Gebelikte Kilo Takibi

cicek35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
125
0
kızlar ben tam 14 haftalık hamileyim. sızler acaba kaç kilo aldınız? yediklerinize dikkat ediyormusunuz kilo almamak anlamında ? cevaplarsanız çok sevinirim. benim doğumumda en son 26 ağustos .. :))
 
bebişin şimdiden hayırlı olsun canım.ben 17 kilo aldım toplam.doğum yapacağımda 76 kiloydum.benim oğlumda 2007 25 ağustosta doğdu.ama erken doğdu.doktor 16-17 eylül demişti aslında.hamur işine kesinlikle yönelme.ben sütü içemiyodum.nesguik ile içiyodum.o da beni çok şişirdi.bebek alacağı kadarını zaten senin vitamin depolarından alıyor.fazlası sana kilo olarak kalıyo.günde 2 tane ceviz ye.1 tane elma. 3 litre su iç.ben çok yedim bebeğim 6 aylık oldu.emzirirken verirsin dediler bilakis daha çok kilo aldım.kalsiyum ve folikasiti bol al.yeter.
 
yanıtladığın için çok sağol canım . ya herkes o kadar farklı konusuyorki kafam artık çok karıştı şöyle olursun böyle olcaksın diye aman allahım resmen çökerttiler yani şu an ben 3-4 kilo aldım aslında fazla yemiyorum ama. sigarayı bırakınca hamilelikle böyle oldu sanırım.merak ettim ben mi böyleyim yoksa herkesde olabiliyormu diye çok sağol canım:))
 
Öncelikle gebe kalabilmekle beslenme arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Yani yetersiz beslenmiş veya zayıf kadınlar da diğerleri gibi rahatlıkla hamile kalabilirler.

Gebelikden önce ki beslenme durumu ve gebelik sırasındaki beslenme hem anneyi hem de bebeği etkiler. Yetersiz proteinle beslenen annelerin bebeklerinin düşük kilo da doğduğunu biliyoruz.

Gebelikde toplam 10 -14 kilo alınmalıdır. Gebeliğin ilk yarısında anne de 3–4 kg lık bir artış olur. Gebelik sırasında fazla kilo alanlar tansiyon yüksekliği ile karşı karşıya gelebilirler. Buna nazaran az beslenenlerde ise erken doğum riski vardır. Burada en nemli unsur gebeliğin 20.haftasından (4,5 ay) itibaren haftada 400–500 gr alınmalıdır. Eğer fazlaysa karbonhidratlar(özellike ekmek tatlı şeker) kısılmalıdır.

Gebelikde protein ihtiyacı % 30 oranda artar.(yoğurt süt peynir fasülye mercimek yumurta)Dolayısıyla soframızdan bunları eksik etmemiz gerekir.

Gebeliğin ikinci yarısında annenin demir ve folik asit ihtiyacı artar. Dolayısıyla doktor kontrolü altında demir ve folik asit kullanılmaya başlanmalıdır. Gene süt içme alışkanlığımız olmadığı için kalsiyum dışardan alınabilir.

Gebelikde hazımsızlık şişkinlik ve yanmalar olabilir. Dolayısıyla gaz yapıcı besinler az miktarda kullanılmalıdır. Ayrıca reflü(yemeğin ağıza gelmesi) olmaması içinse öne eğilmemeli ve yatmamalıdır. Gebe bir kadın ayrıca bol lifli besinler tercih etmeli (meyve sebze kepekli ekmek) hatta yoğurdun içine bir kaşık kepek koyabilir. Su tüketimi çok önemlidir. En az 2 litre su tüketmelidir. Ödem ve tansiyon yüksekliği yoksa tuz kısıtlaması yoktur. Burada iyotlu tuz alınmaya dikkat etmelidir. Çay ve kahve aşırı tüketilmemelidir. Alkol ve sigara kullanmak kesinlikle doğru değildir.

Gebeliğin ilk aylarında bulantı ve kusmalar olabilir. Bu durumda hamileler mutfakta yememeli az ve sık yemelidir. Aşırı durumlarda hastaneye kadar giden durumlar olabilir.

Şişmanlık ve gebelik söz konusu ise mutlak Doktor kontrolü altında ve günlük 1200 kaloriden az olmamak kaydıyla yumuşak diyet uygulanabilir. Bu mutlak vitamin ve mineral destekli olmalıdır. Bunun için gebe günde yarım kilo süt, bir yumurta, meyve ve sebze az yağlı olacak şekilde beslenmelidir.

Dolayısıyla “Yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir.”

Hepinize iyi günler...
 
valla süper oldu ya teşekkür ederim azra .ancak döneiliyorum buraya işten fırsat bulup geç cvp yazdıysam kusura bakma. bu arada bende gölcüklüyüm..:))
 
valla arkadaşlar tatlıyla hiiiç aram yoktur.hamur işi pek yapmam dolayısıyle pek de yemem.daha çok meyve ve sebze ağırlıklı beslenirim doktor ne dese beğenirsin çook kilo almışım yediklerime dikkat etmeliymişim.1 ayda 2 kilo almışım fazlaymış ama o kadar dikkatli besleniyordum ki nasıl oldu anlamadım gitti.hani şöyle herşeyi yesem dert değil abur cubur bişeyde yemiyorum ama olmuş iştee.
 
valla süper oldu ya teşekkür ederim azra .ancak döneiliyorum buraya işten fırsat bulup geç cvp yazdıysam kusura bakma. bu arada bende gölcüklüyüm..:))

sevindim canım hemşeriyizde başka danışacagın bişey olursa yada sohbet falan msj atarsın allah çocugunuda sağlıklı kucagına almayı nasip etsin allah banada nasip edr inşallahhhh
 
inşallah canım allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah sende kendine iyi bak :)) görüşmek istediğinde bende burdayım.....
 


:teytey: bende seninle aynı durumdayım.
17. haftadayım.
doktor bana tatlı ve hamur işlerini keselim diyo..
zaten tatlı ağzıma süremiyorum midemi bulandırıyoooo..
ama anlatamıyosun işte doktorlara, yemiyorum diyorum bu kilolar nerden geliyo diyo:)))
 
selam çiçcek benimde 17. haftam kilo olarakda 3 kilo kadar aldım 61le hamile kaldım şuan 64 kilo çıkıyorum yalnız göbeğim birden fırladı :))))
 
Benimde doktorum buğün aynısını söyledi..bende tatlıcıyım..yine dondurma yedim doktordan gelince..napıyım yaa..yemesem canım çok çekiyor..midem asit yapıyor offff
 
Ben de tatlıdan vazgeçemiyorum bir türlü, ne olacak bu halimiz.... Ama yemesek de moralimiz bozuluyor değil mi kızlar, strese giriyoruz... Sakin ve rahat bir hamilelik geçirebilmemiz için bol bol tatlı, çikolata ve dondurma yememiz lazım...:sm_cool:
Neyse, şaka bir yana... ne kadar az kilo alırsak, doğumdan sonra da, o kadar kısa sürede toparlanır, kilolarımızı verir, fıstık gibi oluruz inşallah... Zaten tatlı besin olarak da bebeğe yaramıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…