Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Maşallah yaaa çok güçlü oluyorlar Rabbim gücunu artirsin diyalizi karnından mi yapıyorlar periton diyalizi mi normalde Dr açması laxim diye biliyorum istanbulda yakın size olmazsa oraya yonlendirebilirler Allahım yardımcınız olsun sen kendine de dikkat et canım doğum yaptın nirmal mi oldu sezeryan mı bebeğini görmek istediğini soykesen gostermexler mi tanıdık falan bulunca olabilir aslında uygun kıyafetler giyip ankarada bile 5dk gösteriyorlar di

Kid-j Nasılsıniz canım var mı bi gelişme bizide haberdar et dua ediyorum sizin için Rabbim yardımcınız olsun

Aranizda amniyon sıvısı sizdigi icin sivi azligi yasayan var mi? Ne kadar dayaniyo veya iyilesiyo mu, hic bi yerde tecrube etmis birini bulamiyorum
canım bundan 1buçuk sene önce amniyon sıvım azalmıştı benim hatta bitmek üzereydi ama sızıntı değildi bendeki. sebebi yoktu daha doğrusu. Ben günde 2 bardak havuç suyu içtim. sen de dene istersen. burda önemli olan havucun dışını soymaman. bolca yıkayıp suyunu içmelisin. inşallah sana da fayda sağlar.

metEla iyiyim şükür inşallah güzel haberler yazmak isterim en kısa zamanda sen nasılsın nasıl gidiyor hayat

Merhaba kızlar. .23 +0 da bizde suyumuzun azaldığını öğrendik. Diyarbakıra perinotoloji uzmanına sevk edildik aynı gün gittik.bir anomaliye rastlanmadı fakat suyumuzun 8 cm olduğunu öğrendik. Ne yapacaz ne olacak.bizim gibi olup da düzelme var mi

çok geçmiş olsun tabiki düzelip sağlıkla çocuğunu doğuranlar var havuçsuyu kullananlar oldu işe de yaradı şeker hastalığınız yoksa deneyebilirsiniz

BEN BİR SENDROMDAN BAHSETMEK İSTİYORUM BEBEKLERİMDE OLAN BULGULAR VAR ne yazıkki işinde uzmanlar! BU SENDROMLARI BİRLEŞTİRİP TEŞHİS KOYAMADILAR MALESEF ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇOK ARAŞTIRIN SORUN BU BEBEKLER DÜNYAYA KOLAY GELMİYOR KENDİ KENDİMİZİN DRU OLALIM

Potter sendromu, iki taraflı böbrek yokluğu, oligohidramnioz, akciğer hipoplazisi, ekstremite anomalileri ve tipik yüz görünümü ile karakterize nadir görülen bir hastalıktır. Literatürde, gastrointestinal, genitoüriner ve kardiyovasküler anomalilerin eşlik ettiği vakalar bildirilmiştir. 36 haftalık olarak oligohidramnioz nedeniyle sezaryen ile 2600 gram ağırlığında doğan ve solunum sıkıntısı ile kliniğimize yatırılan bebekte kısa boyun, basık burun kökü, yarık damak, medial epikantus, büyük düşük kulaklar ve mikrognati gibi karakteristik Potter yüz görünümü mevcut.

Potter sendromu, yaklaşık %0.03 oranında görülen, iki böbreğin yokluğu, akciğer hipoplazisi, ağır oligohidramnioz, tipik yüz görünümü, farklı el ve ayak anomalileri ile tanımlanan ölümcül doğumsal bir anomalidir (6). Potter fenotipe sahip hastalarda iki taraflı böbrek yokluğu dışında, şiddetli hipoplazik, displazik, polikistik böbrek ve obstriktif üropati gibi böbrek patolojileri sendroma eşlik edebilmektedirler.

Hallycim bildigim kadariyla potter sendromu sadece bir sonuc.Yani basik burun koku ve dusuk kulaklar amniyo sivisi yetersiz oldugu icin bebekte olusan anomaliler. Yani dogustan degil. onemli olan bu sendroma eslik eden diger bulgular. Polikistik multikistik bobrek yapisinin kromozon anomalisinden kaynakli oldugunu biliyorum.Yanlissam duzeltin.Ben de 1 senedir ayni seyleri arastiyorum yeni gelen arkadaslara bir faydam olursa ne mutlu.1 sene once ben de hep biyerlerden bilgi bulmaya calisiyordum.

