Gebelikte karin catlaklari ne zaman baslar?

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
kizlar gebelikte karin catlaklari kacinci haftada baslar genelde sizde kacinci haftanizda basladi ve catlak olusurken hissettinizmi yoksa bakarakmi kontrol ettiniz catlak olusan bolgelerinizi....
bir arkadasim goguslerindeki catlaklari hissetmis fermuar aciliyormus gibi bisey oldu biri cizik atar gibi dedi ..bir bakmis catlamis hemde derin derin...

çok ilginç ya:( ben 3,5 aylık hamileyim daha çatlağım yok ben de merak ediyorum bu konuyu.ama şimdiden beyaz vazelin kullanıyorum tüm vücuduma.doktorlarda 6 aydan sonra krem veriyorlar ama bilemiyorum ki kişiden kişiye değişir sanırım.benim annemde var bayağı doğumdan kalma.bir de beyaz tenliyim allahtan kilo almadım hiç.6 aydan sonra nolur bilmiyorum off of.

ben bakarak anladım ama çatlama seslerini kimi duyuyormuş oda son aylarda

çok ilginç ya:( ben 3,5 aylık hamileyim daha çatlağım yok ben de merak ediyorum bu konuyu.ama şimdiden beyaz vazelin kullanıyorum tüm vücuduma.doktorlarda 6 aydan sonra krem veriyorlar ama bilemiyorum ki kişiden kişiye değişir sanırım.benim annemde var bayağı doğumdan kalma.bir de beyaz tenliyim allahtan kilo almadım hiç.6 aydan sonra nolur bilmiyorum off of.
cok normal catlaginin olmamasi zaten 6. aydan itibaren basliyormus canim....vazelin kullanma ama iyi degilmis...
ben bakarak anladım ama çatlama seslerini kimi duyuyormuş oda son aylarda

hadi yaaa:1shok::1shok:

canım bende duymuştum ama ses değil hissediyorsun böyle bir yerinde sanki cız ediyor.ben 36. haftamdayım ama daha yeni başladım çatlamaya bol bol su içince az çatlıyorsun birde çatlaklar genetik annende çoksa sendede öyle olacak.

ben de 5. ayımdayım göğsümün biri çok acıdı kaşındı böyle ilk belirti kaşınmaymış dr krem önermişti lireac mı ne adı onu sürdüm allahtan geçti ama artık düzenli kullanıyorum göğüs bacak karın için. siz de alın başlayın badem yağı filan da öneriyorlar ama tüylenme yapıyormuş sanırım bebe yağı da çok yapış yapış ben en pratik krem diyorum dokunamıyosun anlıyorsun zaten ama ben ses duymadım... bol su için. tek çare bu.

ben 41.haftamdayım ve çatlağım yok çok şükür.başından beri Lireac ve bebe yağı kullanıyorum ve delı gibi su içiyorum.

canım bende duymuştum ama ses değil hissediyorsun böyle bir yerinde sanki cız ediyor.ben 36. haftamdayım ama daha yeni başladım çatlamaya bol bol su içince az çatlıyorsun birde çatlaklar genetik annende çoksa sendede öyle olacak.
canim malesef annem vefat edeli 20 seneyi gecti onu bilemiyorum ama kizkardesim cok kilo almisti heryerinde oldu onun...
ben de 5. ayımdayım göğsümün biri çok acıdı kaşındı böyle ilk belirti kaşınmaymış dr krem önermişti lireac mı ne adı onu sürdüm allahtan geçti ama artık düzenli kullanıyorum göğüs bacak karın için. siz de alın başlayın badem yağı filan da öneriyorlar ama tüylenme yapıyormuş sanırım bebe yağı da çok yapış yapış ben en pratik krem diyorum dokunamıyosun anlıyorsun zaten ama ben ses duymadım... bol su için. tek çare bu.
yok canim bende badem yagini tuylenme yapar diye kullanmiyordum ama alakasi yok hic tuylenme olmadi olanlarda yagdan degilmis zaten gebelikte degisen hormonlardan oluyormus...ama su icemiyorum eskisi gibi yanarim yanarim ona yanarim su icince midem bulanmaya basliyor...
ben 41.haftamdayım ve çatlağım yok çok şükür.başından beri Lireac ve bebe yağı kullanıyorum ve delı gibi su içiyorum.

insallahda olmaz canim ama kimisi dogumdan sonra ortaya cikiyor diyor dogumdan sonrada sonuclari yazarsan sevinirim anlasilan az kalmis....

