Hamilelikte her kanama düşük tehditi olarak değerlendirilmeli dedi doktorum ama gördüğüm kadarıyla sitede kanaması olup hamileliğini sağlıkla tamamlamış çok arkadaş var.Bu konuda birbirimizi bilgilendirsek ve destek olsak. Ben 7 haftalık hamileyim 6. haftamda sabah çok hafif bir kanama geçirdim, Bir pedi doldurmayacak kadardı daha sonra gün içinde tuvalete girdiğimde bordo damlalar vede kahverengi lekeler şeklinde bir haftadır sürüyor, gittikçe rengi açıldı, yinede bu lekelenme sürdükçe yat ve progestan al dedi doktor (günde 6 tane) peki neden oluyor bu? Benimkinin sebebini yazayım yabancı siteleri araştırdım, ultrasonda bebeğimin kesesinin üstünde fıstık büyüklüğünde kese gibi birşey görünüyordu burdan yola çıktım, Amerikada bu hastalık tanımlı subchorionic hematoma olarak geçiyor bizde doktorlar bilgilendirmiyor, işte bu boşluk ya bir pıhtı, ya kanama alanı yada yırtık nedeni bilinmiyor fakat yumurta yerleşirken rahimden yavaşça ayrıldığı yada yırtıldığında kanama olduğu sanılıyor, plesenta genişledikçe bunu eritiyor yada kanayarak atılıyor, genellikle 20. haftadan önce yokoluyor, bebeğimizi kaybetme yüzdesi Allaha şükür çok düşük heleki kalp atışını alınca yüzde sekize düşüyo, ve bu boşluğun büyüklüğüne göre artıyor, 3 aydan sonra yüzde 3, ama risk risktir tabiki yalnız yatak istirahati ve ilişki yasağı kanama bitene kadar çok önemli birde bol sıvı alımı. Herkese sağlıklı hamilelikler diliyorum Allah yardımcımız olsun.