Çok teşekkür ederimKese.kontrolu boş dolu mu yani kimyasal gebelik mi normal gebelikmi
Kalp atisini dinleme
Bazi kan testleri mikrolojik olanlar toksoplazma kizamik grip gibi
14. Hafta ikili test
Bende smear de yapıldı
3lu test 16/18 ben dortlu yaptırdım ucluye gerek.duyulmadi
Dortlu test 16/21
Tetanoz 20.hafta
Detayli ultrason 19/23
Seker yuklemesi 24' hafta aklima.gelenler bunlar
Hayirli.olsun.saglikla.gelsin ufaklık insallah,
Bende şuan uygulamaya göre 6+2 diyor ama emin değilim kanı acilde verdim bende gitmedim henüz kadın Doğuma bügün gideceğim ... test vs o yapar herhalde elimde sadece kan testlerim var benimÖncelikle hayırlı uğurlu olsun Rabbim saglikla sıhhatle meleginizi kucağınıza almayı nasip etsin
Ben 6 haftalık olana kadar kadın doğum uzmanına gitmedim hcg takibini aile hekimliğinde yaptım ve hala tüm testlerimi kan değerleri vitamin degerlerim karaciğer böbrek degerlerim troid hormonu degerlerim vs vs hepsine 3 haftada bir hepsine baktiriyorum. Hem süreç çabuk oluyo hastaneye gitmek için yorulmuyorum. Tüm sonuclarimi da kadın doğum uzmanima gösteriyorum hamilelik döneminde drlar troid hormonunu haklı olarak önemsiyor. Aç olmak gerekiyor ve ben sabah kalkıp o aç halimle hastaneye gitmek istemiyorum çünkü aç kaldığım süreç uzuyo hem tansiyonum düşüyo hem basım ağrıyo ama aile hekimliğinde sabah gidiyorum kan veriyorum toplam yarım saat anca sürüyo.
Ben sürekli yaptığım testlerle birlikte gitmiştim 6+2 de Dr o testleri görünce tekrar test istemedi. Ben hala tüm testlerimi aile hekimliğinde yapıyorum sadece tarama testleri malum hastanede yapıyorum onun içinde açlık gerekmiyorBende şuan uygulamaya göre 6+2 diyor ama emin değilim kanı acilde verdim bende gitmedim henüz kadın Doğuma bügün gideceğim ... test vs o yapar herhalde elimde sadece kan testlerim var benim
Folik asit yazar size ve tüm kan değerlerinize hormonlariniza bakar, karaciğer ve böbrek degerlerinize bakar hepsi de kan testiyle bakilabiliyor . Kronik bir rahatsizliginiz varsa Dr sormayı unutsanbile söyleyin.Şuan elimde hangi testlerin olması gerekiyordu peki ? Yada bugün bana hangi testleri yaparlar ?
İki tüp falan alıyorlar diye hatırlıyorum ama zaten artık tek iğne girişi yapıyorlar tüpleri değiştirerek alttan takiyolar.Tamam teşekkürlertek kan yeter o zaman korkuyorum da kan vermeye
Olabilir tabi geç döllenme de olabilir. Siz içinizi rahat tutun bol bol istirahat ve meyve sebze tüketin . Bebeklerin tutunması için protein önemli .D dgdln bugün ultrasona gittim normal de adetten hesaplayınca 6+2 olması gerekiyordu . Son betam 29 Nisan da 1066 idi bugün gittim ultrason için gğnde geçti baya diye , ultrasonda kese gözüktü ama 4 haftalık henüz dedi. 2.bir kese daha var sanki dedi kan birikmesi de olabilir haftaya yeniden gel dedi , geç döllenme galiba ama değerlerine göre kese küçük gibi dedi , ne oluyor anlamadım yanı kesenin yeri iyi dış gebelik değil dedi çok güzel bir yerde falan dedi haftaya yeniden çağrdı .çoğul gebelikte değerler Yüksek olupta kese küçük olabilir mi ?
Amşn çok teşekkürlerOlabilir tabi geç döllenme de olabilir. Siz içinizi rahat tutun bol bol istirahat ve meyve sebze tüketin . Bebeklerin tutunması için protein önemli .
Her şeyi kafaya takmayın benim doktorum hamilelerde şu detaylara takilmayi da tedavi edebilsek keşke demişti . Kan birikmesi bile olsa korkmayın inanın alacak nasibi varsa o meleğin ne badireler atlatiyor ama yoksa ne kadar sağlıklı görünse de basaramiyor.
