Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Canim yaa cok uzuldum inan .ben de cok korkuyorum oyle durumlar olacak diye.ozellikle de bu su meselesicok cok korkutuuor.ilk ay baska bir doktora gidiyordun baska sehirdeydim.o dedi ki gerekirse 3.ay dikis atariz rahim agzina..ama simdiki doktorum gerek gormedi.umarim her sey yolunda gider.bebisine de Rabbim iyilik versin insallah guzelim..bir de kac haftalik bebegin canim

Selâmün aleyküm kızlar duyduğum onca olumsuz yoruma ve doktorların aldir ısrarına aldırış etmedim bebegimi aldirmadim ama korkuyorum da kızlar. En son gittiğim doktor aldirmamami ve bebegi takip edeceğini söyledi çok zor zamanlar geçiriyorum dua edin lütfen
Allahım yardimcin olsun takip etmek en.mantıklı bencede sıvı artıyor mu bakar bobrekler nasıl bilgi verdimi sana artık moralini yüksek tut hayurlisini işte Rabbimden buarada pıhtılaşma ile ilgili problemin varmı senin bazı şeylerde yapalım diyen olmadı mı tek dra bağlı kalma

Selam kizlar. gecen sene 15 haftalikke 3 gunluk siddetli karin agrisindan sonra benim suyum geldi.aksam 11de geldi sabah 12 de dogum yaptim.benim suyum vs.her hir seyi normaldi ama geldi iste..pazartesi doktora gidecektim ama kismet olmadi cumartesi gecesi oldu maalesef. Ben kaynanamla ayni evde yasiyordum evliligimin 6.ayinda hamile kaldim ama gelin gorun ki oyle bir evdeydim ki Allah'im ahirette soracak hesabini.o gune biraktim ben.her gun ama her gun sinir krizi.bebegime laf mi soylemeler.bana iftira mi atmalar.uzerime onu bunu mu firlatmalar.düşsün pislik bunun dogurdundan ne bok olur mu demeler..oyle yapa yapa sagolsun agzima etti.bebisim gitti 13.haftada cinsiyetini de gostermisti yavrum oglum olacakti..siz siz olun sakin strese girmeyin.ben her gun sinir krizi geciriyordum.psikolog bile o evden cikmadikca duzelemeezsin dedi.ama Rabbim goruyor her seyi.... bebehimi kaybettikten 3 ay sonra yine hamile kaldim ..kocam o kadar iyi o kadar dunya tatlisi ki Allah razi olsun ev islerini bile yapiyor..su an 15.haftadayim e tabi bir o kadar da pimpirikliyim:) hala cinsiyetini ogrenemedik yavrumun gostermiyor.cok korkuyorum yine suyum gelecek diye...her defasinda doktora suyu nasil az mi iyi mi diyorum .dr her defasinda iyi sikinti yok diyor.ama korkuyorum tabi .dusuk tehlikesi oldugu icin gecen hafta proluton igne yaptilar.cok korkuuorum.cuma gunu gidicez doktora insallah...Allah'im hepimizin yardimcisi olsun kizlar.opuyorum sizi... bu arada evleri ayirdik tabiki de kadin en sonunda bu pislik bu evden gitmezse ikisini de oldururum deyince esim mecbur kaldi:))))
Merhaba canım sanada çok geçmiş olsun çok üzücü şeyler yasamissin ama hepsini geride bırak boşver onun vicdaniyla başbaşa bırak sen evini ayirmissin artık bebeğini düşün belkide stresten geldi bilemeyiz yalnız burdaki sıvısi azakanlar genelde anneden çıkan bişey olmadan bebek kaynaklı vb durumlardan olabiliyor senin durumun rahim ağzı yetmezliği olanlar da sanki daha çok oluyor diye biliyorum kendine çok dikkat et çok yorma derim benim tanidiklarim yatarak geçirdiler gebeliklerini tabi seninki de ayniysa tekrardan yeni gebeliğin hayirli olsun sağlıcakla kucaginiza alın