ya aslında işte düşük kulak vs olunca çocukta anomali var demek oluyo tamamen eksikliğini amniyon sıvısının eksikliğine bağlayamayız çünkü aömiyon sıvısı eksik olmayıp bu bulguları taşıyıp başka bir sendroma sahip anomalilerde olabiliyor eninde sonundabu doğacak bebek hasta oluyor sıkıntı memlekette bu çocuğunda neyi var hadi araştıralımda bu ailede sağlıklı bebek sahibi olsun diyen yok en çok da bu üzüyor insanı sende diyorsun 1yıldır araştırıyorum diye ben beş yıldir araştırıyorum Rabbimin izniyle de az çok yol katettik inşallah sağlıkla hayırla da kucağımıza aldığımız günleri görürüz buradanda birbirimize yazarız...
size yeni bir gelişmeden haber vereyim embriyolarımıza pgt yapıldı 3tanesi sağlıklı çıktı ve 7tanede önceki bebeklerim gibi hasta olanlarda mevcut dediğin gibi tamamen kromozomlarla genlerle alakalı bişey bu inşallah sıkıntısı böyle benim gibi olanlar varsa bunları okuyunca kendilerine bir yol çizerler ve bizim gibi kayıpları olmadan bebeklerini kucaklarına alırlar benim tedaviden sonra kistlerim oluştu o yüzden transfer ertelendi vardır bundada bir hayır deyip bekliyoruz yine gelişmelerden haberdar ederim
lütfen sizde kendinizle ilgili gelişmeleri yazın zoombi sen neler yaptırdın mesela en son giren arkadaşımız Kid-j onuda merak ediyorum lütfen sonuçalrınızı yazın buraya birbirimize faydamız olur

Canim gelismeler gercekten sevindirici hally . Sonucu da guzel olacak eminim.Bana gelecek olursak, patoliji raporumda benim de dusuk kulak basik burun koku seklinde bir ifade vardi ve bu beni cok korkutmustu.Bir sure cesaret edemedim ve ben de tup bebek arastirmalari yaptim.Bu sirada da esime ve bana kromozon analizi yapildi temiz cikti. Istanbul da akla gelebilecek isim yapmis tum perinatologlarla proflarla ayri ayri gorustum, kac kapiyi caldim sayisi belli degil. Bu surede maddi manevi yiprandim.Sonuc olarak hepsinin ortak soyledigi suydu, bobrekler tam gelismedigi icin (her iki bobrek de yok denecek kadar kucuk olusmustu) cok erken donemde baslayan oligohidroamniyos sebebiyle bebegin yuzunde olusa bir anomali .Kalitsal durmuyor tekrar riski yok denece kadar az...Ben de guvendim doktorlara ve korunmayi biraktim anca bu seferde polikistik over oldugumu ogrendim.Yani yumurtlamamda sorun var ve tekrar hamile kalamiyorum.Yakin zamanda ilac tedavisine baslayacagiz ama korkuyu atlattin mi dersen hayir malesef

Sağlıklı bebeğimiz olsun diye kim nerde iyi dr var derse oraya gittik bende öyleydim sonunda yüzümüz gülsün inşallah Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın umarım seninde tedavin bir an önce olumlu sonuçlanır eğer içindeki korkuyu atlatamazsan da tüp bebek yaptıracak olursan embriyolara chg diye bişey yapılıyor hatta istanbulda bahçeci çok ii bu konuda onu yaptırır sonra transfer olur için de rahat eder yine haberleşelim burdan

hally nasılsın kardeşim? iyi haberlerini bekliyorum inşallah
metEla, hally uzun süre girmemiştim yazılanları okudum, metEla herşey yolunda sanıyorum kızın büyüyordur Allah cümlesine sağlık versin, hülyacım Allah sana da kolaylık nasip etsin inan hep dualarımdasın, burdan güzel haberlerini alıcaz inşallah,benim de size bir haberim var hamileyim oğlumdan sonra bir kız bebek bekliyorum bu kez, üstelik doğuma da az kaldı diyebilirim,32. haftadayım, bebeğin gelişimi ve amniyo sıvım vs herşey yolunda çok şükür, insan bazen inanamıyor mucizelere,başımızdan acı bir olay geçti inşallah bi daha bana ve kimselere yaşatmasın Rabbim.

Canım tezgulay çooook sevindim Allah tamamına erdirsin çok şükür herşey yolunda olması harika bir güzel haber daha aldık sayende bu sayfayı okuyan arkadaslara bir umut daha. öpüyorum güzel temennilerin için de teşekkür ediyorum

hally merhaba giremedim uzun süre biz çapa ya sevk edildik böbrekleri kontrol altında olsun diye 2 gün orda kaldık kızımı orda kucağıma ilk defa aldım altını değiştirdim her saat başı diyaliz yaptık fakat kateterinde sorun çıktı ufak bi operasyon geçirmesi lazımdı ve yoğun bakın ünitesinde olması gerekirdi solunum ihtiyacı olacağından ama çapada yeni daoğan da yer olmadığı için başka hasteneye sevk edildik şuan yine küvezde sadece 2 gün kızımla birlikte olabildim şimdi ayrılık daha zor neyse iyi olsynda şimdilik haberler fena değil 15 gündür idrar çıkısı olmamıştı şuan 3- 5 cc var bi yudum çişin beni bu kadar Mutlu edeceğini hiç tahmin etmezdim kan değerleri düşük biraz toparlanınca emzireceğim inşallah bu arada Çapa'da anestezi uzmanı bu değerlerle ameliyata alırsam bi dha uyanmaz git anneyi teselli et demiş eşime şuan bile yaşaması mucize demiş ama kızım ameliyattan 1 sonra kendine gelmiş çok şükür minik savaşçı bi Prenses im var benim Rabbim bağışlasın tüm yavruları