Ben yoğun kanamayla hastanede yattım ultrasonda melegimin kesesini o akan kanların arasında gördüm ultrason görüntüsünü de gözümün önünde tutuyorum sürekli olurda ilerde ona kizarsam birlikte neler atlattık göreyim diye.
Siz inanın dua edin üzerinize düşeni yapın sağlıklı beslenin gerisi Rabbimin takdiri. Şimdi bunları söylemek bana kolay geliyo ama inanın çok zorluklar atlattım. Hamileliginizin tadını çıkarın.rabbim saglikla sıhhatle meleginizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
geçmiş olsun benim ilk gebeliğimde de olmuştu şimdi yine oluyor arada inşaallah bir sıkıntı yoktur.D dgdln merhaba hep size soruyorum ama tecrübelerinizden yararlanmak gerçekten iyi oluyor , ben Öğretmenim bir köy oklusunda dün okuldan sonda eve gittim ama okuldan her zaman 2 de çıkarım dün 3 de çıktım bir veliim geldi omunla konuştuk falan , neyse aracım ile eve giderken her zaman dikkat ettiğim tümseklere pek dikkat edemedim aklım velideydi sürekli aile sıkıntıları varmış falan , eve geldim çamaşırım vardı onu serdim evim küçük 1+1 gibi sadece minik çamaşır olsaydı var bunu söyleme sebebim şu evi de süpürdüm aama 10 dk falan sürdü sonra da kuruyemiş falan atıştıp tam yatağa geçiyordum ki akıntım geldi lavoboya gittim kahverengi lekelenme ama koyu kahve çok çok çok koyu afedersiniz sanki çikolata gibi yani çok korktum doktorunu aradım hemen e reçete ile progrtron yazdı eşim de aldı hemen yemek yedim içtim ilk lekelenmeden sonra pek bir lekenme olmadı sonra yine o leke geldi yine rengi kahverengi yine duramadım doktoru aradım , sağlıklı yada sağlıksız gebeliklerde oluyor bir hafta sonra tamamen anlarız dedi ilaçla devam et dedi , şuan yine okuldayım kendimi yormamaya çalışıyorum ama çocuklarım 1.sınıf pek mümkün değil ... ne yapsam bu durum normal mı eşim hastaneye gidelim doktora diyor doktor gerek yok gelmene yorma kendini dedi .. ağrım sızım asla yok , kendimi iyi de hissediyor gibiyim sadece ilaç biraz uyku veriyor sanırımm onun uyuşukluğu var ... sizce ne olmuş olabilir ikinci kesemi dediği kan pıhtısı falandı omu dışarı attı kendini acaba olumlu düşünüyorum ama engel olamıyorum merakıma
Aminn inşAllahgeçmiş olsun benim ilk gebeliğimde de olmuştu şimdi yine oluyor arada inşaallah bir sıkıntı yoktur.
Öncelikle hamileliğinde lekelenme yaşamak dr lar tarafından da normal sayılıyor sadece belirttiğiniz kahverengi ya da siyaha yakın lekelenme şeklinde olması .bu kanın eski kan olduğu anlamına geliyor ve gerçekten çok az olduğu akıntıyla karşınca bize olduğundan daha fazla gibi hissettiriyor. Eve geldiğinizde dinlenmek yemek yemek önceliğiniz olsun .ben kendimi iyi hissediyorum ev küçük falan diye düşünmeyin. Ben bir gün aşırı kötü durumdayken ertesi gün iyi hissedince evde bişeyler yapmaya çalışırdım sanki yataktan o rahat kalkan kişi ben değilmişim gibi ağrılar sancılar başlardı. O yüzden dinlenin ogretmensinjz yeterince yorucu bir mesleğiniz . Madem eviniz küçük eşiniz süpürsün çamaşırları o assın . Eminim söyleyince yapar .biz kendimizi iyi hissederken başkasına iş yapmasını söylerken rahatsız oluyoruz ama böyle yapmayalım. Eve gelin yiyin için yatın dinleninD dgdln merhaba hep size soruyorum ama tecrübelerinizden yararlanmak gerçekten iyi oluyor , ben Öğretmenim bir köy oklusunda dün okuldan sonda eve gittim ama okuldan her zaman 2 de çıkarım dün 3 de çıktım bir veliim geldi omunla konuştuk falan , neyse aracım ile eve giderken her zaman dikkat ettiğim tümseklere pek dikkat edemedim aklım velideydi sürekli aile sıkıntıları varmış falan , eve geldim çamaşırım vardı onu