• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelikte kanama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

seyhanmerve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
42
0
96
Avustralya
Merhaba. Ben Sidneyde yasiyorum. 17 Martta evde yaptigim test sonuclari pozitif cikti, doktora gittik ve orda tekrar idrar + kan tahlili yapildi 6 haftalik gebelik denildi. Aradan 1 hafta gectikten sonra kanamam geldi ama kanamayla birlikte hic bir agri, kramp ates benzeri seyler yasamadim. Baska bir doktora gittimizde muayene ederken %99 sen ve bebek sagliksiniz, sadace istirahat et dedi,ve ultrasona girmemi soyledi. 7 haftalikken, ultrasona girdim, ve ultrasonu yapan teknisyen ben bisey gormuyorum, hamile oldugunu kim soyledi dedi, o an yikildik esimle. Kan tahlilimiz, idrar testlerimiz var dedik. ben bisey gormuyorum uzgunum, hamile degilsin dedi. Ben ona kanamamin az oldugunu ama kirmizi renkte geldigini soyleyince, tamam onunla beraber dusmustur deyip rapora dusuk diye not dustu. Biz ordan cikip tekrar doktora o raporla gidince, o da bana bu rapor %100 dogru, bisey yapmamiza gerek yok dedi. Ben tekrar bir idrar testi yada kan tahlili isteyince, bunlara gerek yok ayni sey, ultrason dogru soyler dedi. Bende hala hamilelik belirtileri var, ve eve gelip idrar testini yaptigimda pozitif cikti. Biz tekrar baska bir doktora gidip kan tahlili yaptirmak istiyoruz. Lutfen bu olayin ne oldugunu aciklarsaniz cok sevinirim, tesekkurler

Hamileliğin ilk 5 haftasında yaşanan kanamalar oldukça sık görülen ve alışılagelmiş vakalardır. Fakat düşük ihtimalinin en sık gerçekleştiği dönem ilk üç aydır. Bu yüzden hamileliğin ilk dönemlerinde meydana gelen kanamalar ciddiye alınmalı ve sebebi belirlenmelidir. Aşağıda hamileliğin erken dönemlerinde yaşanan kanamaların birkaç muhtemel sebebi ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

Yerleşme Kanaması

Bu tür kanamalar döllenmiş yumurta rahim duvarına yerleşirken gerçekleşebilir. Bunlar çok hafif kanamalardır ve 2-3 gün sürer. Fakat bu kanamanın uzun sürmesi de sıra dışı bir olay değildir. Yerleşme kanaması gerçekleşirken gelen kan, regl döngüsündekine benzemeyerek, açık pembe ya da kahverengidir. Genellikle bu kanama ilk anda farkedilmez.

İlerleme

Bu kanama çeşidi hem en çok görülen hem de en az tehlikeli olan erken hamilelik kanamasıdır. Bu tür kanamalar daha geç zamanlarda gerçekleşen bir regl döngüsünden ileri gelir. Hamile kaldığınızda döngüsel hormonlarınız, hamilelik hormonları tarafından maskelenir.

Fakat ileri dönemlerde menstüral hormonların kendi başlarına menstürasyon başlatmaları olasıdır. Eğer erken hamilelik süresince acısız bir kanama yaşıyorsanız bunun sebebi menstüral döngü olabilir.

Düşük İhtimali

Düşük ihtimali genellikle hamileliği süresince sürekli kanama yaşayan kadınlar için düşünülür. Hamilelik sırasınca sürekli kanama yaşayan kadınların %50 si düşük yapmaktadır. Düşük kanamaları ilerleme kanamasından farklıdır. Düşük kanaması çok daha ağır ve kramplara sebep olan bir kanamadır. Aynı zamanda karın bölgesinde acı, yüksek ateş, titreme ve kan pıhtıları görülebilir. Eğer erken hamilelik süresince ağır bir kanama yaşarsanız muhakkak doktorunuzu görün.

Servikal Tahriş

Hamilelik süresince rahim ağzında kan akışı hızlanır ve artar. Bu bölgedeki tahriş kolaylıkla kanamalara yol açabilir. Hamilelik süresince cinsel ilişkiye girmek bu tahriş için çoğu zaman yeterli sebep olabilmektedir. Eğer cinsel ilişkiden sonra kanama yaşıyorsanız, doktorunuza gittiğinizde bunu muhakkak söyleyin. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar da bu tür kanamalara sebep olabilmektedir.

Dış Gebelik

Dış gebeliğin yol açtığı kanamalar en ciddi hatta hayatı tehlikeye atabilecek kanamalardır. Dış gebelik döllenmiş yumurtanın rahim dışına yerleşmesi ve burada gelişmeye başlaması olayıdır. Genellikle döllenmiş yumurtanın sağlıksız olarak yerleştiği yer fallopi tüpü olmaktadır. Bu tür vakalarda kanamayla birlikte ağır kramplar, karın ağrısı, baş dönmesi yaşanabilir.

