Gebelikte Böbrek Genişlemesi ve Barsak Parlaklığı

Balicka

Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2021
6
3
16
34
Merhaba Arkadaşlar
22 haftalık gebeyim detaylı ultrasonda bebeğimde 2 böbreğinde büyüklük ve barsakta parlaklık görüldü (grade 2). Bu iki bulgu birlikte olduğu için bebeğin kistik fibyozis olma olasılığı olabilirmiş. Anne ve babaya gen testi önerdi. Bu durumu yaşayanlar var mı?
Deneyimlerinizi paylaşır mısınız

Bilmiyorum ama rabbim şifa versin inşallah birşey yoktur....detaylıca %100 yok

Merhabalar aynı 2 bulgu bizde de tespit edildi. Tekrar detaylı ultrasona gittiniz mi ?

Merhabalar aynı 2 bulgu bizde de tespit edildi. Tekrar detaylı ultrasona gittiniz mi ?
Merhaba
Yarın yani cuma günü bir prof. a görüneceğim tekrar detaylı ultrason olacak. Bu işlem biliyorsunuz petinaloji bölümü tarafından yapılıyor. Kendi doktorum bir petinaloğa daha görünmemin sağlıklı olacağını söyledi. Çünkü nu tür değerler bebeğin pozisyonunda göre bile değişiyormuş.
yrın işlem sonucu bilgi veririm size

Merhaba. Girmiyordum uzun süredir mesajlarınızı yeni gördüm.
Detaylı ultrasyonda barsak parlaklığı yok denecek kadar az dendi. Böbrek büyüklüğü ise sadece sol böbrekte varmış. Hastalık için ufakta ols bir ihtimal var ama ben bunu önemsemem genelde büyümeler duruyor dedi. Şuan 33 hftalığız bebeğim gayet sağlıklı doktorun dediği gibi ilerleme olmadı.. doğum sonrası kontrolde olacağız

Ben de bugün böbrek genişlemesi var diye bilgi aldım da, inşallah sizin sağlıkla ilerlemiştir. Son durumunu merak ettim benim 4.9mm 23+3jaftalık

Merhaba. 22.haftadan sonra yaptırdığınız ikinci detaylı ultrasonu kaçıncı haftada yaptırmıştınız acaba?

Merhaba Arkadaslarr,
Konuyu yeni takip edenler icin guncelleme yapiyorum. Bebegim 33+5 te dogdu. Suan 2 yasinda ve gayet saglikli ilk dogumda yapilan kontrollerde bobrek boyutlari olmasi gereken seklindeydi. Sonraki kontrollerimizde de herhangi bir bulguya rastlamadik.. Tüm bebeklerin saglikla dünyaya gelmesi dileğimle

Hamileyken bana da aynısını söylediler böbrek de genişleme vardı sonrasında kapandı dediler ama kapanmamıştı doğduğunda tekrardan kontrol ettirdik kapanmamıştı buna ciddi bir sorun gözüyle bakmıyorlar aslında sadece kontrol altına tutuluyor eğer 10 milimin üzerinde ise o zaman cerrahi işlem uyguluyorlar doğduktan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…