gebelikte kabızlık

mavibahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
322
0
66
kızlar yardım yaaa.. başım dertte bu kabızlıkla, naptıysam olmuyor.. kayısı vs kar etmedi.
fitil falan da kullanıp bünyeyi alıştırmak istemiyorum .ama bu doğuma kadar böle mi olacak hep 5 günde bir tuvalete gidebilicem

önerilerinizi bekliyorum...:43:

ben hemeroid oldum hamilelikte:43: tavsiyem ne olur biliyor musun? asla ıkınma kendini zorlama, bol bol zeytinyağı tüket, ilaç yardımı almaktan çekinme ( duphalac veriyorlar ), doğal her yöntemi dene yani incir ve üserine su, kayısı vs. elinden geldiğince kronik hale getirmemeye çalış.kendini zorlarsan hemeroid kaçınılmaz olur:50:

ben hemeroid oldum hamilelikte:43: tavsiyem ne olur biliyor musun? asla ıkınma kendini zorlama, bol bol zeytinyağı tüket, ilaç yardımı almaktan çekinme ( duphalac veriyorlar ), doğal her yöntemi dene yani incir ve üserine su, kayısı vs. elinden geldiğince kronik hale getirmemeye çalış.kendini zorlarsan hemeroid kaçınılmaz olur:50:

kendimi hiç zorlamıyorum fakat karnım tef gibi geriliyor.. ilaç ta kulllanıp bünyeyi alıştırmak istemiyorumm..
ayy ne zormuş yaaa:44:

seni çok iyi anlıyorum aynı senin gibi düşünerek duphalac vs kullanmadaım şu an nurtopu gibi hemeroidim var :( ilk farkettiğimde nasıl üzüldüm anlatamam. ilaç alışkanlık yapmasın zararı olur vs derken başıma gelene bak. dediğim gibi doğal olarak elinden geleni yap ama arada da ilaç kullan. alışkanlık falan yapmaz zaten gebeliğin sonuna doğru yani benim için bir iki haftadır artık düzene girdi bebek artık farklı yerlere baskı yaptığı için bağırsaklarım rahatladı ama olan da oldu :(

seni çok iyi anlıyorum aynı senin gibi düşünerek duphalac vs kullanmadaım şu an nurtopu gibi hemeroidim var :( ilk farkettiğimde nasıl üzüldüm anlatamam. ilaç alışkanlık yapmasın zararı olur vs derken başıma gelene bak. dediğim gibi doğal olarak elinden geleni yap ama arada da ilaç kullan. alışkanlık falan yapmaz zaten gebeliğin sonuna doğru yani benim için bir iki haftadır artık düzene girdi bebek artık farklı yerlere baskı yaptığı için bağırsaklarım rahatladı ama olan da oldu :(

canım sen zorladınmı ki kendini ben hiç zorlamıyorm.ayrıca ben daha 1.5 aylık hamileyim.benim kabızlık daha çok erken olmalı, bu ayalaradad ilaç kullanmam tehlikeli.kayısı veye zeytin yağından başka:6: ne yapabirim

Benim de hamilelikten once vardi bu sorunum.. Hamile oldugumu ogrendigimden beridir gece yatmadan once sut icmeye basladim , ve inanilmaz iyi geldi .. Sutle birlikte kuru kayisi y da hurma cok iyi geliyor canim .. Istersen bi dene .. Ben gece sut icmedigim zaman zorlaniyorum , Ama sut duzene sokuyor hemen

canım bende çok çekerdim kayısı işe yaramıyo bende
en çok incir ve hurma iyi geldi bana bide bol su içiyorum
bu arada hurmayı çok yeme çünkü rahimi rahatlattığı için düşüğe ve erken doğuma yol açıyor
doğumuna yakın ve doğum zamanı yemenide ayrıca öneririm.

Hamileliğimden önce de bu konuda sıkıntılıydım.
Sabahları açk karnına elma yiyip, üstüne su içiyorum.
Ya da kuru incir ve kayısı yiyip, üstüne su içiyorum,
iyi geliyor.
Bol su içmekte fayda sağlıyor.
Ben böyle idare ediyorum.
Düzelir inş.

teşekkür ederim kızlar
incir, hurma ve sütü de deniycem
umarım faydasını görürüz.
:nazar:

aynı dertten muzdaribim bayanlar hamilelikten önce sadec doğadan form çaylarla yapabiliyordum şimdi onu da içemiyorum doktorum magnesium diasporal ve magnesine calcine verdi zararı yok dedi onlarla idare ediyorum ama çok sıkıntım var

Sanırım benim kadar çok şey deneyen yoktur..Gerçekten çok ciddi bir sorun sıkıntı veriyor doktoruna danışmadan kullanma duphalac die bir şurup var biri tavsiye etti hiç zararı yok dedi direk bağırsaklar emilim yapıyor ve dışkı ile de gidiyormuş..Doktoruma danıştım ara ara kullan rahatlatır dedi hafta da 2 3 defa kullanıyorum ve rahatlatıyor..Sabahları da 5-6 tane kayısıyı 1 bardak suda kaynat ılıyınca ( suyu kalmıyor zaten ) kayısıları ye üzerine de içebiliyorsan ılık süt =))))

ben bu dertten çok çektim,sonunda çok afedersiniz ıkınırken kıçımı feci yırttığım için acilen ameliyat oldum.anal fissür deniliyor,ayrıca hemoroidim de vardı.ameliyatı da sezaryenle doğumdan zordu yani,onu da oldum biliyorum.benim gibi olmak istemeyen arkadaşlara önerim,gerçekten uygularsanız çok işe yarar.ama alışkanlık haline getirmek lazım,birgün rahatlayınca bırakmak yok.sabahları bir kaseye biraz sade nesfit,biraz lifalif,marketlerde var,sade yulaf ezmesi,etinin,bu ikisini karıştırıp üzerine 2kuru kayısı 1kuru incir doğrayıp üstüne süt döküp yiyordum,tadı da çok güzel oluyor.ayrıca günde mutlaka ama mutlaka en az 1elma yiyin,hele de aç karnına yiyip üstüne bol su içince süper etkili oluyor.bunlar müshil gibi aynı anda rahatlatmaz belki ama birkaç gün devam edince düzene girdiğini çok rahatlattığını göreceksiniz.aynı şeyi yaşamamak için öyle dikkat ediyorum ki,2senedir kabız olmadım diyebilirim,ki ben 4,5günde bir kez müshil zoruyla tuvalete çıkan bir insandım.yani özenince oluyor

Back
X