• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kaçıncı haftada kalp atışı duyulur?

Obsesifmatmazel

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
7
1
16
38
Arkadaşlar merhaba
Bugün hamileliğimde 5. haftam bitti. 20 mayıs tarihinde ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. O yüzden gerginim. Sizce kalp atışlarını ne zaman duyabilirim? Şu an vajinal baktırmak mantıklı mı ne dersiniz?

Arkadaşlar merhaba
Bugün hamileliğimde 5. haftam bitti. 20 mayıs tarihinde ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. O yüzden gerginim. Sizce kalp atışlarını ne zaman duyabilirim? Şu an vajinal baktırmak mantıklı mı ne dersiniz?
Merhaba, öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
Biz 7. Haftada kalp atışını duyduk. Telaş etme, kötü düşünme size yazık.
Vajinal bakılmaktan kastın alttan ultrason mu? Şuan çok küçük olduğu için çok normal o şekilde bakılması. Hem daha sağlıklı. Bebeğin tutunduysa onu senden Kolay kolay bişey ayıramaz merak etme.
Bir sonraki kontrolün ne zaman? Doktorun ne zaman gel dedi?

Arkadaşlar merhaba
vajinal baktirmanin bir sakincasi yok cogu doktora gore.ben kizimdayken doktorum belli bir haftaya kadar hep alttan bakti hicbir sorun olmadi. birde alttan muayenede hersey daha erken daha net goruluyor duyuluyor.karindan baktirirsan bebegide kalp atislarinida gec gorur duyarsin.vajinal yolla baktirirsan 6 haftalik bebegide kalp atisinida gorursun ama karindansa eger 7-8 den once bebegide kalp atisinida goremiyorsun

Merhaba, öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
Biz 7. Haftada kalp atışını duyduk. Telaş etme, kötü düşünme size yazık.
Vajinal bakılmaktan kastın alttan ultrason mu? Şuan çok küçük olduğu için çok normal o şekilde bakılması. Hem daha sağlıklı. Bebeğin tutunduysa onu senden Kolay kolay bişey ayıramaz merak etme.
Bir sonraki kontrolün ne zaman? Doktorun ne zaman gel dedi?
Merhaba tekrar:) öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Doktorum 18 kasımda çağırdı kalp atışını duyarız dedi. Hep de yılardan baktı şu ana kadar. Belli belirsiz bir kese gördük. Nedense vajinal bakmıyor. Ben de su an şehir dışındayım ailemin yanında. Acaba diyorum gitsem mi ? Bugün tam 6 haftalık oldu

Merhaba tekrar:) öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Doktorum 18 kasımda çağırdı kalp atışını duyarız dedi. Hep de yılardan baktı şu ana kadar. Belli belirsiz bir kese gördük. Nedense vajinal bakmıyor. Ben de su an şehir dışındayım ailemin yanında. Acaba diyorum gitsem mi ? Bugün tam 6 haftalık oldu
Acele etme, anlıyorum seni vakit geçmek bilmiyor ama bir de şöyle düşün; her ultrasona girdiğinde bebeğine radyasyon vermiş oluyorsun. Doktorun seni ne zaman çağırdıysa o günlerde git. Herşey yolunda olucak inşallah

Arkadaşlar merhaba
5. Haftamda alttan bakıldı ve sadece kese göründü. Bir üzüldüm bir üzüldüm. Burda bazı topiklerde yazmışlar ya biz 5haftada alttan duyduk bilmem ne... 7. Haftada karından kalp atışlarını duydum. O zamana kadar da hiç gitmedim doktora. Yine erken giderim duyulmazsa üzülürüm diye. Sabret inşallah duyarsın sende zamanı gelince. Zira geç döllenmede 9.haftada bile duyan varmış.

Doktorun dediğine göre 5.haftadan itibaren bebeğin kalp atışları görülmesi gerekir...

Bazen bu durum 1-2 hafta sarkabiliyor...

En garantisi 7 ve 8.haftayı beklemek, muhtemelen bir sonraki kontrolünde kalp atışı görülecektir...

Back
X