Merhaba hanimlar, ben de dun ayrintili ultrasona girdim, bebegimin iki bobreginde de buyume olduğunu,beyinde de sivi birikmesi oldugunu ogrendim, yuksek riskli gebelik poliklinigine yonlendirdiler, bu sabah da oraya gorundum, doktor bunlarin cok onemli olmadigini, gebelik sonuna kadar duzelebilecegini soyledi, su normalin alt sinirindan azmis, 3litre su ic 2hafta sonra tekrar bakalim dedi, internetten baktigim kadariyla da su icmenin amniyon sivisina cok etki etmedigini okudum, korkuyorum çok :s
merhaba canım geçmiş olsun kaçıncı haftandasın sen bol suyunu iç benimle aynı dönemde hamile olan arkadaşımın yorgunluktan azalmıştı o dinlenme ve bol su içmeyle düzelmişti herşeyi senin tabiki sıkı takip olman lazım kafası büyükse cocoğun öyle diyebiliyorlar iyi düşünelim iyi olsun hangi hastaneye gidiyorsun

merhaba canım geçmiş olsun kaçıncı haftandasın sen bol suyunu iç benimle aynı dönemde hamile olan arkadaşımın yorgunluktan azalmıştı o dinlenme ve bol su içmeyle düzelmişti herşeyi senin tabiki sıkı takip olman lazım kafası büyükse cocoğun öyle diyebiliyorlar iyi düşünelim iyi olsun hangi hastaneye gidiyorsun
20haftaligim, aslinda hic yorulmuyorum gun boyu oturuyorum diyebilirim, dunden beri gunde 3litre su icmeye başladım, 2 hafta sonra kontrol var, inşallah duzelir yoksa stresten kendimi yiyip bitiricem bu gidisle :KK43: suyla artmadigini yazmislar internette, o korkuttu iyice beni, arkadasinin ne kadar surede duzelmisti? ankara egitim arastirma hastanesine gidiyorum canım

Allahım yardimcin olsun takip etmek en.mantıklı bencede sıvı artıyor mu bakar bobrekler nasıl bilgi verdimi sana artık moralini yüksek tut hayurlisini işte Rabbimden buarada pıhtılaşma ile ilgili problemin varmı senin bazı şeylerde yapalım diyen olmadı mı tek dra bağlı kalma
Bebeği aldirsam araştıracaklardi ama ben aldirmadim em son gittiğim doktor böbrek ile ilgili birsey demedi bebegin suyubyok organLarina bakamadilar.Karnım da git gide büyüyor ben umudumu yitirmek istemiyorum dua edin :-(

Bebeği aldirsam araştıracaklardi ama ben aldirmadim em son gittiğim doktor böbrek ile ilgili birsey demedi bebegin suyubyok organLarina bakamadilar.Karnım da git gide büyüyor ben umudumu yitirmek istemiyorum dua edin :-(
umudunu tabiki yitirme hiçbirzaman bize yakışmaz bebeğin suyu böbrekten gelen ve idrar yoluyla attığı su kesenin içindeki döngü olan su yani böbrek kaynaklı ya da böbrek yolunun tıkalı olduğu durumlar plasentaya yeterli kan gitmemesi gibi sebepler neden olabiliyor araştırmak için bebeğin alınması gerekmiyor önce bi anneye bakmak lazım neyi var neyi yok tmm bebektede bakılacak bişeyler varssa anne karnındayken onada baksınlar su hiç artmıyor bebği ve anneyi sıkıntıya sokuyorsa en son çare ise bebek alındıktan sonra ona baksınlar mesela konyada ALİ bey var tıkanıklıklarda anne karnında bebeğe ameliyat yapan gerekirse öyle drları bulmak lazım benim ilk bebeğimde 2009dan yana tabiki ALLAHIN İZNİYLE sonrada kendi çabalarımla diyorum inanınki drlardan öyle aman aman üzerine düşüpte bu hastanında nesi var niye böyle oluyor gel araştıralım diyen olmadığı için diyorum kendi çabalarımla en son özel hastaneye gidip iyi bir hoca bulduktan sonra bir ay içinde hastalığa sebep olan genetik hastalığı buldular inşallah tedavilerimizde de herşey yolunda gider sağlıklı bebeğimiz olur. bunları neden anlattım böyle uzun uzun kendimizin dru olmamız lazım yoksa kimse sizin için öyle üstün bi çaba sarfetmiyo tekrar gebe kal gel öyle bakalım bu çocuğu aldırman lazım zaten yaşamayacak diyenleri mi ararsın o kadar zor süreçlerden geçiyorsunki psikolojinizi anlayan bile olmuyor etrafınızda ailenizde dahil Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah sıkıntılarınız geçicidir biz burda sıvısı az denilip bebeği sağlıklı doğanlarlada yüzümüz güldü ve bize büyük umut oldular bu umudumuzu sizinle yitirmeyeceğiz burdan güzel haberlerinizi görmek okumak şahit olmayı çok istiyorum

