• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte cinsellik...

nurcandogu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
361
2
0
Diğer
Arkadaşlar çok aradım ancak bu konuyu açan kimseyi göremedim.
31 haftalık hamileyim ve eşimle her birlikte oluşumuzda tedirgin oluyoruz acaba çocuğun canı yanıyormu falan diye iyice psikolojimiz bozuldu. Doktorumada bu kadar ayrıntılı soramadım acaba bilgisi olan varmı? Mesela hiç yapılmaması gerekenler gibi??? Yardım edin ne olur....
:uhm:

Bana söylendiği kadarıyla söylim cunkı bu konuyu dr en ınce ayrıntısına kadar sordum herhangı bır rısk (en ufak )bile tasımadıgınız surece son gune kadar herhangı bır sakınca gormuyor dr lar sız kendınızı rahat hısettıgınız surece devam edebilirsiniz dedi bende 31 haftamdayım ve devam edıyoruz.sadece cesıtlı pozısyonlar ve sert anı hareketlerden kacınmak suretıyle,bırde kondom kulanımını tavsıye edıyorlar meni bır ıhtımalde olsa plesenta ıltıhabına yol acabılır dıye oda.

Bana söylendiği kadarıyla söylim cunkı bu konuyu dr en ınce ayrıntısına kadar sordum herhangı bır rısk (en ufak )bile tasımadıgınız surece son gune kadar herhangı bır sakınca gormuyor dr lar sız kendınızı rahat hısettıgınız surece devam edebilirsiniz dedi bende 31 haftamdayım ve devam edıyoruz.sadece cesıtlı pozısyonlar ve sert anı hareketlerden kacınmak suretıyle,bırde kondom kulanımını tavsıye edıyorlar meni bır ıhtımalde olsa plesenta ıltıhabına yol acabılır dıye oda.

hımmm çok sağol canım insan korkuyor işte zarar vermek istemiyorum bebeğime...
:kedi:

ben de 12. haftadayım ama biz de çok tedirginiz acaba bişey olur mu diye.eh olmadan olmuyo olunca da olmuyo :kedi: bence bi sakınca yoksa gittiği yere kadar devam.bunun bi de lohusalık dönemi var çünkü kaydirigubbakcemile3

bende doktoruma danıştım rahat hissedebildiğin sürece devam edilebilir bi sakıncasının olmadığını söyledi sadece temizliğe hiyjene önem ver herhangi bi iltihapla karşılaşmamaya dikkat et dedi arkadaşların dedği gb seni sorlaycak bi sorun olmadıkça problem olmaz ben hiç problem yaşamadım

ilk günden beri drum sorun olmadığını her rendevuda belirttti gerçekten dra sormak gerek yinede ben sormaya gerek kalmadan drum beni her kontrolde sorun yok die belirtti.ben 32+0 da son kontrolümde dr 20 gün daha sorun yok dedi 35+0 da kontrolümde bakalaım ne diycek bilmiyorum ama benim hamileleliğim sorunsuz geçti belkide bu yüzdendir ne kanama ne bişey yaşamadım çok şüğkür

vallahi hamile olduğum öğrendiğim 6 mayıs tan beri cinsel hayatımız yok
eşim bebeğe bişey olacak diye istemedi
şimdi ise son 3 aya girdik bu saatten sonra ise daha riskli dedi

canım benim bildiğim kadarıyla cinsel ilişki doğumu kolaylaştırıyor açılma olduğunda birlikte olursanız doğum kolay olur demişti doktor vede rahatsız hissedene kadar birlikte olabilirsiniz demişti.ama 37. haftadan sonra erken doğuma neden olabilir demişti

canım o kadarda duramazdım herhalde :) biz pek ara vermedik sadece 2-3 hafta risk vardı o zaman drum yasakladı. Şimdiyse normal devam ediyor (tabii abartmamak kaydıyla)

Orası öle ama bır yandan da eşine kıyamıyor ıste :kedi:

evet canım haklısın olmadan olmuyor :kedi:

valla biz ilk 2 ay ara ara devam ettik..sonra benim kasik agrilarim baslayinca esim kokrtu sandiki ondan oluyo doktora sor dedim ikna ol sormaktaanda utanmis:Dsimdi 4 bucuk ayligim devam etmiyoruz korkuyorum diyo..ne yapim bende tamam diyorum:dilcikar:

canım buna dr unuz karar vermeli yani ben bukadar uzak kalmayıda doğru bulmuyorum zaten doğum yapanlardan bebeğin doğduktan sonra etkilediğini biliyorum evlilikleri ve cinsel hayatı oyüzden uzak kalmamalı eşler birbirinden bukadar fazla

gebeligin gidisine göre eger sizde kendinini rahat hissediyorsaniz cinsellik problem olmaz...
kondom kullanilmasini her doktor tavsiye etmiyo benimki etmemisti kimyasal oldugu icin..ille birlikte oluncaksa kondomsuz geri cekilme yöntemini tevsiye etti..spermlerinde gebeligin belli zamanindan sonra rahime bosalmasi saglikli degilmis...

