gebelikte kacıncı hafta aşı olunması gerekir

hayırlı olsun öncelikle.
tetanoz aşısını 2 kere vurulmanız gerekli 4 hafta aralıklarla.
20. ve 24.haftalarda

bebegın kımıldadıgını hıssettıkten sonra yapıyorlar oda 4.5 aylıkken yapılıyor bır ay sonra ıkıncı doz yapılıyor kolunuza su degdırmeyın yanı banyo ıkı gun yapmayın kolunuz sısıyor agrı olursa dr un onerdıgı agrı kesıcı alabılıyorsunuz cok onemlıdır hele doguda daha onemlı cunku sartlardan dolayı gecmıs olsun

20 ve 24 haftalarda tetanoz asısı yapılıyor bir saglık ocagına kayıt olmalısın ben dun yaptırdım asımı Allaha sukur agrı da ates de yapmadı.sana ası kartı verecekler saglık ocagından bu tetanoz iğnesini doğumdan sonrada 3 doz olarak ilk 3 ay yaptıracaksın canım

aaaa ne aşısı yaaa benim neden haberim yok böyle bişeyden ben 25. haftadayım drum hiç demedi bana böyle bişey herkez yaptırıyomu

aaaa ne aşısı yaaa benim neden haberim yok böyle bişeyden ben 25. haftadayım drum hiç demedi bana böyle bişey herkez yaptırıyomu

ya bazı doktorlar gerekli gormuyormus özelde hıjyenik olur diye bilmiyorum bende ozelde yapacagım inş. dogumumu ama benimkisi yaptırmamı istedi

benım bebegım asagıda oldugu ıcın bana gec vurulcak 20. haftadan sonra vuruluyor buarada kızlar doktorlar bısey demıyor benım doktorumda bısey demedı saglık ocagına kayıt oldum ebe soyledı banada ama sız sorun doktorunuza bende inş kontrolumde soracagım.

ben sormadan yaptırdım 2 gun once dunde doktorum ası olmalısın dedi oldum dedim cok ıyı yapmıssın dedi ama tabiki doktora danısarak yaptırmak daha mantıklı

kızlar bende geçen hafta yani 17.haftada vuruldum bu bi sorun olmaz değilmi sağlık ocağında kayıtlıyım ordan çağırdılar ve gittim doktoruma aşı olduğumu söyledim iyi yapmışsın 1 tane daha vurdur dedi hamilelikte 2 tane vurulması gerekiyomuş ama erken olduğum için doktorum bişey demedi şimdi kafama takıldı herkes 20.haftadan sonra olmuşşşşşşşşşşşşş

benim doktorum da bu haftaaya kadar aşı olmaktan
hiç bahsetmedi. V e ben de 3 sene önce tetanoz aşısı olmuştum ve 5 sene etkili demişlerdi
bu aşı için. Benim de kafam karıştı doğrusu

Kızlar bende 25 haftalık hamileyim doktorum banada çok gerek görmedi. İstersen yaptır bu daha çok devlet hastanesinde doğum yapan ve toprakla çok haşır neşir olan insanlar için gerekli dedi. Bi de istediğin zaman yaptırabiliyosun dedi son ayında bile. Bende kararsızım yaptırsammı yaptırmasam mı??

benim drumda sağlık ocağındaki arkadaşlarda 24. haftadan sonra demişlerdi ilkini 24. haftada ikinciyi tam 1 ay sonra yaptırdım toprakla yada bölgeyle alakası yok doğum esnasında kullanılan aletlerden mikrop kapmamak için yapıyorlar bence garantiye alıp herkes yaptırmalı

bende yaptırmadım.çünkü haberim yoktu tesadüf kkda öğrendim bu aşıyı.çevremde yaptıranda olmadı hiç.bazen gerekli görülmüyomuş diye duydum.steril olan yerlerde gerek olmuyo diyolar.bazılarıda gerekli yaptır diyo.ama düzenli yapılırsa ömür boyu koruyucuymuş.yanlız enteresan ben kzımda aşı olmamıştım.hamilelikte aşı zararlı diye biliyodum.değilmiş demekki.herşey değişiyo habire. bişey anladıysam arap olayım.bugün zararsız denilen şeyler bi bakmışsın bir süre sonra birinde yan etki yapıyo aaa zararlıymış deniyo kaldırılıyo.ben en iyisi haftaya doktoruma danışayım gerekli görürse yaptırım.

bunu buldum bir sağlık sitesinde.
GEBELıK ve AŞI

Aşı Adı Aşılanma Endikasyonları
Tetanoz Son 10 yıl içinde aşılanmayanlarda yapılır.
Difteri Son 10 yıl içinde aşılanmayanlarda yapılır.
Kabakulak YAPILMAZ
Kızamık YAPILMAZ
Kızamıkcık
(Rubella) YAPILMAZ (Gebe kalmadan önce kızamıkçık antikorları negatif (rubella Ig G ve Ig M negatif) olan genç kızlara yapılması önerilmektedir.
Grip aşıları Hamileliğinin son dönemleri grip salgınına denk gelen kadınlarda önerilir. Yine de gebeliğin ilk 3 ayının dolması beklenmelidir.
Kuduz Gebelik düşünülmeden yapılır.
Hepatit A Ev halkında ya da yakın temas halinde olduğu kişilerde varsa yapılabilir.
Su Çiçeği Önerilmez

Gebelikte aşı kullanımında dikkat edilmesi gereken nokta, canlı virüs aşılarının kullanılmayıp "inaktif" aşıların kullanabilirliğidir.

Son yıllarda sağlık marketinde satışa sunulan "HPV aşıları"nın da gebelik süresince kullanılmaması önerilmektedir.

Merhaba arkadaşlar bbiz bugün 15+5 olduk. geçen hafta doktorum bana söyledi aşıyı. Tetanoz aşısı 20.haftada bağlı olduğun sağlık ocağına yaptır dedi. Bilginiz olsun.Sağlıklı günler.

bende 17 ve 20 haftalarda oldum zaten doktor söylemiyor aile hekimine gitmek gerek hamileliğini bildirdin mi onlar sana gün veriyo zaten bende aşı olunmazsa çocuğun doğumda tetenozdan öldüğünü duydum bilmiyorum işte herkes bi şey söylüyo bizim kafada alllak bullak oluyo :(

Back
X