20haftaligim, aslinda hic yorulmuyorum gun boyu oturuyorum diyebilirim, dunden beri gunde 3litre su icmeye başladım, 2 hafta sonra kontrol var, inşallah duzelir yoksa stresten kendimi yiyip bitiricem bu gidisle :KK43: suyla artmadigini yazmislar internette, o korkuttu iyice beni, arkadasinin ne kadar surede duzelmisti? ankara egitim arastirma hastanesine gidiyorum canım
canım inşallah kontrolünde suyun normale döner eğer dönmezse ve hala drların bişey yapmazsa bi üniversite hastanesine git derim başka bir forumda bi arkadaş hacettepede perinatolojide mert tugrulun hastasıydı haftalarca orda yattı ve bebeğini sağlıcakla doğurdu sende araştır ve sana yardımcı olacak birine git neden bu kadar başka dr a git deme sebebime gelince herbiri farklı alanlarda daha iyi olabiliyor kendini öyle yetiştiriyor işi bilene gitmek her zaman avantajdır

canım inşallah kontrolünde suyun normale döner eğer dönmezse ve hala drların bişey yapmazsa bi üniversite hastanesine git derim başka bir forumda bi arkadaş hacettepede perinatolojide mert tugrulun hastasıydı haftalarca orda yattı ve bebeğini sağlıcakla doğurdu sende araştır ve sana yardımcı olacak birine git neden bu kadar başka dr a git deme sebebime gelince herbiri farklı alanlarda daha iyi olabiliyor kendini öyle yetiştiriyor işi bilene gitmek her zaman avantajdır
insallah normale döner bunlara gerek kalmaz, zorlu bi süreç çünkü daha haftam çok erken :KK43: teşekkür ederim cevabınız için : )

Adet olmayı bekliyorum geçen ay ön görüşme yaptık bir hafta kaldı gibi ilaçlara baslayacaz inşallah

Aranizda amniyon sıvısı sizdigi icin sivi azligi yasayan var mi? Ne kadar dayaniyo veya iyilesiyo mu, hic bi yerde tecrube etmis birini bulamiyorum :KK43:

Merhaba benim kızımada anne karnında 21. Haftada multikistik böbrek teşhisi konuldu almak istediler aldırmadım geçen hafta 37. Haftamda sezeryanla kuzu mu sıfır suyla dünyaya getirdim şimdi yoğun bakımda 3. Gün diyalize başlandı burda tüm sayfaları okudum Ahmet Efe nin annesi Bahar hanıma yazdım ama iki senedir girmiyormuş onun durumunu çok merak ediyorum ve iletişime geçmek istiyorum ondan haber alan haberi olan var mı çok korkuyorum herşeyi göze alarak doğurdum ama anne olunca onun yyüzünü görünce çok farklıymış

Merhaba benim kızımada anne karnında 21. Haftada multikistik böbrek teşhisi konuldu almak istediler aldırmadım geçen hafta 37. Haftamda sezeryanla kuzu mu sıfır suyla dünyaya getirdim şimdi yoğun bakımda 3. Gün diyalize başlandı burda tüm sayfaları okudum Ahmet Efe nin annesi Bahar hanıma yazdım ama iki senedir girmiyormuş onun durumunu çok merak ediyorum ve iletişime geçmek istiyorum ondan haber alan haberi olan var mı çok korkuyorum herşeyi göze alarak doğurdum ama anne olunca onun yyüzünü görünce çok farklıymış
Cok geçmiş olsun bebeginiz inşallah bir an önce iyileşir sizi cok iyi anlayabiliyorum yogunbakumlarda bebeğimiz iyulessin diye beklemeyi Allahım yardımcınız olsun bobrekleri ile ilgili hastalığı kesinleşti mi bebeginizden kan alıp baksınlar genetik bi problem var mı diye sizlerde varmiydi bilinen bi hastalık bahar hanımı tanımıyorum nu sayfaya uzun zamandır girmiyor olabilir

