- 24 Kasım 2012
- 460
- 2
- 36
maşallah oğluna dünyaya gelen büyür diyorlarya maşallah büyümüş inş Rabbim hastalıklarına da şifa versin diyorsunya polikistik denenlere umut olsun diye tüm gebeliğim boyunca duyduğum bir hastalık oldu inş. Rabbim tekrar hamilelik nasip ederde duymayız görmeyiz böyle hastalıklar umudumuz oldunuz Ahmet efe ve annesi Rabbim size hayırlı sağlıklı ömür versin tüm ailenizle birlikte
cnm maşallah oğlun çok tatlı allah uzun ömürler versin.çokta iyi yapmışsın bunları koymakla bana çok büyük umut oldunuz bende hergün bebeğimle konuşuyorum doktor kontrolümüz vardı cumartesi günü yine aynı şeyleri duydum yaşamaz diyolar bebeğim için ama ben eminim bebeğimin sağlıkla doğacağına.sadece artık yatmaktan çok sıkıldım suyum olmadığı için bebeğim rahat etsin diye hep yatıyorum ve sabırsızlıkla kokusunu duyacağım günleri bekliyorum
nasılsın arkadaşım sonraki kontrolün ne zaman
iyi olmayan çalışıorum cnm yarın kontrole gidicez bakalım yine neler duyucam.....
nasıl geçti kontrolünüz ??
cumartesi günü kontrole gttk doktor yne aynı şeyleri söyledi suyu artmamış bebk büyümüş 2 kg üstü doğumda 37 yada 38. haftada olcak dedi.o gün eve geldim kasılmalarım vardı ama yorgunluktan dedim önemsemedim.pazar günü kasılmalar devam etti 15 dk da bir olarak başladı gün içinde 10 dk ya düştü daha sonra 6 dk ve en son 4 dk olunca gece 3te apar topar fakülteye gttk 2 cm açılmam ve nst de sancım çıktı nidilatla 1 saat agrımı durdurdular ardından tekrar başladı yine nst ye gdiodum ki rahimden sulu bi madde gelince acil spinal anesteziyle doğuma aldılar buarada saat pazartesi 13.00 olmuştu bebeğim doğduğundan avazı çıktığı kadar ağladı bana sesini duyursun diye doktorlar bile çok sevndi sağlıkla ağlıo die dışarda eşim ve annemde görmüş oğlumu sonra pediatri katına almışlar inceleme için.ben ameliyattan çıktığımda eşim pediatrideydi ilk kontrollerde ciğerlerinin gelişmedği çıkmış solunum cihazına bağlamışlar ve doktorlar eşime ümitlenmeyin demişler.tam 2kg480 gr 45 cm doğdu oğlu ama sadece 8 ssaat dayanabildi 8 saat sonra acilen bebeğin babasını yukarı çağırdılar ve öldüğünü sölemişler eşime otopsi için izin istemişler vermedik izin çnkü genetik bile olsa tedavisi yok.bugün oğlumu aldık saat 4 te toğrağa verdim kokusunu içime çekemedim kucağma alamadım simsiyah saçlarını koklayamadım rabbm bize bunu yazmış adını koyduk hoca namazını kıldırdı onu öle toprağın altına bırakıp geldim yarın oğlumu görmye gidicem mezarına.içim yanıyo rabbim kmseye yazmasın.tarifi yok bu acının içimi deştiler sanki oğlumu yıkadıkları havlusu ve kuvezde ayağına giydirdikleri çorapları kaldı elimde missss kokuyo allah bidaha bu acıyı yaşatmasın bana..allaha emanet olun sizde kızlar bahar ahmet efeyi benm için öp ben ömerime kavuşamadım sen oğlunu benm içinde öp allah uzun sağlıklı ömürler versin ona...bana dua edin sağlıkla bi evlada kavuşmam için....hoşçakalın kızlar benm umutlarım tükendi bugün!!!
cumartesi günü kontrole gttk doktor yne aynı şeyleri söyledi suyu artmamış bebk büyümüş 2 kg üstü doğumda 37 yada 38. haftada olcak dedi.o gün eve geldim kasılmalarım vardı ama yorgunluktan dedim önemsemedim.pazar günü kasılmalar devam etti 15 dk da bir olarak başladı gün içinde 10 dk ya düştü daha sonra 6 dk ve en son 4 dk olunca gece 3te apar topar fakülteye gttk 2 cm açılmam ve nst de sancım çıktı nidilatla 1 saat agrımı durdurdular ardından tekrar başladı yine nst ye gdiodum ki rahimden sulu bi madde gelince acil spinal anesteziyle doğuma aldılar buarada saat pazartesi 13.00 olmuştu bebeğim doğduğundan avazı çıktığı kadar ağladı bana sesini duyursun diye doktorlar bile çok sevndi sağlıkla ağlıo die dışarda eşim ve annemde görmüş oğlumu sonra pediatri katına almışlar inceleme için.ben ameliyattan çıktığımda eşim pediatrideydi ilk kontrollerde ciğerlerinin gelişmedği çıkmış solunum cihazına bağlamışlar ve doktorlar eşime ümitlenmeyin demişler.tam 2kg480 gr 45 cm doğdu oğlu ama sadece 8 ssaat dayanabildi 8 saat sonra acilen bebeğin babasını yukarı çağırdılar ve öldüğünü sölemişler eşime otopsi için izin istemişler vermedik izin çnkü genetik bile olsa tedavisi yok.bugün oğlumu aldık saat 4 te toğrağa verdim kokusunu içime çekemedim kucağma alamadım simsiyah saçlarını koklayamadım rabbm bize bunu yazmış adını koyduk hoca namazını kıldırdı onu öle toprağın altına bırakıp geldim yarın oğlumu görmye gidicem mezarına.içim yanıyo rabbim kmseye yazmasın.tarifi yok bu acının içimi deştiler sanki oğlumu yıkadıkları havlusu ve kuvezde ayağına giydirdikleri çorapları kaldı elimde missss kokuyo allah bidaha bu acıyı yaşatmasın bana..allaha emanet olun sizde kızlar bahar ahmet efeyi benm için öp ben ömerime kavuşamadım sen oğlunu benm içinde öp allah uzun sağlıklı ömürler versin ona...bana dua edin sağlıkla bi evlada kavuşmam için....hoşçakalın kızlar benm umutlarım tükendi bugün!!!
