• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEBELİKTE BEL FITIĞI

ergunn

Herşey Dua'yla
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
85
28
88
27
Arkadaşlar merhaba,

Gebe olduğumu çok yeni öğrendim. Ve bundan bir kaç ay öncesinde küçük bir bel fıtığım olduğunu öğrenmiştim doktorumdan. Ağrılarım ara ara hafif şekilde oluyor ve nadiren artıp bacağıma vuruyordu. Fakat dünden beri aşırı bir ağrım var uykudan bu şekilde uyandım, yürümekte zorlanıyorum. Otururken bile mahvetti beni. İlaç kullanamıyorum haliyle. Benimle aynı durumu yaşayan var mı varsa nasıl bir çözüme gittiniz ne olur yardımcı olun.

Bende gebelikte başladı, başka etkenler ve normal doğumdaki ıkınmalarla zirve yaptı ağrı. Artık belde ağrı yok ama resmen topallıyorum bacak ağrım çok kötü ve bebeğimi taşımak çok zor geliyor. Hala çözülmüş değil benim ağrım 5 ay doldu böyle. Otururken kesinlikle desteksiz oturma belinin arkasına mutlaka birşeyler koy. İlaç kullanmak yasak zaten parol alabiliyorum sadece emzirdiğim için, gebelik de aynı şekilde . Fizik tedaviye gittim bazı egzersizler verdiler onları yapınca biraz rahatlıyorum ama yine ağrı devam ediyor. Yürüyüş öneriliyor ama sadece düz yolda yürüyüş yap yokuş iniş kesinlikle önerilmiyor. Hiç eğilme hep çömelerek kaldır bişey kaldıracaksan. Yan yatıp dizlerinin arasına kırlent koy kalınca. Sırtüstü de yasak. Ha bir de magnezyum vermişti bana doktorum kas ağrıları için. Belki işe yarar sende doktoruna bir danış. Aklıma gelenler bunlar şimdilik 🤷‍♀️

Bende gebelikte başladı, başka etkenler ve normal doğumdaki ıkınmalarla zirve yaptı ağrı. Artık belde ağrı yok ama resmen topallıyorum bacak ağrım çok kötü ve bebeğimi taşımak çok zor geliyor. Hala çözülmüş değil benim ağrım 5 ay doldu böyle. Otururken kesinlikle desteksiz oturma belinin arkasına mutlaka birşeyler koy. İlaç kullanmak yasak zaten parol alabiliyorum sadece emzirdiğim için, gebelik de aynı şekilde . Fizik tedaviye gittim bazı egzersizler verdiler onları yapınca biraz rahatlıyorum ama yine ağrı devam ediyor. Yürüyüş öneriliyor ama sadece düz yolda yürüyüş yap yokuş iniş kesinlikle önerilmiyor. Hiç eğilme hep çömelerek kaldır bişey kaldıracaksan. Yan yatıp dizlerinin arasına kırlent koy kalınca. Sırtüstü de yasak. Ha bir de magnezyum vermişti bana doktorum kas ağrıları için. Belki işe yarar sende doktoruna bir danış. Aklıma gelenler bunlar şimdilik 🤷‍♀️
Çok teşekkür ederim uyguluycam umarım faydası olur hiç bu kadar ağrım olmamıştı hemde gebeliğin daha başındayım doğuma kadar sürerse nasıl yaparım bilmiyorum:KK43:

Çok teşekkür ederim uyguluycam umarım faydası olur hiç bu kadar ağrım olmamıştı hemde gebeliğin daha başındayım doğuma kadar sürerse nasıl yaparım bilmiyorum:KK43:
Ne demek, Bol bol uzanacaksın artık ve ekstra kilo almamaya bakacaksın 🙁 belki tam tersi olur doğumdan sonra ağırlık kalmayacağı için tamamen de geçebilir ama mümkün olduğunca bele yük binmemesine dikkat etmen lazm

Şuanda çalışıyorum ve masa başı. En azından bir kaç ay daha devam ederim diyordum, Sürekli oturmak zorunda kalıyorum. Artık iki kilo bile kaldırmam heralde zaten ağrıdan. Sürekli oturur pozisyonda olmak zarar veririr mi

Şuanda çalışıyorum ve masa başı. En azından bir kaç ay daha devam ederim diyordum, Sürekli oturmak zorunda kalıyorum. Artık iki kilo bile kaldırmam heralde zaten ağrıdan. Sürekli oturur pozisyonda olmak zarar veririr mi
Evet hatta belki de oturmak ağrı yapıyordur. Benim otururken kalçadan geçen sinir sıkışıyor ölüyorum ağrıdan. Uzandığım zaman hafifliyor. Ayaktayken de pozisyona göre değişiyor. Haftasonunu fazla oturmadan genelde uzanarak geçir bir farklılık hissedersen ona göre işle ilgili karar verirsin. Bir de beyin sinir cerrahına görünmeni öneririm onlar daha iyi bilgi verir. muhtemelen MR isterler ama bir zararı yok zaten hamileler için

Back