Prensesiniz bir an önce iyulessin inşallah annesine babasına kavussun kan değerleri de toparlarsa annesi emzirirsin açığı kapatursiniz çok sevindim eve cikacaginiz günler yskin olsun inşallah hep aklimdasin Allah yardimciniz olsun

Icımiz aciyor ama rabbim böyle hayırlı görmüş.rabbim hepimizin yüzünü saglikli bir bebekle güldürsün inş.[/QUOTE]

Rabbim yardımcın olsun arkadaşım.. sınavın çok büyük...
ben de 16 haftalık hamileyim. yaklaşık 1 aydır su problemi yaşıyorum. 50 ml ölçüldü 2 hafta önce. dr lar almayı öneriyor ama mevlam can verdikçe benim içimde kıpırdamasına kimse engel olamayacak ( çok korkuyorum.. her an aklımda,uykumda,sağımda solumda.. hep oluşumu düşünüyorum. hayattan lezzet alamaz oldum resmen.. mevlam sabrını bol eylesin.. bugün randevum var mevlam ol der ve oluverir. güzel bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var...

Icımiz aciyor ama rabbim böyle hayırlı görmüş.rabbim hepimizin yüzünü saglikli bir bebekle güldürsün inş.

Rabbim yardımcın olsun arkadaşım.. sınavın çok büyük...
ben de 16 haftalık hamileyim. yaklaşık 1 aydır su problemi yaşıyorum. 50 ml ölçüldü 2 hafta önce. dr lar almayı öneriyor ama mevlam can verdikçe benim içimde kıpırdamasına kimse engel olamayacak ( çok korkuyorum.. her an aklımda,uykumda,sağımda solumda.. hep oluşumu düşünüyorum. hayattan lezzet alamaz oldum resmen.. mevlam sabrını bol eylesin.. bugün randevum var mevlam ol der ve oluverir. güzel bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var...[/QUOTE]
Bu güzel günlerin hurmetine inşallah güzel haberlerle gelirsin Allahım yardimcin olsun

metElacım öncelikle sabrının mükafatını veren rabbime şükürler olsun.. ne mutlu sana.. uzun zamandır senin sürecini takip ediyorum. ve az da olsa ümidim yeşeriyor.. ben de 16 haftalık hamileyim. yaklaşık 1 ay kadar önce sıvı azlığı tanısı koyuldu. 4 dr gördü ve herkesin yorumu aldırmam. fakat ben mevlam kalbini durdurana kadar benimle dedim ve kabul etmedim.. etmeyeceğim.. 2 hafta önce suyum 50 ml ölçüldü sınırın 40 olduğunu söylediler. fakat yaşama şansını vermiyorlar oğluma bugün dr randevum var şu güzel günler geceler hürmetine güzel şeyler duyursun mevlam cemi cümlemize (( bol su ve havuç suyu kürü ile yoluma devam ediyorum. her gece bebişimin hareketlerini hissetmeden uyumuyorum.. hala umut edeceğim bir canlının varlığını hissetiren mevlama şükürler olsunn... çok korkuyorummm(

metElacım öncelikle sabrının mükafatını veren rabbime şükürler olsun.. ne mutlu sana.. uzun zamandır senin sürecini takip ediyorum. ve az da olsa ümidim yeşeriyor.. ben de 16 haftalık hamileyim. yaklaşık 1 ay kadar önce sıvı azlığı tanısı koyuldu. 4 dr gördü ve herkesin yorumu aldırmam. fakat ben mevlam kalbini durdurana kadar benimle dedim ve kabul etmedim.. etmeyeceğim.. 2 hafta önce suyum 50 ml ölçüldü sınırın 40 olduğunu söylediler. fakat yaşama şansını vermiyorlar oğluma bugün dr randevum var şu güzel günler geceler hürmetine güzel şeyler duyursun mevlam cemi cümlemize (( bol su ve havuç suyu kürü ile yoluma devam ediyorum. her gece bebişimin hareketlerini hissetmeden uyumuyorum.. hala umut edeceğim bir canlının varlığını hissetiren mevlama şükürler olsunn... çok korkuyorummm(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…