Ben hiç çatlak sorunu yaşamadım. Bu biraz genetik ama arkadaşlara tavsiyelerim de olacak:
Bol bol sıvı tüketin.
Tatlı aşeriyorsanız meyva yemeye çalışın.
ve de
cildi nemli tutun...

Ben kayısı yağı, biothermin çatlak kremi ve Bepanteni değişik evrelerde kullandım.

ben 30. haftamdayım. henüz karnımda hiç çatlak yok, ama bacaklarım ve göğüslerim çok çatladı. bebe yağı kullandım ama bi işe yaramadı bu bölgelerde. yani bu genetik bişi, olucaksa oluyo, kremler falanda bi yere kadar, çok kilo almamak lazım.

öncelikle herkese merhaba.haklısınız arkadaşlar bu olay tamamen genetik bence.eğer anneniz de varsa sizde de olacaktır.mesela benim annem hamileliğinde hiç aşermemiş hiç bulantıları olmamış.Allah a çok şükür benim de hiç olmadı normal hayatıma devam ettim.annemde de hiç çatlak yok inş.bende de olmaz.şuan 7,5 aylık hamileyim çok şükür hiç çatlak yok.ama 4.ayımdan beri her akşam yatmadan önce badem yağı sürüyorum.özellikle kasık bölgelerinize,karnınızın yan bölgelerine,göğüslerinize ve kalçanıza sürün.inş. çok çatlamayız kızlar...ama bebeklerimiz için herşeye değer bence :CüvCüv:

ben 38. haftamdan sonra çatlamaya başladım.düzenli sekilde badem yağı bebe yağı vazalin kullandım nafile

bende 27. haftadayım henüz bir çatlaklık olmadı 6.5 kilo aldım arada lierac kullanıyorum bilmiyorum faydası var mı ama çok kilo almadım zaten sadece karnım çıktı

son haftaya kadar yolu var...

zaten son üç ay çatlar en erken ondan önce pek karın çıkmıyor bile..

Hayır arkadaşlar GENETıK değil opuyorumnanaktan annemde, ablamda, kızkardeşimde, teyzemde çok derin çatlaklar mevcut ama bi tek bende yok. ılginç di mi ? Bende ikinciye 6 aylık hamileyim ama gram çizik yok halen :nazar: herkes ikincide çatlarsın diyo bu yüzden çok korkuyorum. artık az yiyorum. karnımı şişirmemeye çok dikkat ediyorum. her gün muntazam kremleniyorum. inşallah doğuma kadar da bişey olmaz.

kızlar dogumum 1 ay sonra ve kanrımda yanlarda hiç çatlak olmadı,sadece üst bacakta hafif var.her gün günde 3 kez katı halde aktarda satılan kakao yagını sabun gibi karnıma kalalara yanlara sürdüm,hergün duştan sonra kurulanmadan bebe yagı sürdüm,ayrıca bazende badem yagı sürdüm..çok işe yaradı.annemde hiç çatlak yok fakat öz ablamda fena halde var o hiç yağlanmamıştı,annem ve ben yaglandık.hiçbişey bulamıyosanız z.yagı sürün ama hergün

ben de 15+2 haftalığım bende bebe yağı kullanıyrm beyaz tenli olduğum için kilo alıp verrirken oluşan çatlaklar var onlar bile belli olmuyor bakalım sonraki aylarda nolcak??

bende 35 haftadayim aklima geldikce yag kullaniyorum catlaklara karsi bakalim sonum nasil olaca catlaklardan acayip korkuyorum

Benim annemde halalrimda vs hep catlak var ama bende olmadi.

belki bu 2 seyle aciklanabilir.

1- sadece 14 kg aldim ki zaten zayif bir bayandim. almam gereken minimum kilo 14 idi. (50 kg idim-64 le dogum yaptim)

2- her sabah dus yaptim. sabunsuz. cikinca da johnson babay jel var. oil degil de jel. daha kati. boyle balcikla sivar gini bacaklarim ozellikle gobdegim yanlar, arkalar, goguslerim yaglandim.

sukur olmadi.

Back
X