serdim evim küçük 1+1 gibi sadece minik çamaşır olsaydı var bunu söyleme sebebim şu evi de süpürdüm aama 10 dk falan sürdü sonra da kuruyemiş falan atıştıp tam yatağa geçiyordum ki akıntım geldi lavoboya gittim kahverengi lekelenme ama koyu kahve çok çok çok koyu afedersiniz sanki çikolata gibi yani çok korktum doktorunu aradım hemen e reçete ile progrtron yazdı eşim de aldı hemen yemek yedim içtim ilk lekelenmeden sonra pek bir lekenme olmadı sonra yine o leke geldi yine rengi kahverengi yine duramadım doktoru aradım , sağlıklı yada sağlıksız gebeliklerde oluyor bir hafta sonra tamamen anlarız dedi ilaçla devam et dedi , şuan yine okuldayım kendimi yormamaya çalışıyorum ama çocuklarım 1.sınıf pek mümkün değil ... ne yapsam bu durum normal mı eşim hastaneye gidelim doktora diyor doktor gerek yok gelmene yorma kendini dedi .. ağrım sızım asla yok , kendimi iyi de hissediyor gibiyim sadece ilaç biraz uyku veriyor sanırımm onun uyuşukluğu var ... sizce ne olmuş olabilir ikinci kesemi dediği kan pıhtısı falandı omu dışarı attı kendini acaba olumlu düşünüyorum ama engel olamıyorum merakıma
Her şey için teşekkürler , Allah eşimden razı olsun sahurdu iftardı beni hiç yormadı benden çok o dikkat eder zaten bizeÖncelikle hamileliğinde lekelenme yaşamak dr lar tarafından da normal sayılıyor sadece belirttiğiniz kahverengi ya da siyaha yakın lekelenme şeklinde olması .bu kanın eski kan olduğu anlamına geliyor ve gerçekten çok az olduğu akıntıyla karşınca bize olduğundan daha fazla gibi hissettiriyor. Eve geldiğinizde dinlenmek yemek yemek önceliğiniz olsun .ben kendimi iyi hissediyorum ev küçük falan diye düşünmeyin. Ben bir gün aşırı kötü durumdayken ertesi gün iyi hissedince evde bişeyler yapmaya çalışırdım sanki yataktan o rahat kalkan kişi ben değilmişim gibi ağrılar sancılar başlardı. O yüzden dinlenin ogretmensinjz yeterince yorucu bir mesleğiniz . Madem eviniz küçük eşiniz süpürsün çamaşırları o assın . Eminim söyleyince yapar .biz kendimizi iyi hissederken başkasına iş yapmasını söylerken rahatsız oluyoruz ama böyle yapmayalım. Eve gelin yiyin için yatın dinleninlekelenme çok uzun surmedigi sürece ve pempe kırmızı renklerine dönmediği sürece içinizi rahat tutun . Ben yoğun kanama yaşadım 24 saat boyunca sürdü sonrasında tam 4 gün lekelenme yaşadım her tuvalete gittiğinde ic camasirimda yoğun kahverengi leke vardı. Şükür o günleri atlattık. En önemli şey sizin kendinizi iyi hissetmeniz strese girmemeniz, morel motivasyonunuzu yüksek tutun hamileliginizin tadını çıkarın
Çok acil durumlar dışında veli gorusmelerinizi de kıssa kesmenizi tavsiye ediyorum rica edin bu konuda anlayış gostermeyecek insan yoktur. Onlarla görüşürken ayakta olmayın oturun muhakak. Rabbim sağlıkla sıhhatle meleginizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Evet söylememekte haklısınız doğru. Rabbim tüm annelerin yardımcısı olsunHer şey için teşekkürler , Allah eşimden razı olsun sahurdu iftardı beni hiç yormadı benden çok o dikkat eder zaten bizelekelenme dediğim gibi ara ara ve kahverengi ... henüz 4 haftalık olduğu içim kimseye demedim , kalp atışımı duyana kadar demeyeceğim dedim kendi kendime , o sebeple okul idarem de velilerim de durumu bilmiyor , görüşmeleri oturarak yapıyorum tabi ki ama , gün içinde yorucu geçti sanırım , 1 .sınıflar ve hala oyun çocukları hepsi çok hareketli yormamaya çalışıyorum kendimi İlaçlarımı aldım , şuan dersim boş mescidde biraz ayaklarımı uzattım Rabbimm yardım etsin Benim de bu süreçlerim geçsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?