• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte döküntülü kaşıntı

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.607
598
Merhaba arkadaşlar, konuya bir cevap alamadığım ancak benim için çok büyük bir dert olduğu için buraya da yazmak durumunda kaldım. şu anda gebeliğimin 6. Haftasındayım. Gebeliği farketmeden önce vücudumda bir kaşıntı başlattı ufak tefek döküntülerde vardı. Alerjik bir bünyem olduğu için arada olur diye çok üzerine düşmedim.
Ancak zaman geçtikçe arttı 4.haftanın sonunda gebelik testi yaptım pozitif çıktı. Hormonlarım yükseldikçe kaşıntım dayanılmaz bir hal aldı. Ne yapacağım bilemedim.
Pandemi şartlarından dolayı kadın doğum uzmanına gelecek hafta ancak gidebileceğim. Aile hekimim kaşıma, sürekli ılık su ile duş al dedi ama kaşımamak mümkün değil.
Başına gelen var mı ne yapacağım bilmiyorum. Döküntülerin şekli su çiçeği gibi. En son ne zaman böyle kaşındım bilmiyorum hiç iyi hissetmiyorum.

Geçmiş olsun sağlıkla kucağına al

Acilen doktora git

Viral hastalık ise gebelikte önemlidir

Alerji vs de olabilir ona da rahatlatıcı losyon verir

hormon değişimi bazı bünyelerde bu tarz tepkiler verir ama bilmek mümkün değil

Kan testi yapıp karaciğer enzimi bakıp tespit yapılmalı

Olağan şartlarda viral bir durumda tedavisi yok zaten çekeceksin denir ama gebelikte önemli

Merhaba arkadaşlar, konuya bir cevap alamadığım ancak benim için çok büyük bir dert olduğu için buraya da yazmak durumunda kaldım. şu anda gebeliğimin 6. Haftasındayım. Gebeliği farketmeden önce vücudumda bir kaşıntı başlattı ufak tefek döküntülerde vardı. Alerjik bir bünyem olduğu için arada olur diye çok üzerine düşmedim.
Ancak zaman geçtikçe arttı 4.haftanın sonunda gebelik testi yaptım pozitif çıktı. Hormonlarım yükseldikçe kaşıntım dayanılmaz bir hal aldı. Ne yapacağım bilemedim.
Pandemi şartlarından dolayı kadın doğum uzmanına gelecek hafta ancak gidebileceğim. Aile hekimim kaşıma, sürekli ılık su ile duş al dedi ama kaşımamak mümkün değil.
Başına gelen var mı ne yapacağım bilmiyorum. Döküntülerin şekli su çiçeği gibi. En son ne zaman böyle kaşındım bilmiyorum hiç iyi hissetmiyorum.

gebelikte bu tarz şeyler olur ama sizin çok erken başlamış gebelikten bağımsız ürtiker geçiriyorsunuz sanırım.
Bepanthol sensiderm kaşıntı giderici kremi var benim de bünyem alerjik kaşındığım zaman onu sürüyorum. O zararsızdır kullanabilirsiniz bence. Doktorum alerji hapı da verdi içebilirsin dedi ama benim 16. Hafta gibi başlamıştı. İlaç sormadan içmeyin tabi.
Önce kadın doğum gebeliğin durumuna bakıp. Sonra da dermatologa gitmelisiniz bu durumda.

Geçmiş olsun sağlıkla kucağına al

Acilen doktora git

Viral hastalık ise gebelikte önemlidir

Alerji vs de olabilir ona da rahatlatıcı losyon verir

hormon değişimi bazı bünyelerde bu tarz tepkiler verir ama bilmek mümkün değil

Kan testi yapıp karaciğer enzimi bakıp tespit yapılmalı

Olağan şartlarda viral bir durumda tedavisi yok zaten çekeceksin denir ama gebelikte önemli

Teşekkür ederim.

İlk farkettiğim günden itibaren doktor randevusu aradım, devlette zaten anlık oluyor randevu. Özellerde bile randevuyu çok çok zor buldum.

Olmazsa yolu acil de.

gebelikte bu tarz şeyler olur ama sizin çok erken başlamış gebelikten bağımsız ürtiker geçiriyorsunuz sanırım.
Bepanthol sensiderm kaşıntı giderici kremi var benim de bünyem alerjik kaşındığım zaman onu sürüyorum. O zararsızdır kullanabilirsiniz bence. Doktorum alerji hapı da verdi içebilirsin dedi ama benim 16. Hafta gibi başlamıştı. İlaç sormadan içmeyin tabi.
Önce kadın doğum gebeliğin durumuna bakıp. Sonra da dermatologa gitmelisiniz bu durumda.

