MerhabaArkadaşlar merhaba, 27 haftalık hamileyim ve bebeğimin ayak ve karın çevresinde 3 hafta gelişme geriligi tespit edildi. Aynı zamanda damarda centikte görülmüştü fakat en son gittiğimiz kontrolde çentigin duzeldigini söylediler ancak kilo alımı hala çok yavaş 1 haftada 30gr almış.
Forumda çok araştırdım ama başlık bulamadım bununla alakalı. Bu durumda olan ya da geçirmiş olanlar varmi? Erken doğum riski varmış doktor öyle dedi gerçekten bu durumda olanlar erken mi ve kac kg doğum yaptı? Hamile olan Arkadaşlar da suanda kacinci haftadalar? Süreç ile alakalı ne yapıyorlar?
Gelişim geriligi olup sonradan haftasına yetisenler var mi?
Sizlerden bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var, bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum.Şimdiden teşekkürler.
Suan nasil peki durumu?Ben 28. Haftada doğurdum, 24 de durmuştu gelişimi. 640 gramdı doğdu.
10 yaşında, yaşıtlarına göre minyon bir çocuk ama şükür başka bir sıkıntısı yokSuan nasil peki durumu?
Canim verdiğin bilgiler için çok saol. Sizin 36 da gelismiyo diyip mi aldılar hemen birde hiç mi kilo almıyordu yoksa 10 20 gr da olsa alıyor muydu? Benim suyumda sorun yok kontrol ediyor doktor gayet iyi dedi. Beslenmeme dikkat ediyorum 2 haftadır ama 1 haftada 40 - 50 gr almış bebegim bilmiyorum yeterli mi, siz kaç kg doğum yaptınız acaba? Birde kuveze girdimiMerhaba
Oncelikle lutfen sakin kalmaya calisin ve bol bol dua edin .Stres yapmaniz yavrunuzu da strese sokar.Ben 36 haftalik dogum yaptim.Son haftaya kadar haftasiyla uyumluydu.Son 10 gun falan karin olcusu geri kalmaya basladi.Burada oncelikle bakilan hamileligin basindan beri bu olcumlerde mi yoksa sonradan mi geri kalmaya basladi.Benim suyum azalmaya baslamisti.Sizin suyunuzda sorun yoksa,rahim yaşlanmasi olabilir .Ya da olcumleriniz normale donebilir.Bazen ultrason makinesinden bile farkli sonuc cikabiliyor.Yegenim 30.haftada dogdu.8 yasinda cok akilli bir cocuk.
Beslenmeniz nasil bilmiyorum ama kasar peyniri,muz kg aldirir bebege.Yumurta yiyin bol bol.
İns saglikla kucaginiza alirsiniz.
Bir nebze yaninizda olmak istedim.
Dua ile..
Yani zaten bebekler son haftalarda cok kg almaya basliyor.Kizim 36.haftada 2.300 gr dogdu.Haftasiyla uyumluydu ,iyiydi kg alimi.Tabi ben de bir de gebelik sekeri vardi.Diyet yapmak durumundaydim.Protein,sebze agirlikli beslendim.Sizin sekerinize bakilmistir sanirim.O da cok buyuk etken.Ben normal rutin kontrole gitmistim.Hadi artik alalim dedi drum.Artik 2,3gunde bir kontrole gidiyorduk zaten.Bana o gun birsey demedi olcumlerle ilgili ama sanirim hem suyundan hem olcumlerden artik strese sokmayalim dedi bebegi.Kuveze girmedi.Hicbir sıkinti olmadan spinal dogumla kucagima aldim .Muhtemelen sizi yakin takip edecekler.Dedigim gibi tevekkull edip,mumkun oldugunca stres yapmayin .Saglikla gelecek ins.En fazla erken alirsiniz kucaginiza:)Canim verdiğin bilgiler için çok saol. Sizin 36 da gelismiyo diyip mi aldılar hemen birde hiç mi kilo almıyordu yoksa 10 20 gr da olsa alıyor muydu? Benim suyumda sorun yok kontrol ediyor doktor gayet iyi dedi. Beslenmeme dikkat ediyorum 2 haftadır ama 1 haftada 40 - 50 gr almış bebegim bilmiyorum yeterli mi, siz kaç kg doğum yaptınız acaba? Birde kuveze girdimi
Canim çok saol yarin kontrolüm var bakalım inşallah dediğin gibi kaldığı kadar kalsin içeride. 37 de de doğsa kuveze alınır mı acaba ben ufak bir şehirdeyim burada yenidogan yoğun bakımı yok maalesefMerhaba hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla hayırlısı ile vaktinde kucağınıza alırsınız inşallahbende zamanında araştırma yapmıştım karın çevresi geriliği için bişey bulamamıştım
