Gebelikte Böbrek Taşı Ağrıları ve Taş Düşürme Yardımm :(

DestinaX

Pure Love T <3 D
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
1.256
186
34
Arkadaşlar 2 gündür ol böbreğimle mesanem arasında kramplı ağrılar oluyordu. Özellikle geceleri hiç yatırmıyordu. Bugün kadın doğum uzamnına gittim kendi doktorumu bulamadım başka bir doktordan yardım aldım. Önce ultrasonla baktı böbreğe yüksek ihtimalle böbrek taşı düşürüyosunuz dedi.İdrar tahliinde de bunu doğrulayan testler yüksek çıkmış. Fakat doktor bol su içeceksin bişey yapamayız dedi. Ne kadar büyüklükte bir taştır,kaç tanedir, bebeği bu durum nasıl ne kadar etkiler hiç bişey demedi. 21. haftamdayım böyle bir durum yaşayan varsa nasıl bir yol izlediniz. Acaba birde üroloji uzamnına görünsem mi bilemedim. Eğer kullanmam gereken bir ilaç olsaydı doktor vermezmiydi bugün anlamadım bol su içiyodum zaten şimdi iki katına cıkardım pet şişeyle yatıyorum. Birde şimdi detaylı ultrasonda gebelik şekerini işaret eden şeyler var demişti özeldeki doktor yediklerine dikkat edeceksin dedi. Şeker ölçümü için 24. haftayı beklicez ozamana kadar yediklerimede dikkat etcem tatlı konusunda 2 gündür ne yediğim ne içtiğim hiç bişey anlamadım ne yapacağımı bilemiyorum.

Son düzenleme:

İlk gebeligimden biliyorum muhakkah bir üroloğla görüşmelisin.Enfeksiyonun yüksek çıkmışki taş düşürdügünü sylemişler.Bu enfeksiyon bir çok sıkıntıya sebep olabiliyor.Bunları engellemek için gereken tedaviyi alman lazım canım.Benimde ara ara oluyor ama allaha şükür bu aralar rahatım.Yatmadan önce ayaklarını sıcak suya koy bol su iç ve agrın oldugunda böbreklerine sıcak havlu koyabilirsin iyi gelir.Birde çok ani haraketler yapma taş yerinden oynar.Vişne kiraz ve ıspanakla erigi çok tüketme bunlar taşın oynamasına sebep oluyor.

3 gündür öyle yattım çok hareket etmedim ayklarımı ve böbreklerimi sıak tutunca baya rahatladım ağrım genelde üşüyünce ve çok fazla hareket edersem oluyor. İdrarda protein değerim falan biraz yüksek çıkmış eritrosit yüksek çıkmış bakteride vardı. Bol suyla geçecek dedi doktor nasıl birşey düşündü de böyle beni gönderdi o halde hala anlamakta güçlük çekiyorum. Bugün baya iyiym ağrı yok yalnız birdaha tekrarlarsa bu kez direk bir ürolojiye gidiem kadın doğumcularla böbrek hastalığını çözülmeyeceğini anladım. İşte önce bebek deyin onlara koştum sonuç ağrılarla kendi kendime başettim 3 gün

Şuanda iyi olmana sevindim.Ama tekrarlarsa ihmal etme canım git uzman bir doktora böbrekte genişlemeye kanalda tıkanmaya falan sebep olabiliyor ve biliyorsundur tedavi edilmeyen enfeksiyonlar erken dogumu tetikleye biliyor.(Allah korusun tabiki )

Evet öyleymiş ağrıdan korkmuyorumda ağrının bebeği harekete geçirip doğumu başlatır kuzuma zarar verir diye çok korktum. Rabbim korusun bi kaç gün kendimi bi dinlicem ateşim mide bulantım iştahsızlığım yok çok şükürr tek sorun böbrek kaslarımın ağrı yapmasıydı. Eğer bidaha olursa direk ürolojiye giderim. Gebelikte de yapılacak birşeyler illaki vardır. Teşekkür ediyorum tavsiyelerin için çok sağolun

Elbette canım serumla karışık ilaç tedavisi yada günlük igne ve hap veriyorlar derecesine göre.

