• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Euthyrox kullanimi

Unstoppable

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2022
581
385
33
Arkadaslar merhaba bugun hcg 2000, tsh 3.15 cikti. Doktor dahiliyeye yönlendirdi. Doktor da 2 bucugun altina çekmeliyiz dedi ve Euthyrox 25 mg yazdi. Yarim icecekmisim yani 12.5 mg. Bir de ultrason yazdi nodul var mi diye bakilacakmis. Ilacin prospektusunde gebelikte kullanilmamalidir yaziyor. Cok tedirgin oldum. Doktoruma persembe gunu gidecegim o gune kadar icmeme karari aldim. Bu ilaci kullanan var mi, bilgilendirirse cok sevinirim.

Kafana gore nasıl icmemeye karar veriyosun.zararı olsa doktor niye yazsın. Deger yukselirse bebek icin daha zararlı. Benim düzenli olarak kullandıgım bi ilac

Arkadaslar merhaba bugun hcg 2000, tsh 3.15 cikti. Doktor dahiliyeye yönlendirdi. Doktor da 2 bucugun altina çekmeliyiz dedi ve Euthyrox 25 mg yazdi. Yarim icecekmisim yani 12.5 mg. Bir de ultrason yazdi nodul var mi diye bakilacakmis. Ilacin prospektusunde gebelikte kullanilmamalidir yaziyor. Cok tedirgin oldum. Doktoruma persembe gunu gidecegim o gune kadar icmeme karari aldim. Bu ilaci kullanan var mi, bilgilendirirse cok sevinirim.
Gebelige baglı troid var bende ilk oglumda hamilelik boyunca kullandım 50 mcg olanını şimdi yine kullanıyorum tam tersi troid ilacı kullanılmazsa sıkıntı çünkü gebelikte troid bebegi etkiliyor zeka gelişimi vs de etkisi var diye okumuştum ilk hamilelikte troid çıkınca

iki hafta belki daha fazladır içiyorum ben
kardeşim bütün gebeliği boyunca kullandı ve doz artırmak zorunda kaldı yeğenimin çok şükür hiçbir sağlık sorunu yok
ilacı için tiroid düşük tehlikesi bile yapabiliyor diye biliyorum

Ben ilk gebeligimde surejli doz artirilarak dogurana kadar kullandım kullanmanın degil kullanmamanin zarari var

Kafana gore nasıl icmemeye karar veriyosun.zararı olsa doktor niye yazsın. Deger yukselirse bebek icin daha zararlı. Benim düzenli olarak kullandıgım bi ilac
Kafama gore icmeme karari almadim doktoruma da danisip oyle icmeye baslayacagim dedim. O yuzden de sizlerden bilgi istedim ilacin icinde gebelikte kullanılmamalıdır yazinca ne yapayim. Deger ust sinirin disinda olmadigi icin 3 gun bekletiyorum sadece. Isini iyi yapan doktorlari tenzih ediyorum ama doktor hatalarindan kaynakli bir suru insanın hayati olumsuz etkilenebiliyor. Boyle kritik durumlarda baska bir doktora da danismayi daha uygun buluyorum ben.

Canim 11 haftalık hamileyim ve ilaca devam ediyorum korkma asil gebelikte tsh yukselir ve ilac kullanmaz isen sıkıntı yasama ihtimalim var ben 50mg iciyorum takip ediliyo tsh degerim duzenli olarak icini rahat tut. 😍

Gebelikten önce başlamıştım hala devam ediyorum; doktorunuz sizi yönlendirecektir zaten ama tsh ın kontrol altında tutulması önemli o nedenle her ay kan verip doz ayarlaması yapıyoruz.

100 mg kullandığım da oldu 25 mg kullandığım da, şuan 50 mg’lik ilaç kullanıyorum. Doktorunuz yazdıysa vakit kaybetmeden kullanmaya başlayın, hayırlı olsun gebeliğiniz🌸

Gebelikten önce başlamıştım hala devam ediyorum; doktorunuz sizi yönlendirecektir zaten ama tsh ın kontrol altında tutulması önemli o nedenle her ay kan verip doz ayarlaması yapıyoruz.

100 mg kullandığım da oldu 25 mg kullandığım da, şuan 50 mg’lik ilaç kullanıyorum. Doktorunuz yazdıysa vakit kaybetmeden kullanmaya başlayın, hayırlı olsun gebeliğiniz🌸
Gercekten icim rahatladi yarim ictim az once cok sag olun bayagi tedirgindim mesajlardan once.

Gebesiniz ve içmeniz gerekiyor tsh yükselebilir... Ben ilk gebeliğimde kullanmıştım şimdi 2.ci hamileyim tsh sonucum iyi olmasına rağmen Dr ilacını iç dedi kullanıyorum

Merhaba degerim 10 gun sonra yaptirdigim tahlilde 0.80e dusmus doktor sadece cumartesi pazar yarimsar ic dedi. Bu ilaci boyle hep kullanmak mi gerekiyor? Sizin doktorunuz 0li degerlere düşünce nasil bir yol izliyor?

Merhaba degerim 10 gun sonra yaptirdigim tahlilde 0.80e dusmus doktor sadece cumartesi pazar yarimsar ic dedi. Bu ilaci boyle hep kullanmak mi gerekiyor? Sizin doktorunuz 0li degerlere düşünce nasil bir yol izliyor?
Tam net hatırlamamakta birlikte ben haftaiçi ve haftasonu doz değerlerimi farklı tutmuştu.
Doktorunuz hangi dozu önerdiyse o şekilde devam edin. Bu biraz deneme yanılma gibi oluyor, aylık takibe göre değişiyor dozlar.

Düşük olması yüksek olmasından daha iyi demişti bana doktorum.

Bende hastaneye gittim yüksek çıktı gebe kalmami engeliyor bana iki tane triod ilacı yazdı biri 100 mg diğeri 50 mg birinde 4. Gün yazıyor diğerinde 3 .gün yazıyor kaç yere sordum kimse anlamadı doktorumda uzak nasıl yapmalıyım bilen varmı

Ben de ilk gebeliğimde doğuma kadar düzenli kullanmıştım 25 mg olanını. Referans değer aralığında olsa bile gebelikte 2.5 altında olması isteniyor.

Diğer gebeligimde euthyrox 50 mg kullanmistim tsh degerim doguma yakın çıkmıştı normalde levotiron 50 kullaniyordum bebeğimde saglikliydi euthyrox kullandiktan 2 hafta sonra benim hormonlarim alt ust oldu dahiliye önermişti ve doguma yakin degerde cikincada bebegim 2.ci günü karnimda ölmüştü her insanin bünyesi her ilacı kaldırmıyor baska bir dr bana kesinlikle levotirondan vazgecme demişti yani benim demem şu ki baska bir görüşte alinmali baska doktordan

Back