Gebelikte dayanılmaz siyatik( kalça ) ağrısı yaşayan var mı ?

tasmeclisi

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2018
311
291
23
Merhaba arkadaşlar 27. Haftamdayım ve 3 gündür dayanılmaz bir kalça ağrısı yaşıyorum, sanki bıçak saplanır gibi. Üstüne basamıyorum ve ağlayacak duruma geldim, sert bir zemine oturamıyorum, oturursam kalkamıyorum. Bu durumu yaşayıp kurtulan var mı?

Merhaba arkadaşlar 27. Haftamdayım ve 3 gündür dayanılmaz bir kalça ağrısı yaşıyorum, sanki bıçak saplanır gibi. Üstüne basamıyorum ve ağlayacak duruma geldim, sert bir zemine oturamıyorum, oturursam kalkamıyorum. Bu durumu yaşayıp kurtulan var mı?
Ben daha 4. Ayimdayim ayni durum bende var ne yapacagumi bilmiyorum. Oturunca kalkamiyorum yatinca duz yatamiyorum yatsam kalkamiyorum felc gibi kaliyorum ozellikle sag bacagima vuruyor. Cok kotu yuruyemiyorum bile zar-zor yuruyup biraz hareket edince yumusuyor sonra oturunca yine ayni niye oluyor bilemedim

Ben daha 4. Ayimdayim ayni durum bende var ne yapacagumi bilmiyorum. Oturunca kalkamiyorum yatinca duz yatamiyorum yatsam kalkamiyorum felc gibi kaliyorum ozellikle sag bacagima vuruyor. Cok kotu yuruyemiyorum bile zar-zor yuruyup biraz hareket edince yumusuyor sonra oturunca yine ayni niye oluyor bilemedim
Sansda geçmiş olsun canım, bugün doktpra gittim soğuk kompress yap dedi 2 kez yaptım ama herhangi bi gelişme yok 😕ayaktaykende oluyor ama oturup kalkarken daha bi şiddetli, 3 gün istirahat olmazsa fizik tedavi başlarız dedi

Bende aynı ağrılardan muzdariptim. Doktorum bana magnezyum takviyesinin işe yarayacağını söyledi, şu an 31 haftalık gebeyim, uzun bi süredir magnezyum kullanıyorum. Aynı zamanda sıklıkla yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Ağrılarım büyük oranda azaldı. Eskiden sağımdan soluma dönemiyordum ama şu an çok yorulmadığım sürece ağrı hissetmiyorum.

25. Haftada başlayan siyatik ömrümden ömür aldı desem yeridir
Sadece sol kalçamda başlayıp popo ve arka bacağa kadar ilerliyor
Gece uykumdan uyuşma ile uyanıyorum vs
Şuan 37. Haftadayım vebu zamana kadar denemediğim yol kalmadı
Sıcak kompress
Sıcak havuz içinde fizyoterapi
Masaj
Hiçbiri işe yaramadı
Üstelik ben kas kütleri yüksek oldukça dayanıklı bir Fitness eğitmeniysen başıma bu geldi
Gebeliğim boyunca halter kaldırabilirim diye düşünürken şimdi 90 yaşında teyze gibi yürüyemiyorum bile
Şimdiye kadar 17 kilo aldım
Eee mncekiçocuğumda 36 kilo almıştım doğuma kadar hiç ağrım olmadı çarşı pazar geziyordum
Tek umudum doğumdan sonra geçmesi

Ben de çok çekiyorum ağrılardan. Sadece siyatik değil, genital varisim de var. Tek çarem varis çorabı. Hayatımı kurtarıyor. Ölüp geberiyorum giyip çıkarırken, bazen daraltıyor kesip atasım geliyor. Ama hayatımı kurtardı.

Sıcak kompress
Masaj
Hiçbiri işe yaramadı
Üstelik ben kas kütleri yüksek oldukça dayanıklı bir Fitness eğitmeniysen başıma bu geldi
Gebeliğim boyunca halter kaldırabilirim diye düşünürken şimdi 90 yaşında teyze gibi yürüyemiyorum bile
Eee mncekiçocuğumda 36 kilo almıştım doğuma kadar hiç ağrım olmadı çarşı pazar geziyordum
Merhabalar bende aynı sorun var. Doğumdan sonra geçti mi acaba

Sıcak kompress
Masaj
Hiçbiri işe yaramadı

Ayy inanmıyorum. Bir fitness eğitmeni değilim ama spor geçmişi olan gebelik öncesi aktif spor yapan biriyim. Gebelik boyunca da yoga pilates uzun yürüyüşler yaptım. 10kg aldım.
Aşırı aktiftim.
33. Hafta bu meret başladı. Sizin doğumdan sonra geçti mi? Tek umudum o artık.

Selamlar, ağrılarınız doğımdan sonra geçti mi? Gebelik boyunca devam etti mi acaba?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benimde çok fena ağrım var. Varis çorabı siyatik için mi iyi geldi vajinal varis için mi? Siyatiğe iyi geldiyse deneyeyim ben de dayanamıyorum 😢

Lütfen mesajımı görün aynı şeyleri yaşıyorum doğumdan sonra geçti mi ne kadar surede gecti

Back