Çok teşekkür ederim.

Randevular randevular... Ah bulsam bu bakte bırakmazdım sanırım.

Eczacı ile görüşüp kreme uygun derse alayım.

Çok erken başlamış yaaa 😟 çok geçmiş olsun bir an evvel doktor görsün

Genellile troid hormonuda kasinti yapiyor gebelikte. Doktor soyler gidince test yapilacak zaten ilk etapta. Arkadaslar kremleri söylemiş zaten. Gecmis olsun.

Teşekkür ederim.

İlk farkettiğim günden itibaren doktor randevusu aradım, devlette zaten anlık oluyor randevu. Özellerde bile randevuyu çok çok zor buldum.

Olmazsa yolu acil de.
aile hekiminize tekrar gidin acil yerine. acilde sadece acil seyler acisindan yaklaşıp muhtemelen alerji ilaci verirler aile hekimliğinde daha detaylı ve ayrintili muayene ve tetkik yapilir. hem doktorunuz sıkıntılı bir durum düşünürse resmi sevk ile kadın doğuma yönlendirir. resmi sevk ile gittiğiniz icin randevu almanıza gerek olmaz. gecmis olsun

aile hekiminize tekrar gidin acil yerine. acilde sadece acil seyler acisindan yaklaşıp muhtemelen alerji ilaci verirler aile hekimliğinde daha detaylı ve ayrintili muayene ve tetkik yapilir. hem doktorunuz sıkıntılı bir durum düşünürse resmi sevk ile kadın doğuma yönlendirir. resmi sevk ile gittiğiniz icin randevu almanıza gerek olmaz. gecmis olsun

Çok teşekkür ederim.

Gebelikte kaşıntı çok önemli bir sorunun göstergesi olabilir :karaciğer enzim yükseliği. Gerekirse acile gidin bir hafta sakın beklemeyin. Alerjikse bile çekmeye değmez

Cok gecmis olsun.
Sikayetiniz arkadasimin gebelikte yasadigi sorunu hatirlatti bana. Kendisi 7 aylik hamileyken vucudu kasinmaya ve dokuntuler olusmaya basladi. Doktor hemen kan tahlili istemis. Megerse karaciger enzimleri asiri yukselmis. Ondan kaynakli olusmus bu sikayetleri. Hemen mudahale edilmesi gereken ciddi bir durum oldugunu hatırlıyorum.

Çok erken belirttiğiniz kaşıntı.
Acil doktora gidin.
Ben iki gebeliğim de kaşıntı sorunu yaşamadım, ama kaşıntı sorunu karaciğer enzimi ile ilgili.
Uyuz salgını var acaba uyuz olmuş olabilir misiniz.?

Döküntülerin şekli su çiçeği gibi
Kızımda çıkmıştı, aile hekimine götürdüm su çiçeğin olmadigini söylemişti ve krem yazmıştı kaşıntıyı önlemek için. Kremin etkisi gitiginde tekrar kaşınirdi geceleri uyamazdi ağlardı. Acıdıgında söylerdi kızım.Bir haftadan da fazla sürdü.
Ozaman köydeydim, köydede bildiğimiz gibi birisini önerdiler. Kadın soba küreğini ısıtıp kızımın sırtına değdirmicek şekilde tutu ve döküntüleri uçları kurudu. O gece rahat uyudu kızım ve döküntüler daha cabuk kuruyup kayp oldular.
Bunu ucuklarda da yapıyorlar diye okumuştum.

Siz gine doktorunuza görünün,

Ben pupp oldum kaç doktr bulamadı çaresini....
En son Ankara üniversite cildi ye bir prof öğrencilerine anlattı beni

Pupp dedi..

Fakat benimki 33 den sonra başladı galiba

Hamilelikte egzama tarzı kaşıntıları beyaz kuru dut geçiriyor..bence deneyin bir zararı yok .. yarım litre kaynar suya bir avuç atıp 7-8 dk kaynatıyorsunuz. Ilıyınca kaşınan bölgelere uyguluyordunuz .umarım faydası olur.. test edilmiş ve kaşıntı geçirmiştir ama bu geçici çözüm , tedavi değil.. siz doktora en kısa zamanda gidin yine de

Back