• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte cmv enfeksiyonu

Busra616

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2020
16
8
1
30
Anneler anne adayları lütfen bana yardım edin düşünmekten internette aramaktan kafayı yiyeceğim. 6 haftalık gebeyim anti cmv ıgm ıgg testlerim pozitif çıktı. Avidite istendi o da düşük çıktı yani cmv enfeksiyonunu gebelikte geçiriyorum. Lütfen bana Bi akıl verin aynı durumda olup da sağlıklı bebeği olan var mı herkes engelli olur diyor yardımlarınızı bekliyorum lütfen

Igg pozitif hastalıgı daha önce geçirdiğinizi gösterir ben de bu testlerden yaptırdım benim de pozitifti doktorum hiç sorun dedi. Siz doktorunuzla görüştünüz mü ne dedi ?

O başka bişey. Igm ve ıgg pozitif ise avidite yapılır avidite düşük ise şu anda geçiriyor demektir. Doktor bebek için bişey diyemem diyor

Anneler anne adayları lütfen bana yardım edin düşünmekten internette aramaktan kafayı yiyeceğim. 6 haftalık gebeyim anti cmv ıgm ıgg testlerim pozitif çıktı. Avidite istendi o da düşük çıktı yani cmv enfeksiyonunu gebelikte geçiriyorum. Lütfen bana Bi akıl verin aynı durumda olup da sağlıklı bebeği olan var mı herkes engelli olur diyor yardımlarınızı bekliyorum lütfen

Sizi üzmek istemem ama 6 haftalık çok erkenmiş gebeliğiniz bende hamilelikte cmv enfeksiyonu geçirdim 32. Haftaya kadar bebeğimin gelişimi herşeyi normaldi 32 haftadan sonra gelişimi durdu 37.haftada 32 Haftalık doğum yaptım doğduğunda hiçbir sıkntmız olmadı sarılık bile geçirmedi 3 aylıkken ateşledi hastaneye yattık zatürre dediler sebebini araştrdılar cmv pozitif çıktı şuan 7 aylık ama gelişimi geri başını bile tam tutamıyor cmv enfeksiyonu beyini karaciğeri akciğeri etkilemiş zor dönemden geçiyorum ilerleyen zamanlarda nasıl olucak onuda bilmiyorum rabbim kucagına almayı nasip etsin ☹️

Sizi üzmek istemem ama 6 haftalık çok erkenmiş gebeliğiniz bende hamilelikte cmv enfeksiyonu geçirdim 32. Haftaya kadar bebeğimin gelişimi herşeyi normaldi 32 haftadan sonra gelişimi durdu 37.haftada 32 Haftalık doğum yaptım doğduğunda hiçbir sıkntmız olmadı sarılık bile geçirmedi 3 aylıkken ateşledi hastaneye yattık zatürre dediler sebebini araştrdılar cmv pozitif çıktı şuan 7 aylık ama gelişimi geri başını bile tam tutamıyor cmv enfeksiyonu beyini karaciğeri akciğeri etkilemiş zor dönemden geçiyorum ilerleyen zamanlarda nasıl olucak onuda bilmiyorum rabbim kucagına almayı nasip etsin ☹️

Gebelikte nsdıl bir süreçten geçtiniz neler yaptınız. Bana bazı doktorlar aldır diyor bazıları genellikle etkilemez bebeği diyor çok zor zamanlar yaşıyorum bende

Sizi üzmek istemem ama 6 haftalık çok erkenmiş gebeliğiniz bende hamilelikte cmv enfeksiyonu geçirdim 32. Haftaya kadar bebeğimin gelişimi herşeyi normaldi 32 haftadan sonra gelişimi durdu 37.haftada 32 Haftalık doğum yaptım doğduğunda hiçbir sıkntmız olmadı sarılık bile geçirmedi 3 aylıkken ateşledi hastaneye yattık zatürre dediler sebebini araştrdılar cmv pozitif çıktı şuan 7 aylık ama gelişimi geri başını bile tam tutamıyor cmv enfeksiyonu beyini karaciğeri akciğeri etkilemiş zor dönemden geçiyorum ilerleyen zamanlarda nasıl olucak onuda bilmiyorum rabbim kucagına almayı nasip etsin ☹
Çok çok geçmiş olsun. İnşallah bebeğiniz sağlıkla yaşamına devam eder 🤲 nereden geliyomus bu enfeksiyon vücuda ? Olur da birgün hamile kalırsam dikkat ederim ben de.

bende sonuclarimi yeni aldim canim anti cmv 198degerim ve anti rubella igg 148 degerim ,, kotu seylermi hissetmeliyim yazilanlari okuyunca beynimden vurulmusa döndum insallah bi sikinti cikmaz ikimiz icinde rabbim.yardim et :(((

Igg lerin pozitif çıkması istenilen bir durum zaten endişe etmeyin sıkıntınız yok

hangisi iyi hangisi kotu bilemedim okadar korktum esimide korkuttum kac doktora mesaj atmis arkadaslarina cok sukur ki oyleymis canim sikinti yokmus rabbim bu mubarek gunde kimin yuregi dardaysa onu feraha erdirsin aglamaktan helak olmustum rabbim evlatlarimizla terbiye etmesin.

Keşke sizin yerinizde olsam gerçekten problem olmayan bişeye ağlasam günlerce. Allah evladınızı size bağışlasın her gününüze şükredin

Senin icinde dua edecegim kuzum insallah sende hayirli haberler alirsin cok zor bi durum 5 saatligine bnde yasadim bu kisa surede bile yuregim agzima geldi rabbim yar ve yardimciniz olsun yavrunu kucagina saglicakla al,, bi ablamin arkadasi vardi dr bebek engelli drdi annesi ben doguracam demisti bebegi sapasaglam saglicakla dunyaya geldi inan tek motivem bu oldu benim belki bisey yoktur diye sanada motiv3 olsun rabbim neylerse guzel eyler

Keşke sizin yerinizde olsam gerçekten problem olmayan bişeye ağlasam günlerce. Allah evladınızı size bağışlasın her gününüze şükredin
3 yil bebek tedavisi ve ameliyat sonrasi gebe kalinca insan herseyden nem kapiyor canim malesef ..

Gebelikte nsdıl bir süreçten geçtiniz neler yaptınız. Bana bazı doktorlar aldır diyor bazıları genellikle etkilemez bebeği diyor çok zor zamanlar yaşıyorum bende
Gebeliğim çok güzel geçti hiçbir sıkıntı yaşamadım taki bebeğim doğup bunu duyup şok olana kadar gebe kalmadan önce bu testi yaptrmıştm geçirmiş enfeksiyonu geçirmiş görünüyordum ama gebelik esnasında tekrar aktıf hale gelmiş grip bile olmamıştım o kadar güzel geçirmiştim bazı şeyleri rabbimin göstereceği varsa oluyor bence senin yapman doğar doğmaz bebeğine cmv testi yaptrman ona göre hemen tedavi yapılmasıdır.

Çok çok geçmiş olsun. İnşallah bebeğiniz sağlıkla yaşamına devam eder 🤲 nereden geliyomus bu enfeksiyon vücuda ? Olur da birgün hamile kalırsam dikkat ederim ben de.
Bu enfeksiyonu çoğu insan habersiz geçiriyor bende hamile kalmadan çnce habersiz geçirmişim zaten ama hamilelikte tekrar aktif hale gelmiş ki hamileliğin de grip dahi olmadım çok rahat geçirmiştim artık rabbimin göstereceği varmış diyorum

Back