Merhaba canım ben tam olarak senın yasadıgını yasamadım ama ben de 3 ay önce düşüğüm olmuştu 7 haftalıkken kalbı durdu bende kese yanında kanama alanı vardı cok büyüktü keseden de büyüktü doktorum rısklı demişti ama sebebi bu muydu BIlmıyorum ben genetik test yaptıramadım maalesef ilk düşükte yapıyorlar özel de de cok pahalı ama her ıhtumale karsı ikinci gebelıgımde tedbir amaclı kullanmayı düşünüyorum doktorlar kullanmaya izin veriyorlar dımıArkadaslar merhaba.İlk bebegimi 6 haftalikken kalbi durdugu icin kaybettim ve genetik test yaptirdim.MTHFR C677T genimin heterozigot oldugu belirlendi ve bu da pihtilasma acisindan tasiyici oldugum anlamina geliyormus.Suan ikinci bebegime 29 haftalik hamileyim.Doktorum benim israrimla coraspine baslatti ve 34. Haftada birakmam gerektigini soyledi.Ama ben cok endiseleniyorum birakirsam bisey olacak diye.Benim gibi ayni geninde problem olanlar nasil bir yol izledi,coraspin kullandilarsa ne zaman biraktilar benimle paylasabilir mi??
Size de cok cok gecmis olsun.Amin insallah,Rabbim herkese saglkli hayirli evlat nasip etsin.Folik asitle alakali oldugunu ben de arastirirken ogrenmistim ama insan bir kere kaybedince korkuyorMerhaba,
ben de MTHFR C677T taşıyıcısıyım. rahimağzı yetmezliği ile 19 haftalık kaybım var ve kayıptan sonra pıhtılaşma testlerini yaptırmıştım; genetik doktoru da, kendi doktorum da MTHFR C677T heterozigot olması durumunda hamileliğin başında kullanılan folikasit in bu gen için kafi olduğunu söylemişti.
doğum yaptığınızda kanamanızın durdurulabilmesi için kan sulandırıcıyı bırakmanızı istemiştir doktorunuz. sağlıkla doğsun inşallah bebeğiniz.
Grcmis olsun canim..ben universite hastanesinde yaptirdim testi ve 500. Lira gibi bir ucret odedim.Ama sadece pihtilasmaya baktirdim kromozom analizi yaptirmadim.Doktorlarin cogu kendi baslatiyo zaten bu hapa ama benim dr biraz ben istedim diye basladiMerhaba canım ben tam olarak senın yasadıgını yasamadım ama ben de 3 ay önce düşüğüm olmuştu 7 haftalıkken kalbı durdu bende kese yanında kanama alanı vardı cok büyüktü keseden de büyüktü doktorum rısklı demişti ama sebebi bu muydu BIlmıyorum ben genetik test yaptıramadım maalesef ilk düşükte yapıyorlar özel de de cok pahalı ama her ıhtumale karsı ikinci gebelıgımde tedbir amaclı kullanmayı düşünüyorum doktorlar kullanmaya izin veriyorlar dımı
Ben de istiycem vermezse de ben kendım başlycam zaten bır zararı yok bu ilacın sadece bellı bir haftada kesiliyor ya belkı d ebende böyle bir sey yok ama tedbir almak zorundayım BIlmıyorum benım ilk gebeliğim de kese yanında büyük bir kanama alanı vardı hatta keseden biraz daha büyüktü doktorum rısklı demişti belkı de oydu sebebi ama butun tedbirleri almak zorundayımGrcmis olsun canim..ben universite hastanesinde yaptirdim testi ve 500. Lira gibi bir ucret odedim.Ama sadece pihtilasmaya baktirdim kromozom analizi yaptirmadim.Doktorlarin cogu kendi baslatiyo zaten bu hapa ama benim dr biraz ben istedim diye basladi
Bende kullaniyorum. 24.haftada bırakacağım. Ama ben ignede vuruluyorum.Arkadaslar merhaba.İlk bebegimi 6 haftalikken kalbi durdugu icin kaybettim ve genetik test yaptirdim.MTHFR C677T genimin heterozigot oldugu belirlendi ve bu da pihtilasma acisindan tasiyici oldugum anlamina geliyormus.Suan ikinci bebegime 29 haftalik hamileyim.Doktorum benim israrimla coraspine baslatti ve 34. Haftada birakmam gerektigini soyledi.Ama ben cok endiseleniyorum birakirsam bisey olacak diye.Benim gibi ayni geninde problem olanlar nasil bir yol izledi,coraspin kullandilarsa ne zaman biraktilar benimle paylasabilir mi??
Benim o genim normal ama A1298C genimde homozigot mutant belirlenmistir diyo bunlar ne demek pek bilmiyorum ama pihtilasmayla alakali bi sorun oldugundan bana hemen aspirine baslandi gunde 1 tane iciyorum ne zaman birakcam bi sey soylemedi suan 12 haftam bitti daha da devam etcem aynen ilaclara devam dediArkadaslar merhaba.İlk bebegimi 6 haftalikken kalbi durdugu icin kaybettim ve genetik test yaptirdim.MTHFR C677T genimin heterozigot oldugu belirlendi ve bu da pihtilasma acisindan tasiyici oldugum anlamina geliyormus.Suan ikinci bebegime 29 haftalik hamileyim.Doktorum benim israrimla coraspine baslatti ve 34. Haftada birakmam gerektigini soyledi.Ama ben cok endiseleniyorum birakirsam bisey olacak diye.Benim gibi ayni geninde problem olanlar nasil bir yol izledi,coraspin kullandilarsa ne zaman biraktilar benimle paylasabilir mi??
Bu bebekte benim de kanama alambim vardi ama 7haftadan buyuktu bebegim.Progestan kullandim cok harekwt etmedim kapandi o kanama alaniBen de istiycem vermezse de ben kendım başlycam zaten bır zararı yok bu ilacın sadece bellı bir haftada kesiliyor ya belkı d ebende böyle bir sey yok ama tedbir almak zorundayım BIlmıyorum benım ilk gebeliğim de kese yanında büyük bir kanama alanı vardı hatta keseden biraz daha büyüktü doktorum rısklı demişti belkı de oydu sebebi ama butun tedbirleri almak zorundayım
Benim kanama alanım cok buyuktu canım yanı keseden baya büyüktü sebebi mu muydu bılımıyorum senın kanama alanın ne boyuttaydıBu bebekte benim de kanama alambim vardi ama 7haftadan buyuktu bebegim.Progestan kullandim cok harekwt etmedim kapandi o kanama alani
İnan hic hatirlamiyorum canim ama keseden buyuk degildi diye hatirliyorum.Hic uzulme Rabbim yine verir insallahBenim kanama alanım cok buyuktu canım yanı keseden baya büyüktü sebebi mu muydu bılımıyorum senın kanama alanın ne boyuttaydı
Benim cok büyük oldugu için doktor riskli demişti sebeb kesin o muydu BIlmıyorum yanı kese 10 mm ise kanama alanı 14 mm su inşallah Allahım yine nasıp ederİnan hic hatirlamiyorum canim ama keseden buyuk degildi diye hatirliyorum.Hic uzulme Rabbim yine verir insallah
Eder eder insallah sen gonlunu ferah tutBenim cok büyük oldugu için doktor riskli demişti sebeb kesin o muydu BIlmıyorum yanı kese 10 mm ise kanama alanı 14 mm su inşallah Allahım yine nasıp eder