• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte dövme yapılır mı?

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
116
49
Konya
dövme yaptırmaya karar verdiğinizde eğer hamileyseniz bunun için iyice düşünmeli ve ona göre davranmalısınız çünkü sonuçta içinizde taşıdığınız canlı olan bebeğinizin sağlığını düşünmek zorundasınız
Melekler Mekanı - Gebelikte dövme yapılır mı?
eğer bu dövme geçici sir dövme ise ve yaptırmak istiyorsanız şimdi sizlere bunlarla ilgili detaylı bilgiler vermek istiyorum

40710-8666-104798.jpg

Normal şartlarda olduğu gibi gebeliktede steril ortamlarda yapılmayan dövmeler çok büyük tehlikeler taşır. Başta hepatit B ve C olmak üzere, aids, tet anos, frengi, tüberküloz kan yoluyla bulaşan en riskli hastalıklardır. Özellikle hepatit C hastalığının yayılmasında dövmenin büyük önem taşıdığı söylenmekte.


Gebelerde özellikle artan gebelik hormonlarına bağlı oluşan sistematik değişikliklerden ötürü bazı komplikasyonlar daha sık görülebilmektedir. Bunların en sık görüleni ve en hafifi dövme işlemiyle ilgili ağrı ve kanamalar ile deride meydana gelebilecek enfeksiyonlar. Kullanılan boyaya alerjik olanları ise sıkıntılı günler bekleyebilir ve sorun dövmenin deriden kaldırılması kadar can sıkıcı ve ciddi olabilir. Dövme yapılan yerlerde sarkoid, keloid, sedef, ışığa duyarlılık gibi çeşitli deri hastalıkları oluşabilir. Bu sebeplerden ötürü hamilelerin gebelikleri süresince kalıcı dövme yapmaları tavsiye edilmemektedir.

Hamilelikte geçici dövme (kına, henna vb.) yaptırmak?

kına eski zamanlarda bazı uygarlıklarda hamile kadınlara gebeliğin daha zahmetsiz ve kolay geçmesi için yapılır ve etkisi olduğuna inanılırdı. Böylece çocuğun sağlıklı doğacağına inanırlardı. Dövmeler kalıcı ve geçici olmak üzere 2ye ayrılabilir. Gebelik döneminde en büyük risk taşıyan uygulama kalıcı dövmedir, fakat geçici dövmeninde etkisi azımsanacak kadar olmayabilir çünkü yüzeye yapılan ve içine farklı karışımlar ve maddeler eklenen boyalar deri üzerine yapılsa bile deri bir kısmını emer ve alerji, zehirlenme vb. çeşitli komplikasyonlara yol açabilir.

Ayrıca Siyah kınanın gebelik süresince kullanılması kesinlikle tehlikelidir. Siyah kınanın içerdiği para-phenylendiamine (PDD) maddesi gebelerde ciddi kalıcı cilt deformasyonlarına ve alerjilere yol açabiir. Siyah kınanın kullanılması gebelikte çok riskliyken normal hint kınasının zararı olmamaktadır.
 
bu gebeliğin ilerleyen zamanlarındamı geçerli...?gebeligin henüz ilk aylarında yaptırsak sorun olurmu,mesela kolumza
 
kaçmıyor ya dövme hamilelik sonrası bence en uygun zamandır.
 
Back