gebelikte evcil hayvanlar

K

kucukkedicik

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi kucukkedicik
kızlar gebelikte evcil hayvanlar tehlikeli olabiliyor. taşıdıkları bazı bakteriler bizim için zararlı olabiliyormuş.

Köpekler: Köpeklerin gebelik sırasında ve sonrasında, eğer aşı ve kontrolleri düzenli olarak yapılıyorsa, yaratabilecekleri en önemli sağlık sorunları fiziksel travmalardır. Köpeklerin ısırma ve tırmalamaları tetanoz, yara infeksiyonları ve kuduz gibi infeksiyonların ortaya çıkmasına neden olabilir.
Kediler: Kediler de tırmalama ve ısırıkla yaralanmalara neden olabilirler. Bu yaralanmalar tetanoz, yara infeksiyonları ve kuduz bulaşmasına neden olabilir. Kedilerin gebelikte neden olduğu en önemli sağlık sorunu toksoplazmoz infeksiyonudur.
Sürüngenler: Kertenkeleler, iguanalar, kaplumbağalar, kurbağalar yılanlar ve diğer sürüngenler sık olmamakla birlikte evde beslenmektedir. Gerekli hijyen kurallarına dikkat edilmemesi durumunda bu hayvanlardan bulaşabilecek en önemli infeksiyon etkeni salmonella bakterileridir. Sürüngenlerin evde, mutfakta serbestçe dolaşmasına izin verilmemelidir. Sürüngenlere ve kafeslerine temas ettikten sonra eller su ve sabunla yıkanmalıdır.
Kuşlar: Kuşunuz sağlıklı ise siz ve bebeğiniz için bir sorun oluşturmayacaktır. Kuşlar kampilobakter, salmonella, klamidya gibi infeksiyon etkenlerini ve bazı parazitleri bulaştırabilir. Kuşunuzun veteriner tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır. Kuşa ve kafesine dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın. Kafes temizliğini siz yapmayın.

kızlar daha detaylı bilgi için:

benim de iki tane kırmızı yanak su kaplumbağam var. ben onlardan ayrılamam ya.

bakın videolarını da koydum.

[youtube]WmRMyeA8y10[/youtube]

[youtube]SkGXviPitOg[/youtube]

kucuk kedıcık paylasımın ıcın tesekkurler... benımde evde muhabbet kusum var..:asigim:bende ondan ayrılamam..:1shok:gercı henuz hamıle degılım amasenağlama

sevgılera.s.

canım çok tatlı bi kuşun var.

inan ben her türlü evcil hayvan besledim. tavşan, kedi, sincap, kaplumbağa, balık... sırnaşık şey

ama bi tek kuş kısmet olmadı. çok tatlıymış.

dikkat edersen bişey olmaz tatlım ama işte insan korkuyo.
bi derler ya hani bakıp ıyyy falan dersen benzermiş. ama ben hiç ıyy dermiyim bunlara yerim ben onları.

zaten fazla elime falan almamaya çalışıyorum. sonuçta genelde suda yaşayan hayvanlar. tedirgin oluyorlar. suda çok rahatlar.

sende eline fazla almazsan kafesini de başkası değiştirirse sorun olmaz inşallah canım.

bu arada aşağıdaki tickerda teste 7 gün yazıyo ya kafamçokkarıştı

ben hep 8 diye sayıyıodum içimden. allah allah. heralde o regl olma gününü mü diyo anladım valla

canım çok tatlı bi kuşun var.

inan ben her türlü evcil hayvan besledim. tavşan, kedi, sincap, kaplumbağa, balık... sırnaşık şey

ama bi tek kuş kısmet olmadı. çok tatlıymış.

dikkat edersen bişey olmaz tatlım ama işte insan korkuyo.
bi derler ya hani bakıp ıyyy falan dersen benzermiş. ama ben hiç ıyy dermiyim bunlara yerim ben onları.

zaten fazla elime falan almamaya çalışıyorum. sonuçta genelde suda yaşayan hayvanlar. tedirgin oluyorlar. suda çok rahatlar.

sende eline fazla almazsan kafesini de başkası değiştirirse sorun olmaz inşallah canım.
tesekkurler teyzesıı:roflol:kıslar benım muhabbet kusu konusyorr..ANNECIM demeyı ogrettımsenağlamakusun annecım demesı bıle ınsanı okadar cok mutlu edıyorkıı:1hug:

Cnm Zaten Normaldede Tehlikeli Ben Köpeklerle çok Haşir Neşirdim Küçükken Ve Gebelikte Ilk Testimde Neyseki Atlatmişsin Demişti...ama Hayvanlara Karşi özel Ilgim Varrrr Hamileykende Dayanamayip Hep Severdimm

Ay Ya Içim Bi Tuhaf Oldu şimdi ölen Kuşuma Benziyo..çok Kötü Oldum şimdi Yaaaaa..çok Benziyor Meksika Kuşuydu Benimkide 7 Sene Yaşadi Ve Ellerimde öldü Ya çok Ağladim şu Anda Ağliyorummm

Ay Ya Içim Bi Tuhaf Oldu şimdi ölen Kuşuma Benziyo..çok Kötü Oldum şimdi Yaaaaa..çok Benziyor Meksika Kuşuydu Benimkide 7 Sene Yaşadi Ve Ellerimde öldü Ya çok Ağladim şu Anda Ağliyorummm

egemencımm yapma boyle canımm..fotografı kaldırayım barıı..aglama lutfennsenağlama

tesekkurler teyzesıı:roflol:kıslar benım muhabbet kusu konusyorr..ANNECIM demeyı ogrettımsenağlamakusun annecım demesı bıle ınsanı okadar cok mutlu edıyorkıı:1hug:

ayy çok güzel. nasıl öğrettin..

ya işte dikkat edersek bişey olmaz inşallah ya.

egemencim önceden o mikrobu alırsan sorun olmuyo diye biliyorum. ama almamışsan ve gebeyken alırsan o zaman riskli.

ayy çok güzel. nasıl öğrettin..

ya işte dikkat edersek bişey olmaz inşallah ya.

egemencim önceden o mikrobu alırsan sorun olmuyo diye biliyorum. ama almamışsan ve gebeyken alırsan o zaman riskli.
kucukkedıcık sureklı aynı kelımeyı soylersen bellı bır zaman gecınce oda ogrenıyor ve soylemeye baslıyor..:dance:
bu arada egemen muhabbet kusunun fotosundan etkılendıgı ıcın kaldırdım..olen kusuna benzıyormussenağlama

sevgıler..yerimseniben

canim bilgilendirdigin icin tesekkurler bendede su kaplumbagasi var suyunu degistirirken elime aldim acaba bisey olurmu diye dusunmustum bundan sonra ellemem!!

kkızlar ciddden bu uyarıyı dikkate alın
ben ilk hamileliğimde hayvanlardan bulaşan bakteri toksoplasma yüzünden düşük yaptım
allah kimseye vermesin
çok dikkat edin canlarım...

X