31. Haftamda benimde karın çevresi geriliği görülmeye başladı her hafta kontrole gittim perinatoloji bölümü takip etti bende gebelik şekeri ve geriliğin stresinden tansiyonda çıktı böyle olunca hastanede yattım şeker tansiyon kontrol altına alınınca taburcu olduk haftalık kontrollerde yine tansiyon yüksek çıkınca yatisim yapıldı 33. Haftanın içindeydim suyumda da azalma çıktı sizin suyunuz iyiymiş gerilik durumlarında doktorum 37ye kadar bekleyip öyle doğum olacağını söylemişti benim sudaki azalma olunca 34+2 de sezeryanla doğum yaptım oğluşum küçük doğdu saglik problemi olmadı şükürler olsun kilo alması için 20 gün küvözde kaldı sizde tedirgin olmayın stres en büyük düşman belki minyon olacak bebeğiniz ondan karın çevresi geri yada kilosu az doğacak siz bebeği besleyecek şeyler tüketmeye çalışın muz kaşar yumurta inşallah sağlıkla zamanında gelir kuzunuz sıkıntı yapmayın sakın dua edin Rabbim en hayırlısını biliyor
İnşallah gününü tamamlar kuzu sen stres yapma ama herşeyin hayırlısıCanim çok saol yarin kontrolüm var bakalım inşallah dediğin gibi kaldığı kadar kalsin içeride. 37 de de doğsa kuveze alınır mı acaba ben ufak bir şehirdeyim burada yenidogan yoğun bakımı yok maalesef
Canim kac kg doğdu peki 37. haftada? Birde beslenmene dikkat etmene rağmen mi kilo almadı. 2 haftadır sadece kalsiyum ve protein besleniyorum. Karbonhidrat dahi yemedim.Benim de 28. Haftada gerilik başladı bir haftaydı iki oldu üç oldu doktorum dört olursa doğurtmak zorundayım riske atamam dedi 37. Haftada kontrole gittim gerilik dört haftaya çıkmıştı bir haftada hiç kilo alamamış gelişimi tamamen durmuş. Doktorum doğurmak zorundasın dedi öğlende yatışım yapıldı suni sancı verdiler iki kere ertesi sabah 9 da normal doğumla meleğimi kucağıma aldımsolunum sıkıntısı da yoktu çok şükür küvezde yatmadı prematüre olduğu için biraz zorlu süreçler geçti ama şuanda dört aylık olduk bile
Tabi bu anlattıklarım anlatmak kadar kolay olmadı gerilik başladıktan sonra hergün ağladım beynimden vurulmuşa döndüm kendimi çok suçladım ama tecrübe edindiğim kadarıyla bu olayda en etkili şey stres. Sakın stres yapma Allahın izniyle alırsın bebeğini inşallah kucağınasağlıklı olsun da prematüre olsun hiç dert etme kendine sen üzüldükçe bebişin de üzülür
2500 doğdu ben de çok dikkat ettim ne derlerse yedim zaten o yüzden 37. Haftada olmama rağmen 18 kilo almıştım 40 ı görsek nolurdu bilmiyorumCanim kac kg doğdu peki 37. haftada? Birde beslenmene dikkat etmene rağmen mi kilo almadı. 2 haftadır sadece kalsiyum ve protein besleniyorum. Karbonhidrat dahi yemedim.
Yaa cok sevindim.Drlar once hep olumsuzu soylerler.İcinizi ferah tutun.Ne guzel buyuyormus bakin.Beslenmeniz ve stres yapmamaniz cok onemli.Cok kuvvetli gelecek bebisiniz Allah in izniyle...Masallah kuzumaKizlar merhaba burada derdime derman olmaya çalıştınız bilgilendirmek istedim sizide bebegim büyüyor ama risk devam ediyor dedi doktor. Amacımız önce 34 e ulaşmak sonra da olursa 37 ye ulaşmak dedi. Bana da dua edin olur mu sag Salim vaktinde kucağıma alayim yavrumu.
Nasıl gidiyor bebeğinizin durumu nasilKizlar merhaba burada derdime derman olmaya çalıştınız bilgilendirmek istedim sizide bebegim büyüyor ama risk devam ediyor dedi doktor. Amacımız önce 34 e ulaşmak sonra da olursa 37 ye ulaşmak dedi. Bana da dua edin olur mu sag Salim vaktinde kucağıma alayim yavrumu.
Merhaba bende 33 haftalik gebeyim.. önce 10 gün sonra 20 güne çıktı geriliğim. Sizin gerilik oldugunda bebeginizin kilosu normal mi ilerledi. Kac kilo doğduBenim de 28. Haftada gerilik başladı bir haftaydı iki oldu üç oldu doktorum dört olursa doğurtmak zorundayım riske atamam dedi 37. Haftada kontrole gittim gerilik dört haftaya çıkmıştı bir haftada hiç kilo alamamış gelişimi tamamen durmuş. Doktorum doğurmak zorundasın dedi öğlende yatışım yapıldı suni sancı verdiler iki kere ertesi sabah 9 da normal doğumla meleğimi kucağıma aldımsolunum sıkıntısı da yoktu çok şükür küvezde yatmadı prematüre olduğu için biraz zorlu süreçler geçti ama şuanda dört aylık olduk bile
Tabi bu anlattıklarım anlatmak kadar kolay olmadı gerilik başladıktan sonra hergün ağladım beynimden vurulmuşa döndüm kendimi çok suçladım ama tecrübe edindiğim kadarıyla bu olayda en etkili şey stres. Sakın stres yapma Allahın izniyle alırsın bebeğini inşallah kucağınasağlıklı olsun da prematüre olsun hiç dert etme kendine sen üzüldükçe bebişin de üzülür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?