Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

canımm arkadasım cok sagol amin inşallah..rabbim herkesin yüzünü güldürsün inşallah..

nasılsın arkadaşım sonraki kontrolün ne zaman

nasıl geçti kontrolünüz ??

cumartesi günü kontrole gttk doktor yne aynı şeyleri söyledi suyu artmamış bebk büyümüş 2 kg üstü doğumda 37 yada 38. haftada olcak dedi.o gün eve geldim kasılmalarım vardı ama yorgunluktan dedim önemsemedim.pazar günü kasılmalar devam etti 15 dk da bir olarak başladı gün içinde 10 dk ya düştü daha sonra 6 dk ve en son 4 dk olunca gece 3te apar topar fakülteye gttk 2 cm açılmam ve nst de sancım çıktı nidilatla 1 saat agrımı durdurdular ardından tekrar başladı yine nst ye gdiodum ki rahimden sulu bi madde gelince acil spinal anesteziyle doğuma aldılar buarada saat pazartesi 13.00 olmuştu bebeğim doğduğundan avazı çıktığı kadar ağladı bana sesini duyursun diye doktorlar bile çok sevndi sağlıkla ağlıo die dışarda eşim ve annemde görmüş oğlumu sonra pediatri katına almışlar inceleme için.ben ameliyattan çıktığımda eşim pediatrideydi ilk kontrollerde ciğerlerinin gelişmedği çıkmış solunum cihazına bağlamışlar ve doktorlar eşime ümitlenmeyin demişler.tam 2kg480 gr 45 cm doğdu oğlu ama sadece 8 ssaat dayanabildi 8 saat sonra acilen bebeğin babasını yukarı çağırdılar ve öldüğünü sölemişler eşime otopsi için izin istemişler vermedik izin çnkü genetik bile olsa tedavisi yok.bugün oğlumu aldık saat 4 te toğrağa verdim kokusunu içime çekemedim kucağma alamadım simsiyah saçlarını koklayamadım rabbm bize bunu yazmış adını koyduk hoca namazını kıldırdı onu öle toprağın altına bırakıp geldim yarın oğlumu görmye gidicem mezarına.içim yanıyo rabbim kmseye yazmasın.tarifi yok bu acının içimi deştiler sanki oğlumu yıkadıkları havlusu ve kuvezde ayağına giydirdikleri çorapları kaldı elimde missss kokuyo allah bidaha bu acıyı yaşatmasın bana..allaha emanet olun sizde kızlar bahar ahmet efeyi benm için öp ben ömerime kavuşamadım sen oğlunu benm içinde öp allah uzun sağlıklı ömürler versin ona...bana dua edin sağlıkla bi evlada kavuşmam için....hoşçakalın kızlar benm umutlarım tükendi bugün!!!

kelimelerin bittiği noktadayım ne dicem ne demem gerekir bilmiyorum ama okurken ağlamamak için zor tutsamda kendimi dayanamadım. rabbaım sabırların en büyüğünü melek annelerine versin ben hiç görmedim bebeğimi. benımkı böbrek ve su bitmesi nedeniyle 24. haftada alındı. inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur. annesine babasına şefaatçi olacak meleklerimiz. kendine çok iyi bak kardeşlerine sağlıklı anne olabilmemiz için.

canım arkadaşım inanki çok umutluydum senden ve ömerimizden yazdıklarını okuyunca içim parçalandı ciğerin yanıyor biliyorum çünkü bizlerde yaşadık sen anlatırken tekrar gittim o günlere Rabbim sabrınınızı artırsın meleklerimiz arkadaş olsunlar cennette bizleri beklesinler orda doyalım inş. yavrularımıza Rabbim büyük nasipse eğer bu dünyada da yaşatır inş. tüm bekleyenlere isteyenlere

canımmm yeni gördüm ya daha yazını aglayarak okudum cok üzüldüm yaaa ne diceğimi bilemedim inan cok üzüldüm ( rabbim tekrar yasatmasın bu acıyı kimselere ya valla inan ne desem ne yapsam bilemedim cok üzüldüm ya ömer bebekten de umutluydum ben rabbim sabır versinn...annesine babasına şefaatci olsun inşallah inşallah en yakın zamanda saglıklı sıhhatli bir evlat sahibi olmayı nasip eder rabbim...inan umudum coktu..

