gebelikte diş çektiren var mı??

yazdan

zehra'm:)
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
290
0
Günaydın kızlar...
37+4 günlük hamileyim.
Ve inanılmaz korkunç diş ağrıları çekiyorum.Bütün dişlerim hemen hemen çürümüş diyebilirim bakmama rağmen(

Ama 20lik dişlerim ne gece ne gündüz uyutmuyor(
Ağlamaktan acıdan artık kasıklrım ve beim ağrımaya başladı(

Gebelikte diş müdahalesi yaptıran,çektiren arkadaşlar var mı? Bebeğe zararı var mı ?
Nolur bildikleirnizi paylaşın..
Yada ağrılarım içi dua edin.
İyi sabahlar(

mrb cnm benım eşim diş hekimi lokaal anestezıden bahsedıyodu kana karısmayan yanı bebege gıtmeyen bişi diş çekme ıcınde aynı sey varmı sormam lazım ınsallah aksama yazarım burdan cok gecmıs olsun...

Ay Allah binlerce kere razı olsun canım benim:)
Zaten daha önce uyuşturdular dişimi lokal anesteziyle ama bebeğim zarar görmüştür diye ağladım durudum.

Gitmediğim diş hekimi kalmadı kimisi bebeğe zararı var diyolar diş müdahalesnin,kimisi yok. Vicdan azabı çekmemek için diş ağrısı çekiyorum(((((

canım benım cok gecmıs olsun allah sıfa versın ama senin su anda son haftaların oldugu ıcın tahmınımce mudahale edılmez gıbıme gelıo lokal anestezı yaptılarsa korkma bebege gıtmımıo adı ustunde lokal yanı sadece bulundugu bölgede etkılı esımın hamıle hastaları oluyordu. demekkkı bebege zarar vermıyor , diğer drlarında demek ıstedıgı budur bellı tedavıler zarar verıyor bazıları da vermıyor yanı zarar veryor yada vermıyor demek ıcın bu hangı ayda olduguna ve hangı tedavı yapıldıgına bakılıo:) sen ıcını ferah tut bişicık olmaz senı cok ıyı anlıyorum vıcdanen rahat olmak kstıyorsun bende aynı seyı yaptım dişim agrıodu ama esımın tuum ısrarına ragmen baktırmadım kaydirigubbakcemile onlar bızı anlamıo hep aklında ya olursaa var bunu atamıosun anne yuregı :CüvCüv:ıste bende hamıleyım hemen hemen aynı haftalardayız allah hayırlısyla kurtulmayı nasıp etsın

Canım çok teşekkür ederim yorumun için:)
Senide bir avazda kurtarmayı nasip etsin Allahım.
Anne olmak çok zormuş bunu anladım:)Şimdi annemi daha çok seviyorum,daha iyi anlıyorum..
Bu gidişle zaten sezeryanı düşünücem diş ağrılarım için sanırım...

Bende dişten çok çektim hamilelikte.
Ama benim jinekoloğum çürük dişimi çektirmemi önermedi,ant isimleri verdi bunlrdan birini yazabilir diye.Sadece ant kullandım.Doğumdan hemen sonrada gidip dişimden kurtuldum.
Sende doktorunla bi görüş ama az kalmış zaten sık dişini.

Gebeliğin herhangi bir döneminde diş çektirmenin veya anestezi yaptırmanın bebeğe hiçbir zararı yok canım. Aksine, müdahale edilmesi gereken durumlarda müdahale edilmemesinin bebeğe daha büyük zararı olur. Doktorların muayene etmek istememesinin sebebi şu; eğer çok gerginsen diş tedavisi konusunda, gebeliğin ilk 3 ayında yapılan müdahaleler düşüklere, son 3 ayında yapılan müdahaleler ise erken doğuma sebep olabiliyor... Bunun için ilk ve son 3 ayda doktorlar çekinirler gebe hastayı muayene etmeye... Ama bu riskler anesteziden veya müdahaleden falan kaynaklanmaz, tamamen gebe hastanın stresinden ve gerginliğinden kaynaklanır. Yani bu kadar acı çekeceğine rahat rahat dişini çektirebilirsin, tıbben hiçbir zararı yok, o konuda içini rahat tut ve rahat git doktora... Sonuçta dişinin ağrısından dolayı bu kadar çok acı çekmen de erken doğuma sebep olabilir... Ayrıca 38. haftandasın, 37. haftadan sonraki doğumlar erken doğum sayılmıyor

merhaba.10+4 gebelik haftamdayım.eşinize benim için sorar mısınız lütfen.izmire bi nikaha katılmak için gittim buhafta sonu gece dişim çok ağrıdı sabahına dayanılmaz oldu ve bi dişhekimine gittim.sağüstteki son 3 kök dişimin çürümüş olduğunu kendi gözlerimle gördüm.içinde az adrenalin var ve sadece 6damla ile uyuşturuyorum için rahat olsun bebek zarar görmez dedi.hepsinin içini açtı bitane dolgumu söktü sinirleri aldığını söyledi ve geçici doldu yaptı.gebeliğin ilk dönemi olduğu için çok korkuyorum ne olur yalvarıyorum eşinize bi danışın.5martta da randevum var dişçide yapacağı müdahaleler için önceden bilgi sahibi olmak istiyorum ve bebeğime zarar gelmesinde gerekirse 9ay çekerim bu ağrıyı.yalvarırım yardımcı olun bana (

tatlim konu onceden acilmisti o nedenle arkadaslar yazini gormeyebilir. ben de hamileyim tam senin haftalarinda agrilarim baslamisti dort ayri disciye gittim hepsi de tedavi olabilcegimi soyledi ama hangi dis olduguna karar vermediler:) oyle uc hafta gecti ve 14.haftaya dogru ilk tedavimi oldum. iki dolgu ve bir dis cekimim oldu.sen simdi 11. haftadasin bana denen en rahati 12 haftadan sonra 20.haftaya kadar her turlu dis tedavisni olabilcegimdi. kesinlikle ve kesinlikle 20.haftaya gelmeden tum dislerini yaptirt sonrasinda cok daha zor su an bir disim yine sizliyor ve 1 ay daha dayanmazsa yandim cunku son aylar artik tedavi yapmak istemiyor disciler. hamile kadin cok gerilir gerginlik erken dogumu tetikler die. ama sadece son aylar. bir hafta sonra en rahat donemin basliyor dis tedavisi icin gonul rahatligiyla git disciye.

bir seyi yazmayi unuttum icinde adrenalin olmayan gebeler icin var olan lokal anesteziler varmis onu daha cok oneriyorlar. bana kullanilan sanirim adrenelin olandi ama sen bir arstir adrenelinsiz olanlari. birkac farkli disciyi arayip sor.

bir seyi yazmayi unuttum icinde adrenalin olmayan gebeler icin var olan lokal anesteziler varmis onu daha cok oneriyorlar. bana kullanilan sanirim adrenelin olandi ama sen bir arstir adrenelinsiz olanlari. birkac farkli disciyi arayip sor.

gönlümden geçe geçe diyorum ki rabbim senden razı olsun inşallah.içimi rahatlattın. gözyaşlarımı dindirdin çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…