Gebelikte idrarda protein cikmasi ne demek?

annemirac

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
182
2
118
Arkadaşlar 12 haftaligim bugün sağlık ocağında kan idrar testi verdim. İdrarında protein çıkmış , Dr tansiyonumu olcturdu düşük çıktı ( genelde öyle ) . ilk gebeligimde yaşamadimböyle birşey ,hemşire ödem tansiyon yüksekliği falan sordu yok olmadı dedim. Açıkçası korktum sonucum da PROTEİN ---->ESER yazıyor zaten. Bu ne demek ? Bu işi bilen yada yaşayanlar biraz bilgi verir mi, kendi randevuma daha var çok uzuldummm :KK43:
Tesekkur ederim.
Ekledim dosya olarak sonuç kartimi...

Eklentiler

• IMG_20150821_210557.webp
    IMG_20150821_210557.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 8.324
Canım gebelikte idrar da protein kaçağı olunca vücudun da fazla ödem oluyor ve tansiyon yüksek oluyor sürekli ve bunlar 20. Haftadan sonra belirgin bir şekilde ortaya çıkar doktor kontrolünde olman lazım. Tıp dilinde preeklampsi deniyor. birde 36. Haftadan sonra sezeryan ile doğum gerçekleşiyor ..

Çünkü tansiyon yüksekliği bebek için iyi değil . Tuzu azalt elinden geldiği kadar kendine dikkat et sıkıntıya girme canım kendi doktorunla görüş protein kaçağı olduğunu bildir

Ben yaşadım ilk oğlumda
Şükür 40 ı doldurdum
Şimdi henüz ortaya çıkmadı ama ben gayet dikkatli yaşıyorum bol su tüketiyorum su önemli..
İhtiyaten bebe aspirini kullanıyorum
Sakin stressiz yaşamaya özen göster
2 li 3 lünü yaptır
Ayrıntılı ıltrasonda bebeğin kordonuma ve böbreklerine baktır

Bende vardı. Protein kaçağı,yüksek tansiyon ve ödem. Aşırı şişmiştim bileklerim o kadar şişiyorduki bazen yürüyemiyordum. Günde 4 kez tansiyon hapı kullanıyordum.
Tansiyonunu düzenli aralıklarla ölç fazla tuz tüketme ve kilona dikkat et en önemliside sinir ve stres yok. Aniden fazla kilo almaya başlarsan ödem oluşuyor demek oluyor.

Arkadaşlar benim.tansiyonumu şimdilik düşük. Normalde de oyleyimdir.
Tesekkur ederim yorumlarınız için...
Bu protein sonucu eser yaziyor bunun hakkında bilgi verse biri :(

merheba uzun zamandır kafamı karıştıran bi konu bu hamile degilim fakat protein kaçagı hastayım ama hamile kalmak istiyorum acaba bu sorunu yaşadıgı halde hamile kalan varmı ve sonrasında neler yaşanıyo daha yeni üye oldugum için konu açmasınıda bilmiyorum :) cvp verirseniz çok memnun olurum

Bende geçen hafta 24 saatlik idrar verdim protein max 150 olmasi gerekirken 200 küsür çıktı dr çok riskli sınır değil ama sürekli tansiyon ölç dedi 32. Haftaya gircez tansiyonum hep 100/70 hiç yüksek çıkmadı inşallah bi sorun olmaz erken doğum falan olmaz inşallah çünkü bebeğim zaten 2 hafta küçük

Bende geçen hafta 24 saatlik idrar verdim protein max 150 olmasi gerekirken 200 küsür çıktı dr çok riskli sınır değil ama sürekli tansiyon ölç dedi 32. Haftaya gircez tansiyonum hep 100/70 hiç yüksek çıkmadı inşallah bi sorun olmaz erken doğum falan olmaz inşallah çünkü bebeğim zaten 2 hafta küçük

inşallah canım allah saglıklı sıhhatli eline almayı nasip etsin umarım

Kızlar merhaba bendede protein kaçağı cikti 31+3 günlük gebeliğim var tansiyon ve ödem. Olmadığı için doktorum çok üstüne düşmedi bu durumu yaşayan hamislerrr neler atlattıniz dogumlariniz nasıl oldu acaba

Tansiyonum genel olarak düşük 9/5 veya 10/6 fakat rutin kontrolde idrar testinde protein pozitif çıktı bilgisi olan var mı

Ben oglumda hamile çok kötüydüm kusmalar nobetler tansiyon 4aydan sonra çıktı ekim yuzum sisti ayaklarından itibaren sukur 39haftaya kadar dr kontrolünde hastanede yattım sukur sağlıklı i şekilde doğum gerceklesti dikkat edilmesi lazimm

Arkadaşlar 12 haftaligim bugün sağlık ocağında kan idrar testi verdim. İdrarında protein çıkmış , Dr tansiyonumu olcturdu düşük çıktı ( genelde öyle ) . ilk gebeligimde yaşamadimböyle birşey ,hemşire ödem tansiyon yüksekliği falan sordu yok olmadı dedim. Açıkçası korktum sonucum da PROTEİN ---->ESER yazıyor zaten. Bu ne demek ? Bu işi bilen yada yaşayanlar biraz bilgi verir mi, kendi randevuma daha var çok uzuldummm :KK43:
Tesekkur ederim.
Ekledim dosya olarak sonuç kartimi...
merhaba şuan seninle aynı durumdayım benimde tahlil sonucumda eser miktarda protein çıktı 5 haftalık hamileyim. neler yaşadın düzeldimi daha sonra bende çok merak ediyorum

Merhabalar yengemde şuanda 5 haftalık hamile ve aşırı miğde ağrısıyla hastaneye gittiğinde öğrenmiş protein kaçağı olduğunu acaba sizin durumunuz ne oldu bebek sağlıklı mı

Tansiyon yüksek olmayınca doktorlar bişey olmaz diyor umursamıyor ama nolur herkes çok dikkat etsin. O sorumsuz doktorlara güvendim bebeğimi kaybettim. Her gittiğimde çok iyi diyip gönderdiler. 40haftamı doldurduğum halde doğumu başlatmadılar. Normal sancım 40+6da başladı.sancı esnasında bebeğimin kalbi durdu. .sırf kendilerine korona bulaşmasın diye ilgilenmeden gönderiyorlar.kimbilir kaç kişinin hayatını mahvettiler.

Back
X