Gebelikte kanama !

Yawrukush

....*4. TAKIM*....
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
21.766
87.834
798
Merhaba Arkadaslar,
Araniza henuz yeni katildim.Ben 5+5 gunluk hamisim ve bu ilk gebeligim.
5+2 gunlukken sali gecesi hafif bir kramp ve arkasindan gelen az miktarda
koyu kirmizi lekelenmeyle gece yarisi acilin yolunu tuttuk.
Kan testleri ve ultrasondan sonra doktor,bebegin uterusa yerlestigini,
yerlesme kanamasi oldugunu bebegin ve benim saglikli oldugumuzu soyledi.
Fakat dusuk riskimin oldugunu ve dinlenmem gerektigini soyledi.
Ayrica yurtdisinda yasiyorum,dusuk icin herhangi bir ilac verip
veremeyecegini sordugumuzda, hicbir ilac vermeyeceklerini bunun anne sagligi
icin ilerde riskli olabilecegini soyledi ve istirahatle, 3 hafta iliskiye girmemeyi onerdi.
Eve geldik ve bir daha lekelenmem olmadi,istende 3 gun izin alip dinlenmeye
basladim.Dun aksam saatlerinde icimden once kan pihtisi geldi ve bunu takiben
biraz kahverengi lekelenmem oldu.Fakat hic agrim olmadi ve lekelenmede aksam tamamen gecti.
Bu kez doktora gitmedik ama sinirlerim tamamen yiprandi:(
Birazdan doktorumuza telefonla ulasicaz, ama uzuntuden icim icimi yiyor.
Aranizda hic boyle bir sorun yasayan olupta, bebeginizi sag salim kucaginiza aldiniz mi?
Ilk haftalar olmasi sebebiyle mi oluyordur bu lekelenmeler?
Simdiden okuyan,zaman ayiran, cevaplayan herkese cok tesekkur ederim.
Allah tum isteyenlere hayirli,saglikli evlatlar nasip etsin ins.

bende kanama yaşadım ve şuan neler hissettiğini anlayabiliyorum inşallah herşey yolundadır bebeişin iyidir.Kanama herzaman rahimden gelmeyebiliyormuş benimde dün hafif lekelenmem oldu dr. baktı rahim ağzından geliyor rahimden değil dedi.

Bence git dr. aiçin rahat etsin.İlişkide sakın bulunma bu ara dr. yasak dediyse benim ilk kanmam ilişki sonrası olmuştu.Ve ilişki olmadanda birşeyler yaşama bir süre açık yazıyorum önemli olduğu için yani göğüslere dokunulması bile rahimi uyarabiliyor bir süre riskin geçene kadar her türlü yaklaşımdan uzak durun eşinle.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun inşalah hayırlısıyla sağlıcakla bebeklerimizi alalım hepimiz kucağımıza Alllah emanet olun

Benimde 5. Haftamdan 14. Haftama kadar kanamam oldu ama parça ve pıhtı şeklinde olmadi hiç...
Dr' um kanaman olduğunda hemen gel diyordu gittim hep ... Sürekli yatmami sadece wc den wc Ye kalkmami bol şu içmemi ilişkinin yasak olduğunu soyledi birde progestan başladı.. bu şekilde atlattim o dönemleri çok şükür..
Bence dr' unuza gitmenizde fayda var sonuçta bi kanama geçiriyorsunuz...

bende kanama yaşadım ve şuan neler hissettiğini anlayabiliyorum inşallah herşey yolundadır bebeişin iyidir.Kanama herzaman rahimden gelmeyebiliyormuş benimde dün hafif lekelenmem oldu dr. baktı rahim ağzından geliyor rahimden değil dedi.

Bence git dr. aiçin rahat etsin.İlişkide sakın bulunma bu ara dr. yasak dediyse benim ilk kanmam ilişki sonrası olmuştu.Ve ilişki olmadanda birşeyler yaşama bir süre açık yazıyorum önemli olduğu için yani göğüslere dokunulması bile rahimi uyarabiliyor bir süre riskin geçene kadar her türlü yaklaşımdan uzak durun eşinle.

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.Doktorumuzun ofisine gecmesini bekliyoruz.Eger kontrole gitmemizi
isterse hemen gidicez.Ilk randevumda haftaya cuma gunu.Hamile oldugumu ogrendigimden
beri her turlu yaklasimdan uzak duruyoruz esimle.Ama bu surec cok sanciliymis.Surekli diken
uzerinde hissediyorum kendimi.Tuvalete gitmeye korkar oldum.Umarim hepimiz saglikla kavusuruz
bebeklerimize,sevgiler.