34.haftamdayim cok sükür saglikli giden bir hamileligim var ama basta ve bir süre önce hafif problem olmustu o yüzden 8 ay bitmek üzere ama bir elin parmaklarini gecmez birlikte oldugumuzun sayisi....
cok gereklimi diye düsününce de bebegimin sagligi daha önemli o dogsun saglikla nasilsa bütün zamanlar yine bizim olucak....

ben de 12. haftadayım ama biz de çok tedirginiz acaba bişey olur mu diye.eh olmadan olmuyo olunca da olmuyo :kedi: bence bi sakınca yoksa gittiği yere kadar devam.bunun bi de lohusalık dönemi var çünkü kaydirigubbakcemile3

canım dr.a sordunmu bilmiyorum ama bu haftalarda riskli olabiliyo bende 12 haftalık hamileyim ve dr.ilk 3 ay yasakladı yani 3 aydır yok:))

bende 29.haftadayım ve yaklaşık 6 haftadır birlikte olmuyoruz eşim tedirgin banada belli etmiyo korkuyo bişey olur diye ouüzden benden uzak duruyo hamileliğimde allaha çok şükür sorun yaşamdım şimdi 6 haftadan sonra bende korkuyorum bişey olurmu diye eşimdende uzak durmak istemiyorum neyapcağımı şaşırdım insan isteristemez korkuyo kızlaryaaaa

Daha dün yaşadığım bir olayı anlatayım. 6 hftalık hamileyim. Eşimle 3 gün önce ilişkiye girdik. Dün kahverengimsi bi kanamam oldu hafif. Ödüm koptu bebeğime birşey olacak diye. Hemen doktorumuza gittik. Cinsel ilişkiden dolyı olmuş. çok şükür bebeğime birşey olmadı. Kesenin dışında kanama var dedi. 12 inci haftaya kadar cinsel ilişkiyi ysakladı. Herkeste aynı sorun olmaz. Ama sende olmuş. Onun için yasak dedi. Eşiminse korkudan tansiyonu düştü. Serum falan verdiler. Yok bi daha asla yok. Doğana kadar yapmam dedi :) birde düşük önleyici bi ilaç verdi ve bi hafta yataktan kalkmayacaksın dedi. Bence yapmayıp tehlikeye atmamak en doğrusu. Zaten bebeğini düşününce insana zor gelmiyorki. O yeterki iyi olsun diyorsun.

yok ya cinsellik olmadan olmuyor
huzur kalmıyor resmen
bizde sadece 1 2 hafta ya ara verdik yada hiç vermedik

Daha dün yaşadığım bir olayı anlatayım. 6 hftalık hamileyim. Eşimle 3 gün önce ilişkiye girdik. Dün kahverengimsi bi kanamam oldu hafif. Ödüm koptu bebeğime birşey olacak diye. Hemen doktorumuza gittik. Cinsel ilişkiden dolyı olmuş. çok şükür bebeğime birşey olmadı. Kesenin dışında kanama var dedi. 12 inci haftaya kadar cinsel ilişkiyi ysakladı. Herkeste aynı sorun olmaz. Ama sende olmuş. Onun için yasak dedi. Eşiminse korkudan tansiyonu düştü. Serum falan verdiler. Yok bi daha asla yok. Doğana kadar yapmam dedi :) birde düşük önleyici bi ilaç verdi ve bi hafta yataktan kalkmayacaksın dedi. Bence yapmayıp tehlikeye atmamak en doğrusu. Zaten bebeğini düşününce insana zor gelmiyorki. O yeterki iyi olsun diyorsun.

üzüldüm ya
eşine daha fazla üzüldüm nasıl korkmuştur benim yüzümden oldu diye
Rabbim bebeğini korusun canım

hamıle kaldıgımdan berı tık yok
5 sefer kanama gecırdım
bebegım dondurulmus embıryo
doguma 7 haftam kaldı
rıske atamam
korkuyoruz vala
cokta ozledım kocamı:asigim:

Back
X