Gebelikte ceviz yiyemeyenler klübu :-)

Ceyynn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
34
3
35
Arkadaslar merhaba 25 haftalik hamileyim hamileligimin ilk 3 ayi cok zor gecti mide bulantisi kusma..e haliyle tiksindigim seylerde oldu mesela ceviz..simdi daha iyiyim ama hala ceviz yiyesim gelmiyor yani yiyorum ama binde bir iste ceviz yiyemeyipte çocugunda sorun olan varmi yada ceviz illaki gereklimi simdi yemeye baslasam cokmu gec kalmis olurum.tecrubeli annelerden bilgi lutfennn

Tesekkurler
Not:mide bulantisindan sonra hic yemek secmedim herseyi yiyorum cok sukur

Canm bende ceviz yemedm öyle çünkü sevmyorm midemi agrtyo bi tane bile yesem alakası yok ceviz yemedm diye niye cockda sorun olsun

Çocukta neden sorun olsun? Olmaz elbet.
Ben öğüre öğüre aksatmadan yedim, ilk iki yıl da düzenli olarak kızıma yedirdim.
Hamilelikte faydalı ne varsa düzenli olarak yenmesi görüşündeyim.

Bende ilk zamanlar yiyordum sonra tiksindim, kırık cevizler ilaçlı mıdır nedir kokuyor bende kırılmamış ceviz almaya başladım ama hala Hevesle yiyemiyorum ..

Ya kime sorsam ceviz ye mutlaka diyor doktorumda ilk hamilelik zamanlarimda soylemisti cevizdeki bi madde cocugun beyin gelisimini olumlu yonde etkiliyor o yuzden yememiz lazimmis.

ben ılk 5 ay hıc yemek yıyemedım kusmaktan 12 kılo verdım ne cevızı yumurtası yogurdu su bıle ıcemedım
hergun acılde serum aldım
5 aydan sonra bırden ıstah patlamam oldu yemedıgım sey kalmadı su son aya kadar
suan bebısım 3 kılo :) gelısımı gayet normal sıkıntı yok

o senden her turlu beslenıyor zaten sorun etme

Onu benim kuzenimin doktoruda demiş ya. Mutlaka yemelisin diye. Oda eriştenin tatlının üstüne falan döküp yiyordu.

Fesatmıyım ne ceviz yiyemeyen diyince fındık kıramayan :KK8:demek istiyosun sandım:KK70::KK70:
Ben cevizi normalde yiyemem dilim yara olur son ayımda bebek çok küçük olduğu için aşırı taze ceviz yedim Allahtan mevsimiydi. Yemeyince eksik bişey olmaz bence ama yiyince artı faydası olur kesinlikle..

Bi şeye bu kadar anlam yükleyip kendinizi strese sokmayin. Tamam ceviz faydalı bir şey de yemeyenlerin çocukları problemli yiyenlerin ki dahi filan olmuyor sırf bu yüzden. Zaten dünyanın yarısı cevizin ne olduğunu bile bilmiyor, altı üstü kuruyemiş. Onu ikame edecek başka faydalı yağları olan kuruyemişler tüketmeye çalışın o da olmuyorsa doktorunuzla gorusun takviye alın.

Hergunde yenmiyorki ya benimde dilimi yara yapiyor bende nutellayla yada balla felan yemeye calisiyorum yiyemeyen bitek ben deilmisim tek deilim sevindim :-)

Ben hergün düzenli ceviz yemeye çalışıyorum, geçen biri doktorunun ona bebeğe bir etkisi olmadığını ama hamilelikte annenin tansiyonunu düzenlediğini söylemiş. Nekadar doğru bilemem. Ama tüketmek istiyor ve tek olarak yiyemiyorsanız benim gibi kara üzüm kurusuyla ya da meyveyle birlikte de tüketebilirsiniz diye düşündüm...

Ben yedi ay boyunca bulantı kusma yaşadım bırak cevizi birçok şeyi yiyemedim. İnan yediğim şeyleri yazsam daha kolay olur. Bebeğim alti aylık oldu çok sukur çok akıllı kizim benim hiçbir kusuru yok Allaha sukur

konu çoktan bitmiş şimdi farkettim hamilelik esnasında ben yiyemedim ama çocuklarıma mutlaka yediriyorum çünkü beyin gelişimini destekliyor gurmebar iç cevizi aldım tavsiye üzerine aynı çocukluğumdaki ceviz tavsiye ederim
linki bırakıyorum isteyen girebilir

www.gurmebar.com

X