Allah razı olsun olsun inşallah iyi olur evet Ne yazık ki daha anne karnında belli oldu aldır karnında ölür dayanmaz susuzluktan ciğerleri gelişmez doğduğu gibi ölür dediler vücudunda deforme olabilir dediler kesinlikle hiç şansı yok dediler 37. Haftaya kadar dayandı çok şükür Dr daha fazla riske atmamak için 37. Haftaya girdiği gibi aldı hemen yığın bakıma alındı2 kere ciğer geliştirici vurulduğu halde tam gelişmemişti solunum cihazına bağlandı aynı gece ciğerine tüp takıldı 2 günde kızım attı solunum makinesini beslenmeye başlandı ama ne yazık ki hiç idrar olmadığı için 3 günlükken diyalize başlandı hala doğru dürüst idrar yok beslenme kesilmiş 2 gündür şuan olduğumuz hastenede çocuk nefroloğu yok hastene arıyoruz sevk edilecek Edirne tıp a sevk edilecekti ambulans bile gelmişti kapıya yavrumu giydirmişler küvezi olduğu odadan çıkmış Aramızda sadece bir kapı vardı son anda iptal etti Edirne .çok zor gerçekten onsuz eve dönmek zorunda olmak kokusunu duymadan süt sağmaya çalışmak bahar hanımda muhtemelen aynı süreçlerden geçti o yüzden onunla iletişime geçmeye çok isterdim ,çok uzun oldu kusura bakmayın siz nasılsınız son durumunuz nedir?

Bizim bir rahatsızlığımız yok çok şükür yani en azından bildiğimiz
Ama şu süreci biraz atlatalım yaptırmayı düşünüyoruz hem bebeğe hem kendimize

Allah razı olsun olsun inşallah iyi olur evet Ne yazık ki daha anne karnında belli oldu aldır karnında ölür dayanmaz susuzluktan ciğerleri gelişmez doğduğu gibi ölür dediler vücudunda deforme olabilir dediler kesinlikle hiç şansı yok dediler 37. Haftaya kadar dayandı çok şükür Dr daha fazla riske atmamak için 37. Haftaya girdiği gibi aldı hemen yığın bakıma alındı2 kere ciğer geliştirici vurulduğu halde tam gelişmemişti solunum cihazına bağlandı aynı gece ciğerine tüp takıldı 2 günde kızım attı solunum makinesini beslenmeye başlandı ama ne yazık ki hiç idrar olmadığı için 3 günlükken diyalize başlandı hala doğru dürüst idrar yok beslenme kesilmiş 2 gündür şuan olduğumuz hastenede çocuk nefroloğu yok hastene arıyoruz sevk edilecek Edirne tıp a sevk edilecekti ambulans bile gelmişti kapıya yavrumu giydirmişler küvezi olduğu odadan çıkmış Aramızda sadece bir kapı vardı son anda iptal etti Edirne .çok zor gerçekten onsuz eve dönmek zorunda olmak kokusunu duymadan süt sağmaya çalışmak bahar hanımda muhtemelen aynı süreçlerden geçti o yüzden onunla iletişime geçmeye çok isterdim ,çok uzun oldu kusura bakmayın siz nasılsınız son durumunuz nedir?
Beslenmeye başlamış olması çok güzel bir gelisme imiş inşallah tekrardan beslenir çişini de yapar hersey guzellesir Edirne'ye gitmeniz neden iptal olduki daha donanımlı biryer laxim tabiki benim bebislerim akciğerleri çok kötüydü bir hafta kuvez de kaldı malesef ki kaybettik bebegimizi ama biz hiç süt mama veremedik bile ama 21.haftada bizimde azalmisti suyumuz sonrada hiç duzelmedi 2011 yılından bu yana araştırırken genetik hastalık taşıyıcısı olduğumuzu öğrendik halbuki bizlerde bi rahatsızlik yok ama bebek hasta olarak doğuyor
Senin 37.haftayı doldurabilmen çok güzel inşallah hayurlisı ile atlatirsiniz sağlıcakla evinize gidersiniz bebeginizle

Âmin inşallah Allah'ıma bin şükür Allah bana çok güçlü bir kız nasip etmiş Edirne de diyaliz yolu açacak hemşirenin bi yakını ölmüş bizde anlamadık Edirne'den Çorlu ya geldi ambulans herşey hazırdı iki büklüm Halim'le kapıda bekledim iki sn göreyim diye Kocaman tıp fakültesinde başka hiç mi hemşire yok bunu yapabilecek Dr yapamazmıydı sanki neyse hayırlısı böyleymiş dedik benimde 21. Haftada belli oldu ateşlenmiştim griptim kontrolümüze iki gün vardı Nasıl ilaç kullanayım diye soracaktık bebeğin suyunun kalmadığını öğrendik hergün iki bardak havuç suyu içtim ama artmadı böbrekle alakalı olduğu için. inşallah en yakın Zaman'da sağlıklı bebeğiniz olur kötü Zaman'larınızı bir nebzede olsa unutturur

X