Çok teşekkür ederim canım seninde kızını Rabbim sağlıkla hayırlara büyütmeyi nasip etsinBilmiyorum hatırlar mısınız ben de 2014 bu zamanlar bebeğimin suyu az olduğu için bulmuştum burayı. Kan pıhtılaşması varmış ve bebeğime kan gitmediği için böbrekleri çalışmıyormuş. Sonra tedavi ile 2015 Ağustosta kızımı aldım kucağıma. Sizleri merak ettim ve çok sevindim.hally inş bebeğini sağ salim sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına. Nasıl gidiyor hamilelik :) garip izmirli ve @tezgulay siz de bebeklerinize kavuşmuşsunuz. Rabbim analı babalı büyütsün, hayırlı uzun ömür versin..
İşteyim ve mesajlara çok hızlı baktım. Başka hamile arkadaşlarım varsa inş onlar da yavrularına kavuşur. İsteyenlerin de en kısa zamanda olur umarım..
Benim iki genimde de homozigot mutasyon vardı. Sende ne var canım, hangi genler?ZeySum canim Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.Ben de diger arkadaslar gibi bobrek sorunu ve su gelismemesi sebebiyle gecen sene kaybetmistim bebegimi ve simdi 17 haftalik hamileyim cok sukur simdilik bir sorunumuz yok.Pihtilasma sorunundan bahsettigin icin sana ozellikle yazmak istedim.Gecen seneki tahlillerimde bana da bakilmisti ve pihtilasma egilimi cikmisti ama su an gorustugum tum perinatologlar bu mutasyonla igne yada ilaca gerek olmadigi yonunde hemfikirler ama ben yuregim agzimda bir hamilelik geciriyorum.Simdi de pihtilasmadan dolayi kaybetmekten cok korkuyorum.Sen homozigot degerlere mi sahiptin? Acaba yanlis mi yapiyorum doktorlarin kullanma onerisini dinlemekle.
Canim bende sadece mthfr a1298c heterozigot.Ama cok onensemiyorlar sanki.Benim iki genimde de homozigot mutasyon vardı. Sende ne var canım, hangi genler?
Mthfr ve heterozigotsa çok önemsemiyorlar. Ama sen mutlaka bir perinatologa git. Hangi ildesin?Canim bende sadece mthfr a1298c heterozigot.Ama cok onensemiyorlar sanki.
Istanbuldayim.Gittim canim bir kac ayri perinatoliga gittim en son iyice kafam rahat etsin diye daha dun bir hematologa gittim o da kullabma birsey dedi artik yapacak bir sey yok Allaha emanet.Mthfr ve heterozigotsa çok önemsemiyorlar. Ama sen mutlaka bir perinatologa git. Hangi ildesin?
Ben de bebeğimi 6.5 aylık iken sıvı bitmesi sonucu kaybettim. Otopsi ve genetikte bişey çıkmadı. Merak ettim bebeğinizi sağlıkla kucaginiza alabildiniz mi acaba ? Ben de düşünüyorum ama korkuyorumevet hamileyim cok sukur ama nasil yani hangi korkularla gecen aralikta bebegimin suyu biti sonlandirdik nedeni yok hersey olabilirmis ama ikinci gebelikte ayni sey yasamasin dediler piskolojim dusuncelerim hamilelere bakisim bebeklere bakisim herseyim degisti mayis ayinda doguracaktim bebegimi ve doguracagim ay ikinci bebegime hamile kaldim ayni ay dusuk yaptim besinci haftamda kendiliginden dustu ve bu aralik yine hamile kaldim ilk zamanlar hic dusunmedim korkudan simdide hamileyim korkularla yasiyorum eger yasin buyuk degilse sana bekle derim baska bebegin varsa da bekle biraz piskolojin vucudun herseyin hazir olsun ama saglikli hamilelikler yasarsin insallahh istedigin zaman olsun ve saglikla kucagina alirsin bebegini gecmis olsun cok yeni kaybetmissin seni okadar iyi anliyorum ki
Cok sukur kucagima aldim ondan sonra 2 tane bebegim oldu 3 yilda herhangi soruj yasamadim darisi basiniza olsun bebeginizu kaybetiginize cok uzuldum hic olmayacak yine kaybedecek gibi gelir size dogurana kadar umarim saglikla bebeginize kavusunBen de bebeğimi 6.5 aylık iken sıvı bitmesi sonucu kaybettim. Otopsi ve genetikte bişey çıkmadı. Merak ettim bebeğinizi sağlıkla kucaginiza alabildiniz mi acaba ? Ben de düşünüyorum ama korkuyorum
Cok sukur kucagima aldim ondan sonra 2 tane bebegim oldu 3 yilda herhangi soruj yasamadim darisi basiniza olsun bebeginizu kaybetiginize cok uzuldum hic olmayacak yine kaybedecek gibi gelir size dogurana kadar umarim saglikla bebeginize kavusun
Maşallah canım Allahım son haftalarinida kolaylıkla gecirsin bende 23.haftadayim idare ediyorum Allahım kolaylik versin hepimizehally iyiyim canim cok sukur.Son haftalarimi sayiyorum artik:) 32.haftamiza geldik.Sen nasilsin hersey yolunda degil mi?
doruk nerelerdesin sen ya ben artik yazilara yetisemiyorum yine arkadaslara anlatayim bende 16. haftalikken bebegimi almak zorunda kaldim ilk gebeligimdi ve hic bir sorun yoktu hersey cok guzel ilerlerken ayda bir gidiyordum dr birgun bir uyandim icimde sikinti var ama bebekle ilgili problem yok direk dr gitim uyanir uyanmaz iyiki gelmissin dedi ultrasonla bakarken neden diye sordum aminyo sivin az takip edecegiz dedi olmasa almak zorunda kalirsin sana zarar verir bobreklerine bakti var iki tanede idrar yolari tikali olabilir ama bebek biraz daha buyumeden beli olmaz dedi bir prof bulup aninda ona gitim ama bebek iki hafta geriymis bobrekleri var suyu bitmeye yakin bebekte ceyp yok olsa hemen su verirdim dedi hic 15 gun bekleme sana zarar vermesin dedi ilk gebeligim bunlari duymak beni oldurdu resmen 20 gun once bebegimi aldim ve sebeb olsa bir yere kadar tedavi olunur arastirmada ikinci gebelikte yapmak daha mantikliymis yani ikinci bebegimin mi gitmesi lazim ne kadar rahat drlar yaa piskolojik acidan bakmiyorlar burdakiler beni arkadas listesine ekleyebilrmi dorukk merek etim seni
Aminnn inşallah canim Rabbim tekrar yasatmasin sanada kimseyede malesef ki kendi şartlarında araştırma yapmazsan kimse ilgilenmiyor bize patoloji yapıldı ama bakan kişi de hiçbir bulguya rastlamadi bu hastalıkla ilgili Allah yardimcin olsun Rabbim bi yol gostersinHally gerçekten çok sevindim rabbim bebislerini sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah bende maalesef geçen hafta aynı sorunla bebeğimi kaybettim 16 haftalikti ilk bebeğimde böyle bir sıkıntı yaşamadık ama bunda suyu bitmiş dedi doktor herhangi bir sebepte söylemedi sebep söylemek için üç kez aynı sorunu yaşamamız gerekiyormuş araştırmak istedim bişey çıkmaz boşa ugrasmayalim ,patolojiden gelecek sonuca bakar bişey deriz dedi sancı verip normal doğum yaptırdı tekrar eder diye çok korkuyorum ama tedavisi vardır inş herşeyin hayırlısı diyorum tekrar aynı şeyleri yasamaktan coook korkuyorum