Benimde 5. Haftamdan 14. Haftama kadar kanamam oldu ama parça ve pıhtı şeklinde olmadi hiç...
Dr' um kanaman olduğunda hemen gel diyordu gittim hep ... Sürekli yatmami sadece wc den wc Ye kalkmami bol şu içmemi ilişkinin yasak olduğunu soyledi birde progestan başladı.. bu şekilde atlattim o dönemleri çok şükür..
Bence dr' unuza gitmenizde fayda var sonuçta bi kanama geçiriyorsunuz...

Haklisiniz fakat burada acilin haricinde doktora ya onun kontrole cagirmasi uzerine ya da
randevu gununuzde gidebiliyorsunuz.Ayrica kanama ve dusuk riskine karsi ilac ya da ignede
kesinlikle vermiyorlar.Eger ilk aylarda dusecekse zaten bebekte anormallik vardir yapacak birsey
yok dusecek diyorlar:(Bende sizin dediginiz gibi bol su icip,surekli dinlenip, bebegimi korumaya calisiyorum.
Cok tesekkur ederim,Allah hepimizin yardimcisi olsun,sevgiler.

Merhaba Arkadaslar,
Araniza henuz yeni katildim.Ben 5+5 gunluk hamisim ve bu ilk gebeligim.
5+2 gunlukken sali gecesi hafif bir kramp ve arkasindan gelen az miktarda
koyu kirmizi lekelenmeyle gece yarisi acilin yolunu tuttuk.
Kan testleri ve ultrasondan sonra doktor,bebegin uterusa yerlestigini,
yerlesme kanamasi oldugunu bebegin ve benim saglikli oldugumuzu soyledi.
Fakat dusuk riskimin oldugunu ve dinlenmem gerektigini soyledi.
Ayrica yurtdisinda yasiyorum,dusuk icin herhangi bir ilac verip
veremeyecegini sordugumuzda, hicbir ilac vermeyeceklerini bunun anne sagligi
icin ilerde riskli olabilecegini soyledi ve istirahatle, 3 hafta iliskiye girmemeyi onerdi.
Eve geldik ve bir daha lekelenmem olmadi,istende 3 gun izin alip dinlenmeye
basladim.Dun aksam saatlerinde icimden once kan pihtisi geldi ve bunu takiben
biraz kahverengi lekelenmem oldu.Fakat hic agrim olmadi ve lekelenmede aksam tamamen gecti.
Bu kez doktora gitmedik ama sinirlerim tamamen yiprandi:(
Birazdan doktorumuza telefonla ulasicaz, ama uzuntuden icim icimi yiyor.
Aranizda hic boyle bir sorun yasayan olupta, bebeginizi sag salim kucaginiza aldiniz mi?
Ilk haftalar olmasi sebebiyle mi oluyordur bu lekelenmeler?
Simdiden okuyan,zaman ayiran, cevaplayan herkese cok tesekkur ederim.
Allah tum isteyenlere hayirli,saglikli evlatlar nasip etsin ins.

bende aynı şeyi yaşadım gebelik testinden bir hafta sonra kanmam oldu ve acile gittim ordaki doktor uldurosoda bebeği görmedi ve hamile değilsin bazı testler böle yanlış çıkıyor dedi ve dünya başıma yıkıldı hemen kan testi yaptırdım ve 6haftalık hamile olduğum için teste çıkmamış ve düşük tehlikem varmış doktorun söyledikleri sitresi arttırdı ve kanamam çoğaldı özel hastanede ıkı iyne vurdular bır hafta yerımden kalkmadan dınlendım şuan 2ayı doldurdum bebeğim sağlıklı bol bol dinlen canım başka bir doktora daha gitmeni tavsiye ederim umarım bebeğinde sende iyisinizdir.

bende aynı şeyi yaşadım gebelik testinden bir hafta sonra kanmam oldu ve acile gittim ordaki doktor uldurosoda bebeği görmedi ve hamile değilsin bazı testler böle yanlış çıkıyor dedi ve dünya başıma yıkıldı hemen kan testi yaptırdım ve 6haftalık hamile olduğum için teste çıkmamış ve düşük tehlikem varmış doktorun söyledikleri sitresi arttırdı ve kanamam çoğaldı özel hastanede ıkı iyne vurdular bır hafta yerımden kalkmadan dınlendım şuan 2ayı doldurdum bebeğim sağlıklı bol bol dinlen canım başka bir doktora daha gitmeni tavsiye ederim umarım bebeğinde sende iyisinizdir.