Öncelikle gecmiş olsun diyorum, bende 4 hafyalık hamileyim. Daha hamileliğime sevinemeden sag ve sol böbreğimde ağrılar başladı, doktor gittik idrar testinde iltihap ve taş dökme gözüküyor dedi ürolojiye gitmelisin dedi Çarşamba gidicez. Ama ben cok endişeliyim bebeğim henüz cok küçük ona bişey olmasından korkuyorum bol bol su içiyorum. Ve belim sırtım cok ağrıyor ne yapacağımı bilemiyorum

Geçmiş olsun öncelikle bende 4 haftalık hamileyim ama şiddetli böbrek ve sırt ağrısı var sanırım taş döküyorum ve cok endişeniyorum bebeğe bişey olucak die

CANIM SU ANDADA BEN AYNI DURUMDAYIM 22 HAFTALIK GEBEYİM VE TAŞ DÜŞÜRÜYORUM.SEN NASIL ÖNLEMLER ALDIN BANA BİR AKIL VERİR MİSİN

CANIM SU ANDADA BEN AYNI DURUMDAYIM 22 HAFTALIK GEBEYİM VE TAŞ DÜŞÜRÜYORUM.SEN NASIL ÖNLEMLER ALDIN BANA BİR AKIL VERİR MİSİN
Canım konun üstünden epey zaman geçmiş. Ne durumdasın. Taşı düşüre bildin mi? bende 24. haftayım ve taş düşürüyorum. Çok korkuyorum.

Canım konun üstünden epey zaman geçmiş. Ne durumdasın. Taşı düşüre bildin mi? bende 24. haftayım ve taş düşürüyorum. Çok korkuyorum.
Ben bir kez taş düşürdüm.daha sonra kendime dikkat ettim ve şiddetli ağrı cekmedim şükür.iki böbreğinde taş dolu dedi dr.bi sıkıntı olmadı bebeğim şimdi 3 aylik oldu.sizde moralinizi bozmayin.çok ayakta kalmayın üstümeyin sancisiz bir şekilde gebeliginizi geçirin.çok geçmiş olsun

Çok teşekkürler .Bebeğinize ve size allah sağlık versin. Sevgiler

Mrb arkadaşlar ben yeni katıldım araniza benim bobregimde de taş varmis ayrıca safra kesesinde de bi çok taş varmis ve gebelik kolestazim var rahim damarında daralma varmış ve göbek kordonunda tek arter tek ven varmış 26 haftalık hamileyim böyle hepsini bi arada yaşayan var mı aranızda biraz korkuyorum bisey olacak bebeğine diye

Selam arkadaşlar böbrek taşım kanala girmiş hatta mesaneye yakın yerde ve 14 haftalık gebeyim sizlerin nasıl geçti bu süreci ? Çok ağrım var antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum ama pek etki etmiyor. Kaç günde atarım bunu acaba? Gece bir gram uyurmuyor

Çeyrek çay bardağı Zeytinyağına çeyrek limon sık bunu her sabah yap. Ev yapımı yoğurdun suyunu iç. Bol su ve ılık duş. Kendini sıcak tut özellikle ayaklarını. Bol tazyikli çiş yapman taşı kanaldan atmana yardımcı olur. Suyu o sebepten Bol bol iç. Korkma kanala girdiyse düşmesi daha kolay böbrektyken daha çok ağrı yapar. Bunları sürekli taş düşüren bir kişi olarak yazıyorum. Hamile olduğun için bankalar öneri yapabiliyorum. Allahım acil şifalar versin

Allah razı olsun zeytinyağ limon içmiştim bugün düşürdüm taşı çok şükür cumadan salıya kadar baya acı çektim yine de hamdolsun bu kadar sürede düşürebildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…