gebelikte çiğ köfte

defne_su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
1.048
608
123
kızlar 2 aylık hamişim çok çiğ köfte istio canım zararlı ama çok ıstıo napabılrlm :(((

hayır sakın !!!
haslanmıs patatesı et yerıne koyup yogurup yıyın
sakın cok yanlıs cıg kofte yenmez

yoo yenir ben 9 ay ekşi acı yedim ne yapalım tatlı seven ben 9 ay hiç şeker yemedim güvenilir marka bi ürün yenebilir.

ama emzirirken yenmez süte geçiyo bebekler pişik oluyo o zaman sakın yemeğin

etsız cıg kofte deyın ozaman yahu cıg kofte deyınce cıg etle kofte sandım :D
doktorunuz soylemıstır degıl cıg kofte yemek; cıg ete bıle dokunma dıye

bakterı denen bırsey var o zarar

etsız cıg kofte deyın ozaman yahu cıg kofte deyınce cıg etle kofte sandım :KK70:

haklısın canım... etsiz olupta o tadı verenler var aslında

etsız cıg kofte deyın ozaman yahu cıg kofte deyınce cıg etle kofte sandım :KK70:
T

:)) Ayy bende ne diyor bu diyorum onu biliyoruz kız yer miyiz hiç :)) zatrn artık cigkoftelere et koyulmuyor ;)

etsız olan yenır yenır ayy vallahı endıselendım yedınız cıg etlerı dıye :D

hemen suracıga kopyalayayım
Hamilelikte çiğ et yemek sakıncalı mıdır?

Evet hamilelik döneminde çiğ ya da az pişmiş et yemek kesinlikle sakıncalıdır. Bunun en önemli nedeni toksoplazma ve salmonella başta olmak üzere bazı bakteri ve parazitlerin bulaşma olasılığıdır.

Bir tür gıda zehirlenmesi olan salmonella enfeksiyonu oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. Şiddetli bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş temel belirtileridir. Hamilelerde sıvı kaybı çok daha ciddi sonuçlar doğurabileceği için çoğu zaman hastanede yatırılarak tedavisi gerekir. Bebek üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber sizin genel durumunuzu bozarak bebeğinizi de indirekt olarak etkileyebilir. Salmonella en sık tavuk eti ve yumurtadan bulaşır.

Toksoplazmozis ise kediler tarafından taşınan bir parazittir. Enfekte olan kedinin dışkısı ile de bulaşabilmesine rağmen en sık çiğ et ve iyi yıkanmamış sebzelerden bulaşır. Hamilelikte aktif bir enfeksiyon düşük, erken ya da ölü doğum, veya bebekte anomaliye neden olabilir. Çoğu zaman grip benzeri bir tablo ile atlatılır ve kişi toksoplazma olduğunu fark etmez. Tanı yapılacak olan kan testi ile konur. Enfeksiyon birkez geçirildiğinde bağışıklık kazanılır ve yeniden enfeksiyon olmaz. Bebekte en ciddi hasarı ilk aylarda ortaya çıktığında yaratır. Toksoplazmozis için herhangi bir aşı yoktur.

Nadir görülmesine rağmen ciddi sonuçlar doğurabilen toksoplazma ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için eğer bağışıklığınız yoksa hamileliğiniz sırasında bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

• Hamileliğiniz sırasında çiğ olarak tüketilen salam, sucuk, jambon, çiğköfte gibi besin maddelerinden uzak dumaya çalışın
  • Eti çok iyi pişirin
  • Çiğ eti dolapta saklarken suyunun başka maddeler ile temas etmemesine özen gösterin
  • Çiğ ete dokunmayın ya da eldiven giyin
  • Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın
  • Çiğ et kestiğiniz bıçakla başka birşey kesmeyin
  • Çiğ et kestiğiniz kesme tahtası vb. materyali çok iyi yıkamadan başka birşey kesmek için kullanmayın

ben anteplıyım burda ya patateslı olur ya cıg etle olur :D bu son 2 aydır habıre patateslı yıyorum nasıl canım ıstıyor allah kımseyı yemek-ıcmekle terbıye etmesın cok zor vallahı

N nscckts canım çok faydalı olmus cok tesekkurler.. sen kaç haftalıksın ? bende çok patates yıorm rahatlatıo bulantımı alıyo

N nscckts canım çok faydalı olmus cok tesekkurler.. sen kaç haftalıksın ? bende çok patates yıorm rahatlatıo bulantımı alıyo
benım doguma nerdeyse 2 hafta kaldı
:)
hepımız saglıkla sıhhatle bebıslerımızı kucagımıza alalım ınsallah

ben ılk 5 ay ınanılmaz mıde bulantısı yasadım 12 kılo verdım
hıc bırsey yıyemedım hergun acılde serum aldım hep bayıldım
yemek ısmınde bıle anında kusuyordum
5 aydan sonra bırden bıre ıstahım acıldı :D ne buldysam yemege basladım
sımdı bebıs cok buyudu normal ınsan gıbı yemege döndum :)

mıde bulantısına yesıl elma- beyaz leblebı yogurtda cok ıyı gelıyor :)

benım doguma nerdeyse 2 hafta kaldı
:)
hepımız saglıkla sıhhatle bebıslerımızı kucagımıza alalım ınsallah

ben ılk 5 ay ınanılmaz mıde bulantısı yasadım 12 kılo verdım
hıc bırsey yıyemedım hergun acılde serum aldım hep bayıldım
yemek ısmınde bıle anında kusuyordum
5 aydan sonra bırden bıre ıstahım acıldı :KK70: ne buldysam yemege basladım
sımdı bebıs cok buyudu normal ınsan gıbı yemege döndum :)

mıde bulantısına yesıl elma- beyaz leblebı yogurtda cok ıyı gelıyor :)
benım o kadar fena deıl canm cok sukur 1 gun oluosa dıger gun olmuyor genelde ama yınede rahatsız edıcı oldugu zamanlar oluyo meyveye verdım bende kendımı... inşallah canım alırız saglıkla kucagımıza :KK68:

dün bana da aynısı oldu eşim sağolsun etsiz yapıverdi çok zor değil eşinden yapmasını rica edebilirsin

6 .ayıma kadar acılısından yedim her akşam bir akşam eşim getirmedi ne kızdım ona ağladım gitti aldı etsiz olanından yeşillik ile yiyin yanındada ayran oh mis .

Canımı cektirdiniz valla :( ben de çok seviyorum yiyorum ama benim mideme dokunuyor yoksa hergün yicem.kızlar bi de bişey sorucam canım acayip şekilde karışık sandviç çekiyor haftalardir yemiyorum zararlı diye normalde aklıma gelmez ama şimdi de aklımdan çıkmiyo :) bi kerecik yesem nolur ki acep bilir misiniz L:rolleyes:

valla cok sevmem ama etlısını ev yapımı bır kere yedım, dısardada guvendıgım bır restaurantta yıne etlı olanından bırkaç ufak parca yedım, o kadar kasmayın kendınızı guvenılır ellerde yapılırsa etlı etsız farketmez, sonucta oturup bır kılo yemeyeceksınız yaa, tadımlık alın nefsınız körelsin yeter....

Benimde canım çok istemişti yememiştim doktoruma muayene için gittiğim zaman sordum yiyebilirsin demişti yemeyin diyorlar dedim etsiz çiğ köfte güvendiğin markalardan yiyebilirsin dedi

Back
X