Masalah cok sevindim sizin icin.Ins bende guzel haberler alirim.
Haftasonu oldugu icin kendi doktoruma ulasamadik.Malesef burada
hastaneye gidebilmek bile sIkIntI :(Eger yarin hastaneye gitmemizi
isterse dr. gidicez yoksa cuma gunku randevuyu beklicez.Hayirlisiyla
bebegimi ultrasonda bir gorebilseydim.Insallah hastaneden sonra
haberdar edicem sizleri.Dua edin bana lutfen,sevgiler.

Arkadaslar biraz gec cevap yazabildim kusuruma bakmayin.
Bu hafta bebegimi ultrasonda gordum, cok sukur doktor saglikli ve herseyin yolunda oldugunu soyledi.
Vajinamda kan pihtisi gordu, bunlarda vucuttan atilacak, bebekle ilgisi yok yine kanaman olabilir dedi.
Biz minigimizin kalp atislarini gorduk ilk kez, Rabbim herkese bu guzel duyguyu yasatsin ins ve hepimiz saglikls, hayirlisiyla bebeklerimize kavusalim.
Ilgilenen, vaktini ayirip cevap veren herkese birkez daha tesekkur ederim, hepiniz saglikls kalin:)

Arkadaslar biraz gec cevap yazabildim kusuruma bakmayin.
Bu hafta bebegimi ultrasonda gordum, cok sukur doktor saglikli ve herseyin yolunda oldugunu soyledi.
Vajinamda kan pihtisi gordu, bunlarda vucuttan atilacak, bebekle ilgisi yok yine kanaman olabilir dedi.
Biz minigimizin kalp atislarini gorduk ilk kez, Rabbim herkese bu guzel duyguyu yasatsin ins ve hepimiz saglikls, hayirlisiyla bebeklerimize kavusalim.
Ilgilenen, vaktini ayirip cevap veren herkese birkez daha tesekkur ederim, hepiniz saglikls kalin:)

amin canım inan aklım sende kalmıştı çok sevindim her şeyin yolunda olmasına:)

inş. ben de sağlıklı olduğunu görürüm çünkü iki gündür sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşıyorum. dün akşam hafif pembe leke yarım saat sonra kahverengi leke geldi. hemen acile gittik. şu an 6+3 hamileyim. geçen salı ilk defa ultrasona girmiştim. kese görünmüyordu. dün akşam kese görünüyor ama ilk 3 ay her türlü lekeyi düşük tehlikesi kabul ederiz dedi progestan verdi nöbetçi doktor. ham olsun fazla bi kasık ağrım yok. yarın 10 da randevum var inş. güzel haberlerle dönerim

inş. ben de sağlıklı olduğunu görürüm çünkü iki gündür sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşıyorum. dün akşam hafif pembe leke yarım saat sonra kahverengi leke geldi. hemen acile gittik. şu an 6+3 hamileyim. geçen salı ilk defa ultrasona girmiştim. kese görünmüyordu. dün akşam kese görünüyor ama ilk 3 ay her türlü lekeyi düşük tehlikesi kabul ederiz dedi progestan verdi nöbetçi doktor. ham olsun fazla bi kasık ağrım yok. yarın 10 da randevum var inş. güzel haberlerle dönerim

inşallah canım ilk gebeliklerde bu durumlar oluyormuş sitres yapma bol bol dinlen canım

Kendinizi uzuntuye ve strese sokmayin hic.Gebeligin ilk 3 ayinda tum gebeler icin dusuk riski var.Cok sukur ki dayanilmayacak agriniz yok.Benim doktorum siddetli kanama ve adet sancisindan cok, dayanilmayacak derecede agrinin dusuk belirtileri oldugunu soyledi.Birde cok uzulup kafaya takmakta stresi arttiriyor.Aklinizi baska ve guzel seylere yogunlastirin.Dualarim sizinle, ins guzel haberlerinizi belliyoruz, Allaha emanet olun.

bunları paylaştğınız için teşekkürler
içiimizdeki endişeler gidiyor biraz olsun

Back