Üzüm Gebeliği

Bu çok nadir rastlanan bir durumdur. Rahimde bebek yerine anormal doku gelişir. Nadir durumlarda doku kanserlidir ve vücudun diğer bölümlerine yayılabilir. Üzüm gebeliğinin diğer semptomları şiddetli mide bulantısı ve kusma, ve rahmin hızlı büyümesidir.

Enfeksiyon

Rahim boynundaki, vajinadaki herhangi bir enfeksiyon ya da cinsel yolla bulaşan enfeksiyon( bel soğukluğu, uçuk gibi ) ilk 3 ayda kanamaya neden olabilir.

Arkadaşlar merhaba bende 5+6 haftalık hamileyim son bir haftadır çok şiddetli sancılarım var az miktarda kanamalarım var ama hergun bu kanamalarım oluyor doktor kalp atışını duyana kadar beklieyelim dedi Çarşamba kalp atışı için görüşüceğiz eğer duymazsa ölü bebek olabilir ve kürtaj gereke bilir dedi sancılara artık dayanamıyorum benimle aynı durumda olup bebeğini sağ sağlim kucağına alan anneler varmı şuanda pregestan kullanıyorum günde üç defa yardımlarınızı rica ederim

Arkadaşlar merhaba bende 5+6 haftalık hamileyim son bir haftadır çok şiddetli sancılarım var az miktarda kanamalarım var ama hergun bu kanamalarım oluyor doktor kalp atışını duyana kadar beklieyelim dedi Çarşamba kalp atışı için görüşüceğiz eğer duymazsa ölü bebek olabilir ve kürtaj gereke bilir dedi sancılara artık dayanamıyorum benimle aynı durumda olup bebeğini sağ sağlim kucağına alan anneler varmı şuanda pregestan kullanıyorum günde üç defa yardımlarınızı rica ederim
Moralinizi bozmak istemem ama benim de o haftada agrilarim vardi 6 haftalikken kahverengi lekeler ve 7 haftalikkende kanama oldu ve dusuk gerceklesti..tabi ayni sey olcak diye birsey yok ama dikkatli olun.agri ve kanama dusuk tehdidi imis.istirahattan baska yapacak birsey yok.yatacaksiniz benim kizim vardi ben mecbur kizimla ugrasmistim.

Moralinizi bozmak istemem ama benim de o haftada agrilarim vardi 6 haftalikken kahverengi lekeler ve 7 haftalikkende kanama oldu ve dusuk gerceklesti..tabi ayni sey olcak diye birsey yok ama dikkatli olun.agri ve kanama dusuk tehdidi imis.istirahattan baska yapacak birsey yok.yatacaksiniz benim kizim vardi ben mecbur kizimla ugrasmistim.
Sürekli dinlenme halindeyim sadece lavoba ihtiyacımı görüyorum doktora gidiyorum kese güzel bebekte var deniliyor ama kanamam bir türlü durmuyor çok afedersiniz kanamam kırmızı lekenme falanda değil çok korkuyorum dualarınızı bekliyorum ve benim ilk gebeliğim

Sürekli dinlenme halindeyim sadece lavoba ihtiyacımı görüyorum doktora gidiyorum kese güzel bebekte var deniliyor ama kanamam bir türlü durmuyor çok afedersiniz kanamam kırmızı lekenme falanda değil çok korkuyorum dualarınızı bekliyorum ve benim ilk gebeliğim
Kanama gebelikte olnamasi gereken birseymis ama kanamasi olupta doguran cok var sahsen biliyorum dr kanamanin sebebi icin birsey demedi mi.bazen bebegin yerlesim yeriyle alakali olabiliyormus bu kanama.hakkinda hayirlisi olsun Allah ne derse o olur herseydede vardir bi hayir benim icinde ilk uc ayda olan dusukler icin eger kadinda bir rahatsizlik yoksa (rahimle alakali yada kan pihtilasmasi) o zaman bebekdeki anormallikten kaynaklaniyormus (kromozomsal,genetik sorun,plesantayla alakali sorun).yani bir yerde normal olmayan embriyoyu vucut atiyormus.hersey olacagina varir.sen elinden geleni yap senin dinlenme şansin daha fazla benim pek olmamisti

Merhaba. Geçmiş olsun öncelikle. Aynı durumu ben de yasıyorum 10 Kasım da 20.70 çıktı hcg değerim fakat 12 kasımda sabah kahverengi leke geldi sonra pembe oldu ve daha sonra kırmızıya dönüştü bildiğiniz adet kanaması gibi. Yoğun ve ağrılı. Hemen doktora gittim. Bu değer usg de gözükmez dedi. Kan testi istedi ve 42.5 çıktı tam iki katı gebelik var tebrikler dedi. Progestan verdi fakat hala deli gibi kanamam var. Aynı adet gibi her wc de pıhtıları görüyorum yoğun yoğun. Anlayamıyorum.. Ne olabilir bu? Düşükse neden değer düzenli bi şekilde arttı. Bilgisi olan var mı

Back