Gebelikte ciger yenirmi?

neak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2024
7
0
22
2 Aylık hamileyim menüde ciğer vardi ve yedikten sonra çevrem ciğer yemem sakıncalı olduğunu söylediler doğrumu?

ilk 3 ay önerilmiyor kesinlikle. virüs bulaşması riski olduğu için

2 Aylık hamileyim menüde ciğer vardi ve yedikten sonra çevrem ciğer yemem sakıncalı olduğunu söylediler doğrumu?

ilk 3 ay önerilmiyor kesinlikle. virüs bulaşması riski olduğu için

Evet yüksek miktarlarda çok sık ciğer yemenin a vitamini fazlasının sıkıntı yaratacağından ötürü sakıncalı olduğunu belirtiyor doktorlar. Bildiğim kadarıyla virüsten daha çok a vitamini birikmesi kaynaklı bu yasaklama.

Bilmiyodum yedim suan engel olabilecek bi besin yada ilac varmi bunun icn ne yapamam gerekiyor biliyomusnuz

Bi oturuşta kilolarca ciğer yemediyseniz ve sık sık yemeye devam etmezseniz sorun olmayacağını söylediğini duydum doktorların. Kontrolünüzde sorarsınız ama bilmeden yiyen çok kişi olduğunu biliyorum. Yediğiniz kadardan muhtemelen sorun çıkarmayacak. Bi daha yemezsiniz :)

Bilmiyodum yedim suan engel olabilecek bi besin yada ilac varmi bunun icn ne yapamam gerekiyor biliyomusnuz
Yok olmaz yüksek A vitamini içerdiği için hamilelikte yemeyi uygun bulmuyor doktorlar bundan sonra dikkat edersiniz

Gebelik boyunca haftada 1 avuç yenilebilir. A vitamini çok yüksek olduğu için önerilmez fazlası. Ciğerden virüs bulaşması için ciğerin hastalıklı olması gerekir. Aynı risk ette de var. Virüsle alakalı bir sorun yok ortada yani.

Ona bakarsanız nar suyu düşük yaptırır diyorlar, ben bir ara her gün 1 bardak içiyordum kesinlikle miktar önemli.

Ben de ciğeri çok seviyorum ama 1 avuçla yetinemeyeceğim için şimdilik hayatımdan çıkarttım, arada eşim yerse dışarda ondan tırtıklıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…