cok sacma bi soru olacak canım ama aklımdasın hep nasılsın biraz daha iyisindir inşallah derdi veren rabbim sabrınıda verir inşallah..rabbim bundan sonra yüzünüzü güldürsün inşallah canım dualarımdasın canım üzme kendini hiç
iyi değilim cnm malesef dayanmak çok zor her geçen gün daha kötü oluyorum çnkü oğlumu çok özlüyorum karnımdayken en azından benmleydi hareket ediyodu ama şmdi yok bomboş kaldı içim yüreğim yanıyo yüzünü görmeden aşık olmak böyle bişymiş elim kolum kesildi sanki allah kmseye yaşatmasın.sen nasılsın ahmet efe nasıl iyileşiyodur umarım hızla
inşallah cnm bende en kısa zamanda tekrar hamile kalmak istiyorum bu tip şeylerin tekrarlama ihtimali yüzde 25miş ama doktorum büyük bi çoğunluğun sağlıklı bebekleri oldu senin durumunda olanların dedi.bakalım kısmet allah bizede nasip eder inşallah sağlıklı sıhhatli evlatlar.allah acil şifalar versin ahmet efene tekrr tekrar yardımcın olsunahmetefe biraz daha iyi cok sükür canım böbrek yetmezliğine neden olacak olan kanındaki üre ve kreatin degerleri artık normal seviyeye düştü.insallah tekrar yükselmez artık busekilde gider gecen hafta ultrasondan böbreklerine bakıldı tekrar aynı sekildeymiş halen daha böbrekleri.her ikiside cesitli boyutlarda kistlerle kaplıymıs..ama kan degerleri daha önemliymiş rabbim dayanamayacagımız dertleri vermesin kimseye canım..olsun cennette bekleyenin sana şefaatci olacak melegin var cok sükür bu tarafından düsünüp rahatlamaya calıs..inşallah en kısa zamanda rabbim saglıklı bir evlat sahibi olmayı nasip etsin...ben ikinci cocuk düşünmüyorum ama olurda hamile kalırsam onda da polikistik böbrek hastalıgı olur diye korkuyorum.buyüzden seni sürekli takip etmeye calısıyorum inşallah tekrarlamaz da, sende benim için umut olursun...
inşallah cnm bende en kısa zamanda tekrar hamile kalmak istiyorum bu tip şeylerin tekrarlama ihtimali yüzde 25miş ama doktorum büyük bi çoğunluğun sağlıklı bebekleri oldu senin durumunda olanların dedi.bakalım kısmet allah bizede nasip eder inşallah sağlıklı sıhhatli evlatlar.allah acil şifalar versin ahmet efene tekrr tekrar yardımcın olsun
Merhaba kızlar.Baştan sona tüm sayfaları okudum.Ahmet efenin sağlıklı olmasına çok sevindim,minik ömer için çok ağladım.Allah hepinize sabır versin.KAsım anneleri grubuna üyeyken,son kontrolümde amniyo sıvısınn azlığını söyleyince doktor araştırmaya başladım.Bugün de bu grubu bulup okudum.Ben şuan 25+3 haftalığım.21. haftamda doktor bana az mı su içiyosun demişti hayır dedim içiyorum,en az 3 litre içmen lazım dedi tamam dedim.Başka bileyden bahsetmedi. Ben 3 litre su içip 1 ay sonra tam 25 haftalık kontrolüme gittim ve yine azmı su içtin dedi sadece. Ben de hayır dediğiniz gibi içtim dedim. Demekki yetmemiş daha fazla sıvı tüket dedi.tamam ama sorunmu var dedim,bebeğin sıvısı normalden az dedi.Eğer böyle az devam ederse 30 haftadan sonra erken almak zorunda kalabiliriz dedi. Şok oldum birden.NAsıl yani bu sıvı başka şekilde düzelmezmi dedim. Dışardan yapabileceğimiz hiç bişey yok dedi. Bol sıvı al 3 hafta sonra gel bakalım dedi. Ben 3 hafta sonrasına randevu almıştım. Ama burda yazılanları okuyunca özellikle baharın yazdıklarını,az evvel arayıp 1hafta daha erkene aldım randevumu.Ayrıntılı ultrasyonda bunu söylemediler herşey normal dediler.yine doktor ne böbrek ne akciğer gelişimiyle ilgili de bişey demedi.Çok uzattım biliyorum ama ne olur bana da dua edin.Bu ilk bebeğim.
merhaba kızlar birde capa genetiğe gidecem bayram sonrası bakalım ordakiler ne yapacaklar bi araştırma yapsalarda sebini çaresini bulsalar
cnm bende 13 ağustosa prof. perinatologtan randevu aldım bakalım bana ne diycek 2. gebelik için burdan sanada bilgi veririm.birde bahardan haberiniz varmı artık hiç girmio msj yazdım onada cvp vermedi
cnm ben edirnede yaşadığım için burada bi prof a gidicem bakalım neler diycek anlatırıım sanda burdanbenim randevuda 12ağustosta canım hayırlı haberler alırız inş. kime gideceksin drun kim ? baharlada burdan yazışınca haberim oluyor işte iyilerdir inş.