• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kaşıntı...

Lova

yâ Allah yâ Muhammed kuzularim size emanet.
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
761
48
323
30+1 haftalık hamileyim ve özellikle geceleri bacaklarımda sırtımda kollarımda her yerimde acaip bi kaşıntı var .
kızarıklık falan da yok üstelik. bu normal bi durum mu ? aynı durumu yaşayan var mı ?

canım bişey mi dokundu acaba bi doktora git bende olmamıştı
bide birşey sorucam ben 7+5 günlük hamileyim benden de önceden akıntı geliyodu ama
şimdi kahverengi geldi normal mi bi normal diyolar kimileri tehlikeli düşük olabilir diyor kafam
allak bullak oldu sende oldumu hiç

:) ben 38+3 iken doğurdum.
25 haftalıkken başlayan kaşıntılarım, ancak doğumdan sonra 3 geçince, düzeldi. haftalarca kaşındım. öyle böyle değil, kaşıya kaşıya yara olmuştu kalçam göbeğim... o derece berbattım.
cildiye falan gördü, hiçbir sorun yoktu. sadece derim gerildiği için, şişmanladığım için oluyormuş o kaşıntılar. nemlendiriciler, yağlar falan sürüyordum sürekli...

aynen, kilo vermeye başladığım zaman azaldı ve kayboldu.

sende de öyle olabilir.

bide birşey sorucam ben 7+5 günlük hamileyim benden de önceden akıntı geliyodu ama
şimdi kahverengi geldi normal mi bi normal diyolar kimileri tehlikeli düşük olabilir diyor kafam

canım kahverengi olduysa tehlikeli tabiki muhakkak git dr a iki düşük yapmış biri olarak söylüyorum bunu.

:) ben 38+3 iken doğurdum.
25 haftalıkken başlayan kaşıntılarım, ancak doğumdan sonra 3 geçince, düzeldi. haftalarca kaşındım. öyle böyle değil, kaşıya kaşıya yara olmuştu kalçam göbeğim... o derece berbattım.
cildiye falan gördü, hiçbir sorun yoktu. sadece derim gerildiği için, şişmanladığım için oluyormuş o kaşıntılar. nemlendiriciler, yağlar falan sürüyordum sürekli...

aynen, kilo vermeye başladığım zaman azaldı ve kayboldu.

sende de öyle olabilir.

ay sorcam parçalıycam kendimi ya kaşıya kaşıya . dr a gittim bu gün karaciğer kolestazı mıdır nedir ondan mıyım diye sonuçlar daha çıkmadı bakalım Allah korusun çok ciddi sonuçlar doğurabiliyo falan yazıyo nette. özellikle bebeğe zarar verme açısından çok korktum bakalım sonuçlarım temiz çıkar inşallah

merhaba kahverengi akıntı normal olarak karşılanmıyor ama yinede doktoruna sor ihmal etme

muhtemelen çatlıyorsun..bende öyle kasından kasınan yerlerim çatladı sonra.

canım hemen içtiğin su miktarını artır. kayısı yağı kullan kaşınan yerlere. çatlıyorsun. yani yağ kimisinde işe yaramaz, kimisi hiç çatlamaz ama sen gene de dediğimi dene. en azından elinden gelen bir şey varsa yapmış olursun.

evet ya belkide bende nemlendiriciye başliim bari artık umarım sonuçlardan kötü bi şey çıkmaz

canım hemen içtiğin su miktarını artır. kayısı yağı kullan kaşınan yerlere. çatlıyorsun. yani yağ kimisinde işe yaramaz, kimisi hiç çatlamaz ama sen gene de dediğimi dene. en azından elinden gelen bir şey varsa yapmış olursun.

gece gündüz kendimi yağladım çeşit çeşit ammaaaaa haritadan farkım yok.. kırmızı kırmızı iğrenç görünüyor ama napalım yavrularımız için işte :)

33 haftalıgım hareketleri gayet iyi hatta bazen canımı yakacak derecede. kıpır kıpır durmak bilmiyor dönüp duruyor. sıkıldı çıkmak istiyor :D

hiç hareket etmediği olmuyo mu ? ben ancak sırt üstü yatınca çok canım acıtan tekmeler atıyo o da çok nadir.pzartesi nst ye de girdim iyi dedi dr bi sorun yok dedi ama tedirgin oluyorum

hiç hareket etmediği olmuyo mu ? ben ancak sırt üstü yatınca çok canım acıtan tekmeler atıyo o da çok nadir.pzartesi nst ye de girdim iyi dedi dr bi sorun yok dedi ama tedirgin oluyorum

hareket etmediği anlar tabiki oluyor yoruldugumda ve uyudugunda mesela. sırt üstü ben yatamıyorum, genelde solumda yatıyorum sağda yatınca da cok tekmeliyor. ben hiç nst girmedim..

banada erken dedi ama girmek istedim :S

canım kaşıntıların diğer topiğinde bahsetmişsin karaciğer enzimlerinden olmuş..:5:.doğum yaptıktan hemen sonra hepsi geçecek inşaallah..:16:.
bendede olmuştu çünkü,aynı şeyleri yaşadım,kaşımaktan her tarafım kanıyordu..:3:.çok şükür doğumdan hemen sonra hepsi geçti.:16:..

30+1 haftalık hamileyim ve özellikle geceleri bacaklarımda sırtımda kollarımda her yerimde acaip bi kaşıntı var .
Kızarıklık falan da yok üstelik. Bu normal bi durum mu ? Aynı durumu yaşayan var mı ?

aynı kaşıntı bendede oldu doktora gittim hap verdi 1 kere yuttum 32 haftalık doğurdum bebeği doğum yapınca geçiyor başka çare yok bir krem var o rahatlatıyor biraz yan etkiside yok seni idare edr en azından geçmiş olsun

canım kaşıntıların diğer topiğinde bahsetmişsin karaciğer enzimlerinden olmuş..:5:.doğum yaptıktan hemen sonra hepsi geçecek inşaallah..:16:.
bendede olmuştu çünkü,aynı şeyleri yaşadım,kaşımaktan her tarafım kanıyordu..:3:.çok şükür doğumdan hemen sonra hepsi geçti.:16:..

inan bana verdiği kaşıntıdan değil sıkıntım zaten ursofalk kullanıyorum ve baya hafifledi kaşıntılarım benim korkum bebeğime bi zararı olur mu diye Allah korusun. yoksa 24 saat kaşınayım nolurki

aynı kaşıntı bendede oldu doktora gittim hap verdi 1 kere yuttum 32 haftalık doğurdum bebeği doğum yapınca geçiyor başka çare yok bir krem var o rahatlatıyor biraz yan etkiside yok seni idare edr en azından geçmiş olsun

canım sen neden 32 haftalık doğurdun ?

Bende yaşıyorum aynı sorunu ufak ufak insanı sinir eden heryerimde belli belirsiz kaşıntı benimkide :(

Bende yaşıyorum aynı sorunu ufak ufak insanı sinir eden heryerimde belli belirsiz kaşıntı benimkide :(

38 . haftaana gelmişsin zaten canım bitmiş nerdeyse.Allah sağlıkla kucağna almayı nasip etsin

Back