cok sacma bi soru olacak canım ama aklımdasın hep nasılsın biraz daha iyisindir inşallah derdi veren rabbim sabrınıda verir inşallah..rabbim bundan sonra yüzünüzü güldürsün inşallah canım dualarımdasın canım üzme kendini hiç

iyi değilim cnm malesef dayanmak çok zor her geçen gün daha kötü oluyorum çnkü oğlumu çok özlüyorum karnımdayken en azından benmleydi hareket ediyodu ama şmdi yok bomboş kaldı içim yüreğim yanıyo yüzünü görmeden aşık olmak böyle bişymiş elim kolum kesildi sanki allah kmseye yaşatmasın.sen nasılsın ahmet efe nasıl iyileşiyodur umarım hızla

ahmetefe biraz daha iyi cok sükür canım böbrek yetmezliğine neden olacak olan kanındaki üre ve kreatin degerleri artık normal seviyeye düştü.insallah tekrar yükselmez artık busekilde gider gecen hafta ultrasondan böbreklerine bakıldı tekrar aynı sekildeymiş halen daha böbrekleri.her ikiside cesitli boyutlarda kistlerle kaplıymıs..ama kan degerleri daha önemliymiş rabbim dayanamayacagımız dertleri vermesin kimseye canım..olsun cennette bekleyenin sana şefaatci olacak melegin var cok sükür bu tarafından düsünüp rahatlamaya calıs..inşallah en kısa zamanda rabbim saglıklı bir evlat sahibi olmayı nasip etsin...ben ikinci cocuk düşünmüyorum ama olurda hamile kalırsam onda da polikistik böbrek hastalıgı olur diye korkuyorum.buyüzden seni sürekli takip etmeye calısıyorum inşallah tekrarlamaz da, sende benim için umut olursun...

inşallah cnm bende en kısa zamanda tekrar hamile kalmak istiyorum bu tip şeylerin tekrarlama ihtimali yüzde 25miş ama doktorum büyük bi çoğunluğun sağlıklı bebekleri oldu senin durumunda olanların dedi.bakalım kısmet allah bizede nasip eder inşallah sağlıklı sıhhatli evlatlar.allah acil şifalar versin ahmet efene tekrr tekrar yardımcın olsun

güzel dileklerin için cok sagol canım arkadasım dua ediyorum hep aklımdasın sende benim.. Allah yardımcımız olsun

merhaba kızlar birde capa genetiğe gidecem bayram sonrası bakalım ordakiler ne yapacaklar bi araştırma yapsalarda sebini çaresini bulsalar

Merhaba kızlar.Baştan sona tüm sayfaları okudum.Ahmet efenin sağlıklı olmasına çok sevindim,minik ömer için çok ağladım.Allah hepinize sabır versin.KAsım anneleri grubuna üyeyken,son kontrolümde amniyo sıvısınn azlığını söyleyince doktor araştırmaya başladım.Bugün de bu grubu bulup okudum.Ben şuan 25+3 haftalığım.21. haftamda doktor bana az mı su içiyosun demişti hayır dedim içiyorum,en az 3 litre içmen lazım dedi tamam dedim.Başka bileyden bahsetmedi. Ben 3 litre su içip 1 ay sonra tam 25 haftalık kontrolüme gittim ve yine azmı su içtin dedi sadece. Ben de hayır dediğiniz gibi içtim dedim. Demekki yetmemiş daha fazla sıvı tüket dedi.tamam ama sorunmu var dedim,bebeğin sıvısı normalden az dedi.Eğer böyle az devam ederse 30 haftadan sonra erken almak zorunda kalabiliriz dedi. Şok oldum birden.NAsıl yani bu sıvı başka şekilde düzelmezmi dedim. Dışardan yapabileceğimiz hiç bişey yok dedi. Bol sıvı al 3 hafta sonra gel bakalım dedi. Ben 3 hafta sonrasına randevu almıştım. Ama burda yazılanları okuyunca özellikle baharın yazdıklarını,az evvel arayıp 1hafta daha erkene aldım randevumu.Ayrıntılı ultrasyonda bunu söylemediler herşey normal dediler.yine doktor ne böbrek ne akciğer gelişimiyle ilgili de bişey demedi.Çok uzattım biliyorum ama ne olur bana da dua edin.Bu ilk bebeğim.

