Gebelikte burun tıkanıklığı ve kanaması

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
48
Sevgili arkadaşlarım, hamilelik döneminde biz bayanlar arasında yapılan arştırmada, burun tıkanıklığı ve kanaması ile ilgili bulgular aşağıdaki şekilde belirtilmiştir. Sizlere bilgi olması açısından paylaşıyoruz.

HAMİLELERDE BURUN TIKANIKLIĞI

Gebelikte hormonal değişiklikler ve kilo alımıyla birlikte burun tıkanıklığı şikayetleri artar. Bu duruma gebelik riniti denir. Hamilelerin burun içi etlerinin ve damarlarının şişmesinden dolayı özellikle gebeliğin son dönemlerinde burun tıkanıklığı dayanılmaz bir hal alabilir. Tedavi olarak ilaç kullanılmasının sakıncalı olduğu bu dönemde ilk yapılacak şey yatak başını yükseltmek ve odayı nemlendirmektir. Tuzlu su spreyleri de kullanılabilir. Kortizonlu burun spreylerinin gebeliğin 2. yarısında kullanılabileceğini önerenler vardır. Ancak ağızdan ya da enjeksiyon yoluyla bu tip ilaçlar gebeliğin hiçbir döneminde kullanılmamalıdır.

kaynak:Prof.Dr. Can KOÇ ; KBB Bilgilendirme Portalı - Anasayfa PRF DR. CAN KOÇ

GEBELİKTE BURUN KANAMALARI
Gebelik sürecinde biz kadınların hormonal değişiklikler sonucunda solunum sistemimizde dahil olmak üzere tüm vücutlarımızda kanlanma olayları artar. Solunum yollarının kanlanmasının bu artışından dolayı ( konjesyon ) gebelik ve burun kanamalarına sebep olur.

Özellikle soğuk ve kuru havada bu durum daha sık yaşanır.

Burun kemiğine yumuşak tampon yaptığımızda bu kanamalar genellikle durur. Odanın nemlendirilmesi ve akşamları burun girişine vazelin sürülmesi, tuzlu burun spreylerinin kullanılması sonucunda bu burun kanaması olayı azalır. Şiddetli ve sürekli burun kanamalarında derhal kulak burun boğaz doktoruna muayene olmanızı tavsiye ediyoruz.

paylasimin icin tesekkürler...benimde en büyük sorunum burun tikanmasi..ama ben bu sorunu doktorum sayesinde cözdüm..nane yagi....türkiyede varmi bilmiyorum ama almanyada eczanelerde ve bazi alisveris dükkanlarinda satiliyor....burun deliklerinin alt kismina bir damla sürüyosun ve acayip rahatlatiyor...eger türkiyede de varsa tavsiye ederim..ne bebek icin nede anne adayi icin hicbir sakincasi ve yan etkisi yok....

paylasimin icin tesekkürler...benimde en büyük sorunum burun tikanmasi..ama ben bu sorunu doktorum sayesinde cözdüm..nane yagi....türkiyede varmi bilmiyorum ama almanyada eczanelerde ve bazi alisveris dükkanlarinda satiliyor....burun deliklerinin alt kismina bir damla sürüyosun ve acayip rahatlatiyor...eger türkiyede de varsa tavsiye ederim..ne bebek icin nede anne adayi icin hicbir sakincasi ve yan etkisi yok....

teşekkürler,bende buna çare arıyordum,inşallah burda bulabilirim...

X