüntüleme: 37
Güzel cnm rahat gorunuyo 👏 bende pijama takımı bunu seçtim saframda taş var usutmemek için kalın bir model seçtim çorabı göz bandı dahil pembesini seçtim bu modelin kisada askılı bir gecelik sipariş ettim doğuma giderken altta kalsın diye herseyi çıkarıyorlar malum
Canim pijama güzel görünüyor ama doğumdan sonra giyemeyeceksin öyle bir handikapı var.Emzirirken onu kapalı giyilmiyor.Onu düğmeli modeller tercih ediyoruz ki emzirmek kolay olsun

X