Son düzenleme:

cnm öncelikle rabbim şifa versin.inşallah senin durumun bizim kadar ciddi deildir ki sana herhangi bişy demediklerine göre en azından benm kadar kötü deil.ben 24. haftada rutin kontrole gittiğimde suyum bitmişti.bazı doktorlar bu suyla 10 15 gün yaşar dedi.bazıları sonlandıralım doğsada yaşamaz dedi ama ben herşeye rağmen direndim 33. haftaya kadar canım oğlum ÖMERİMMMM de direndii malesef bizim sonumz kötü bitti oğlumu kaybettim benmde ilk bebeğimdi yıkıldım mahvoldum hereyi önceden biliyo olmama rağmen dünyam başıma yıkıldı.ama hamileliğim bitene kadar hiç umutsuz olmadım ki bana hiç bir doktor umut vadetmedi.hergün bebeğime hikayeler okudum konuştum hareketlerini takip ettim.geceler boyu uyku uyumadım suyu az kolu bacağı ezilmesin diye.bence senn durumun çok kötü deildir.sen bol bol suyunu iç ama bana bütün doktorlar içtiğin suyun bi önemi yok çnkü bu suyu bebek boşaltım yaparak kendisi yapıo dedi.hangi şehirdesin istanbulda çok iyi bi perinatolog adresi verebilirim teşhis ve tedavi merkezi.sen nolursa olsun booool boool dua et.benm oğlum yaşamadı ama biliyorum kki rabbim onu dualarım sayesinde karnımda 9 hafta yaşattı ve bana bi melek hediye etti.birde ne olursa olsun stres yapma kötü hiiiiç düşünme.güzel düşün güzel olsun canım.rabbim bu güzel gecenin yüzüsuyu hürmetine bebeğine de sanada yardım etsin .buarda cinsiyeti ne bebeğinin??

merhaba kızlar birde capa genetiğe gidecem bayram sonrası bakalım ordakiler ne yapacaklar bi araştırma yapsalarda sebini çaresini bulsalar

cnm bende 13 ağustosa prof. perinatologtan randevu aldım bakalım bana ne diycek 2. gebelik için burdan sanada bilgi veririm.birde bahardan haberiniz varmı artık hiç girmio msj yazdım onada cvp vermedi

cnm bende 13 ağustosa prof. perinatologtan randevu aldım bakalım bana ne diycek 2. gebelik için burdan sanada bilgi veririm.birde bahardan haberiniz varmı artık hiç girmio msj yazdım onada cvp vermedi

benim randevuda 12ağustosta canım hayırlı haberler alırız inş. kime gideceksin drun kim ? baharlada burdan yazışınca haberim oluyor işte iyilerdir inş.

sb3544 arkadaşımız hamileymiş hayırlı uğurlu olsun güzel haberlerini bekliyoruz bebeğini kucağına sağlıcakla alırsın inş. bizleride haberdar et kontrollerinden kime gideceksin gelişmeleri bekliyoruz canım

benim randevuda 12ağustosta canım hayırlı haberler alırız inş. kime gideceksin drun kim ? baharlada burdan yazışınca haberim oluyor işte iyilerdir inş.
cnm ben edirnede yaşadığım için burada bi prof a gidicem bakalım neler diycek anlatırıım sanda burdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…